Uždaromas Klaipėdos vakcinacijos centras

Koronavirusas

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog nuo vasario 1 d. veiklą nutraukia pagrindinis Klaipėdos vakcinacijos centras, esantis Paryžiaus Komunos g. 16 A (Futbolo mokyklos teritorijoje).

Nors čia vakcinacija nuo COVID-19 nebevyks, teigiama, jog palankios galimybės pasiskiepyti Klaipėdoje išliks ir toliau.

Vakcinacijos centras, esantis Futbolo mokyklos teritorijoje, nuo vasario 1 d. nebedirbs. Martyno Vainoriaus nuotr.

Visi norintys pasiskiepyti, tai galės padaryti pirminės sveikatos priežiūros centruose, kuriuose yra prisirašę. Galimybės skiepyti savo pacientus sudarytos visiems Klaipėdoje veikiantiems pirminės sveikatos priežiūros centrams – ir pavaldiems savivaldybei, ir privatiems. Vakcinuotis taip pat bus galima Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos padalinyje (antradieniais ir trečiadieniais) bei prekybos centre „Klaipėdos Akropolis“ esančioje „Eurovaistinėje“ (sekmadieniais).

„Dauguma sveikatos priežiūros centrų jau ir šiuo metu sėkmingai skiepija savo pacientus, o nuo vasario 1-osios tai taps kasdienybe. Tuo metu pagrindinis vakcinacijos centras savo misiją jau atliko –  sudarius galimybes savo pacientus skiepyti kiekvienai gydymo įstaigai bei mažėjant besiskiepijančių srautams, poreikio turėti didelį vakcinacijos centrą nebėra, kiekvienas skiepą gali gauti ten, kur dirba jo šeimos gydytojas”, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Daugelis pirminės sveikatos priežiūros centrų savo pacientams sudarys galimybes registruotis skiepams nuo COVID-19 per centralizuotą registracijos sistemą koronastop.lt arba tel. 1808. Gyventojai, kurie savo gydymo įstaigos centralizuotoje sistemoje neras, galės kreiptis ir tiesiogiai į įstaigos registratūrą ir susitarti dėl patogaus skiepijimo laiko.

Jūrininkų sveikatos priežiūros centras savo pacientus skiepys Galinio Pylimo g. 3, Klaipėdos miesto poliklinika – budinčio gydytojo tarnyboje Taikos pr. 76, Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centras – savo patalpose Herkaus Manto g. 49. Daugelis privačių įstaigų vakcinaciją organizuoja savo patalpose. Informacija apie vietą, kur atvykti skiepytis, bus matoma registruojantis centralizuotoje sistemoje arba nurodoma registruojantis telefonu.

Kur skiepytis Klaipėdoje nuo vasario 1 d.
  • Pirminės sveikatos priežiūros centre, kuriame dirba jūsų gydytojas. Registracija internetu koronastop.lt, tel. 1808 arba kreipiantis į įstaigos, kurioje esate prisirašę, registratūrą.
  • Nacionalinio kraujo centro padalinyje Naikupės g. 28. Be išankstinės registracijos skiepijama „Comirnaty“ („BioNTech ir Pfizer“) vakcina. Vakcinacija vyksta antradieniais 10-16 val. ir trečiadieniais 14-20 val. Daugiau informacijos: tel. 8 46 36 60 55, mob. 8 640 42 926, nemokama linija 8 800 00003,  kraujodonoryste.lt/vakcinacija.
  • Prekybos centre „Akropolis“ esančioje „Eurovaistinėje“ (Taikos pr. 61). Skiepijama sekmadieniais. Registracija internetu koronastop.lt, tel. 1808.

1 Comment

  1. Temperatūra

    O čia kaip išeina. Nebereikia laikyti tos vakcinos išskirtinai minusinėje temperatūroje, nes laikoma prie pliusinės temperatūros ji tampa nebenaudojama. Ar mažos klinikos turės galimybę palaikyti žemą temperatūrą? Kas patikrins? Skiepysiuos tik daug žmonių aptarnaujančioje klinikoje. Nepasitikiu mažomis klinikomis ar pc , kur neaišku kiek laiko laikomas buteliukas išimtas iš šaldymo kameros.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This