Sporto taryba sukilo prieš savivaldybės administraciją

Sportas, Svarbu

„Klaipėdos miesto sporto taryba (ST) šių metų vasario 3 d. vykusio posėdžio metu vieningu balsavimu išreiškė nepasitikėjimą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovų, atsakingų už Klaipėdos sportą veiksmais vystant ir reformuojant uostamiesčio sportą”, –  rašoma vasario 3 dieną merui ir miesto Tarybos nariams adresuotame rašte.

Daugiausia kritikos strėlių nukreipta į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoją Astą Dirgėlienę, prašoma „principinių sprendimų dėl administracijos vadovybės, atsakingos už Klaipėdos sporto vystymą, sudėties”. Būtent A. Dirgėlienė ir kuruoja sporto sritį.

Ji pati sako, jog dar nėra detaliai susipažinusi su to rašto turiniu, tačiau tvirtina, kad rastų ką atsakyti į kiekvieną Sporto tarybos rašto punktą. Pasak jos, tai yra tendencingas sporto funkcionierių spaudimas. 

Asta Dirgėlienė. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Esu tiesus žmogus, – teigia A. Dirgėlienė, paklausta, ar tas spaudimas nėra susijęs su asmeniškumu. –  Žmonės tiesiog pamiršo, jog reikia įgyvendinti sporto reformą, o kai kuriems tai nepatinka.”

Jei miesto Taryba nesiims jokių pokyčių, dabartinės sudėties Savivaldybės administracijai liko dirbti šiek tiek daugiau nei metus – savivaldos rinkimai vyks 2023-iųjų vasario pabaigoje arba kovo pradžioje.

SPORTO TARYBOS KREIPIMOSI Į MERĄ IR MIESTO TARYBOS NARIUS TEKSTAS

Klaipėdos miesto sporto taryba (ST) šių metų vasario 3 d. vykusio posėdžio metu vieningu balsavimu išreiškė nepasitikėjimą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovų, atsakingų už Klaipėdos sportą veiksmais vystant ir reformuojant uostamiesčio sportą.

ST konstatuoja, kad dabartinė savivaldybės administracijos vadovybė visos sporto tarybos kadencijos metu ignoravo ST sprendimus, siūlymus, neieškojo kontaktų bendraujant su ST, neatsakė į ST bandymus nusistatyti skaidrias ir tvarias bendravimo formas kartu kuriant ir vystant Klaipėdos sportą.

Tokias išvadas ST daro po žemiau pateikiamų faktų:

1. ST savo kadencijos pradžioje nusistatė 10 principų, pagal kuriuos ST tikėjosi vystyti Klaipėdos sportą. Principai buvo pateikti administracijos vadovybei, tačiau ST pasiūlymą administracijos vadovybė ignoravo.

2. ST, daugiau nei 20 miesto klubų pareiškė norą turėti savo atstovus miesto sporto finansavimo sistemos metmenų kūrimo bei biudžetinių įstaigų pertvarkos plano parengimo darbo grupėje, tačiau visi pasiūlymai ir pageidavimai buvo ignoruojami, darbo grupė buvo sudaryta be sporto bendruomenės atstovų, o ST nariai iš darbo grupės buvo pašalinti. Sporto bendruomenės atstovai į darbo grupės posėdžius nebuvo kviečiami, su darbo grupės išvadomis ir teikiamais pasiūlymais ST nebuvo supažindinta, sporto bendruomenė nežino reformos eigos, planų bei terminų.

3. Administracijos vadovybė vienašališkai, nederindama nei su futbolo bendruomene, nei su sporto bendruomene, pradėjo „Klaipėdos futbolo mokyklos“ bendradarbiavimą su „Barcelona“ futbolo klubu, nors „Klaipėdos futbolo mokykla“ jau buvo susaistyta susitarimais su Lietuvos futbolo federacija (LFF) dėl „Anderlecht“ futbolo programos diegimo. LFF dėl dvejopų Klaipėdos administracijos vadovų sprendimų atsisakė skirti lėšas (apie 9000 eurų) „Klaipėdos futbolo mokyklos“ techniniam direktoriui, prižiūrinčiam „Anderlecht“ programą. Administracijos vadovybė iki šiol nevykdo miesto tarybos pavedimo perduoti „Klaipėdos futbolo mokyklos“ turtą biudžetinei savivaldybės įstaigai „Sporto bazių valdymo centras“, vieną futbolo aikštę palikusi mokyklos žinioje.

4. Administracijos vadovybė vilkina ir netgi stabdo „Gintaro“ sporto centro reformos eigą, nors reformos veiksmai ir terminai buvo suderinti su Lietuvos plaukimo federacija, plaukimo bendruomene ir miesto vadovybe. Administracijos direktoriaus pavaduotojos A. Dirgėlienės tiesioginis dalyvavimas reformos vilkinimo procese grubiai pažeidžia etikos normas, kadangi valdininkė prieš užimdama politinio pasitikėjimo postą dirbo „Gintaro“ baseino direktore. 

5. Administracijos direktoriaus pavaduotoja, atsakingą už sportą Asta Dirgėlienė nei raštu, nei telefonu, nei raginama viešojoje erdvėje per keletą ST kadencijos metų nerado galimybės surasti tinkamą laiką sudalyvauti bent viename ST posėdyje ir atsakyti į sporto bendruomenei rūpimus klausimus dėl Klaipėdos sporto ateities.

