Medelyno gyvenamojo kvartalo planavimas truks 10 metų?

Miestas, Svarbu

Nors dar 2018 metais kovo mėnesį  buvo išrinktas rangovas 47,4 hektarų ploto Medelyno gyvenamojo rajono infrastruktūros išvystymo techniniam projektui parengti, jis vis dar nėra užbaigtas. Nors turėjo būti parengtas per metus nuo sutarties pasirašymo.

Planuojamas Medelyno kvartalas yra šiaurinėje Klaipėdos miesto dalyje, šalia Medelyno gatvės (Liepojos gatvės tęsinys). 2015 m. birželio 17 d. Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo patvirtintas šio gyvenamojo rajono detalusis planas, kuriuo suplanuota 47,4 ha teritorija, joje suformuoti 25 žemės sklypai. 2016 m. buvo parengta Medelyno kvartalo infrastruktūros išvystymo galimybių studija.

Martyno Vainoriaus nuotr.

2019 m. balandžio pabaigoje su rangovu UAB „Telšių keliai” Savivaldybės administracija pasirašė papildomą susitarimą „sustabdyti sutarties vykdymą, kol bus pakeista miškų ploto schema”, o pati sutartis pratęsta 4 mėnesiams.

Pernai spalio 21 d. įvyko pasitarimas, kuriame dalyvavo didelis pulkas Savivaldybės tarnautojų ir rangovo atstovas. Pasitarimo protokolo nutarimai: „1. Nusimatyti Urbanistikos ir architektūros skyriui kitų metų strateginiame veiklos plane priemonę Medelyno detaliojo plano korektūrai. 2. Neatnaujinti sutarties su Paslaugos teikėju tol, kol bus pakoreguotas detalusis planas.”

Nepaisant to visai neseniai Klaipėdos miesto savivaldybės administracija paskelbė apie pernai spalio 29 d. pasirašytus naujus dokumentus su UAB ,,„Telšių keliai”. Skelbiama, kad  49 852 eurų vertės sutartis galioja iki 2022 metų gruodžio 31 d. 

Anksčiau minėtame protokole užfiksuotas vyr. patarėjo Kastyčio Macijausko teiginys, kad „priežastis, dėl kurios sutartis buvo sustabdyta, įgyvendinta”. 

Jis pabrėžė, kad „tai savivaldybės pilotinis projektas”.

Anot K. Macijausko, ne kartą buvo skelbtas aukcionas plyno lauko investicijai, tačiau savivaldybė susidurdavo su problema projektuojant magistralinius, inžinerinius tinklus, gatves. Gatvės likdavo nenutiestos, o gyventojai likdavo įkaitais. Siekiant paspartinti šio kvartalo vystymąsi savivaldybė ir infrastruktūros įmonės šiame projekte nuties gatves ir magistralinius tinklus ir tik po to skelbs sklypų aukcionus.

Rangovo atstovas Arnas Knystautas teigė, kad nors „sutartis sustabdyta, bet projektavimas vykdomas”.

Tačiau savivaldybėje niekas nedrįsta tiksliai prognozuoti, kada visi reikiami planavimo dokumentai – tiek infrastruktūros išvystymo techninis projektas, tiek detaliojo plano korekcija, bus baigti. Ką bekalbėti apie gyvenamųjų namų statybą Medelyno kvartale ir pirmųjų naujakurių atvykimą. 

Šio kvartalo infrastruktūros išvystymo projektavimas tęsiasi jau penktus metus. O prieš tai keletą metų buvo rengiamas teritorijos detalusis planas.

2 Comments

  1. neringa

    miega visi toje savivaldybėje su meru priešaky.

    Reply
    • Liulis

      Dėja, Dėja, pone Šulcai, toks yra Jūsų bičiulių ir draugų darbo stilius, estakada Vilniaus ., nebaigta iki šiol, nuo kokiu 2010 m., Tilžės g. rekonstrukcija trūko apie 7 m. Tokius kaip Jūs ir Jūsų bičiuliai, vyti lauk reikia iš valstybinių kontorų, tik labiausiai Jūs bla bla bla, o darbų 0, ir tai dar yra lb gerai, kad ne su ženklu „-„, Jūsų nesomina, kaip dirbama Vilniuje ir Kaune, kad pvz. Vilniuje, kelių atnaujinimas vykdomas ir naktim, nes Jums dzin, Kaune, patys klerkai veža statybis leidimus verslininkams, kad tie tik statytų, o Jums dzin. Gal laikas jaunimui duoti kelia? Ne iš Jūsų šaikos tik jaunimui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This