Prašome Jūsų principinių sprendimų dėl administracijos vadovybės, atsakingos už Klaipėdos sporto vystymą, sudėties.

Sporto tarybos pirmininkas Robertas Skurdenis

10 Comments

  1. Oreivis

    Ta sporto taryba truputį iš dangaus iškritusi…

    Reply
  2. Vytautas

    Man tai iš viso neaišku kam ta sporto taryba reikalinga. Vienintelis dalykas aiškus – tai gūžta visokiems lūzeriams, neapdalintais dėmesiu ir susireikšminusiems veikėjams pasirodyti esantiems l. svarbiais.

    Reply
  3. Siaip

    Yra administtacijos vadovas, yra miesto taryba kuri turi tai kontroliuoti, o vienas zmogus ten ir pavaduotoja dar nieko ji nesprendzia, vykdo nurodymus ir tiek jai duotus..
    ir tas ignoravimas ir tie punktai neatrodo kazkokie tragiski kurie trukdytu kazkuom sporto vystymui Klaipedoje.. ta sporto taryba pradekime nuo pradziu kad visada buvo saliska, gal tegul uzduoda klausima sau is esmes ka ji padare ir kuom padejo, kad sportas nebutu tokiose zemumose.. nei krepsinio, nei futbolo, rankinis truputi savo sultyse verda, jokiu aiskiu proverziu, jokiu pagalbu is sporto tarybos, nes tai tiesiog formalus patariamasis organas sukurtas labiau del kazkokio bendro vaizdo

    Reply
    • Jons

      Man vat ir kyla klausimas ar tokia sporto taryba isvis turi tokia funkcija politikuoti ir teikti kazkokius nepasitikejimus.

  4. Stipruolė

    Atsilaikys „pilotė- plaukikė, atsilaikys. Ne veltui gavo darbo vietą.

    Reply
    • Anonimas

      Sako,kad ji pasikėlusi. Iš paukščio skrydžio sunku pilotei įžiūrėti sportininkų problemas.

  5. MArijus

    Lauk tą Dirgelienę! Su savanoriais jai grįžti dirbti ir nieko daugiau!

    Reply
    • Anonimas

      O kuo nusikalto savanoriai? Ar čia pas Girskienę siunčiat?

  6. Prisiskraidė

    A.Dirgėlienė prisipažįsta, kad kol kas skrydžiai yra labiau pramoga nei konkretaus plano dalis. Tačiau pati sau garsiai nesakydama ji brandina svajonę apie piloto licenciją.

    Kad ir kokia tolima ši svajonė, ji yra tarp realių valdininkės planų.

    Moteris žino, kad laukia daug kruopštaus darbo, nes reikės labai daug mokytis, ypač nelengvas bus teorijos kursas.

    Praktikoje labai svarbu išmokti pakilti ir nutūpti, o tai tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti paprasta ir lengva.

    „Pats pilotavimas viršuje – pasisukimai, vairalazdės laikymas ir kiti dalykai – nėra sudėtingas, tai kur kas lengviau, nei išmokti vairuoti mašiną. Kol kas labai tyliai svajoju apie licenciją. Jei galėčiau skraidyti bent porą kartų per savaitę, būtų geriau ir svajonė pildytųsi greičiau. Mano draugė mokėsi dvejus metus, bet ji tai darė labai tikslingai, užsispyrusiai. Aš – kiek kitokia. Negaliu kaskart tik pagalvojusi leistis į skrydį. Yra ir šeimos reikalai, kiti įsipareigojimai“, – neslėpė klaipėdietė.

    Artimieji A.Dirgėlienės nestabdo, krikšto vaikai didžiuojasi tokia šaunia krikštamote.

    Tausodama savo mamos nervus, moteris apie įvykusį skrydį dažniausiai jai pasako po jo.

    Kartais tam net nėra laiko, moteris susiruošia ekspromtu ir nė nespėja mamai pranešti apie tos dienos treniruotę.

    Skraidanti valdininkė nėra dažnas reiškinys, bet laisvę deklaruojančiame mieste prie jūros tokio žmogaus buvimas leidžia tikėtis nestandartinių sprendimų ir paprastesnio bendravimo.

    Reply
    • Anonimas

      Ji iš ministro Verygos gavo medalį už Covid ‘o suvaldymą. Gyrėsi visiems. Nepavydėkit, piktuoliai, apeikite postą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Konservatoriai ir libai tebevaldo*

Oficialus Klaipėdos miesto savivaldybės interneto puslapis skelbia, kad po šiai dienai konservatorius, Andrius Dobranskis tebevadovauja VŠĮ  „Klaipėdos šventės” valdybai. O ...
2023-09-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Ukrainiečių mokyklai trūksta mokytojų: direktorės pavaduotoja įsidarbino buvusi valdininkė

Daugybę sunkumų kuriantis Klaipėdoje patyrusi Tarptautinė Ukrainos mokykla šią savaitę ją baigusiems 23 abiturientams įteiks mokyklos baigimo atestatus. Tarp renginio ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Savivaldybės administracijos vadovą išlydi teigiamu įvertinimu

Dauguma kadenciją baigiančios miesto Tarybos politikų nusprendė teigiamai įvertinti Savivaldybės administracijos ir jos vadovo Gintaro Neniškio darbą 2022-aisiais. Glaustai pristatydamas ...
2023-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This