Šimtmečio mokyklą pastatys per 100 metų?

Fotoreportažai, Nuomonės

Tokios mintys užplūsta praeivius, matant, kad vidury baltos darbo dienos skambiai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio vardu pavadintos  mokyklos statybvietėje – nė vieno darbininko. O kitapus Kretingos gatvės metais vėliau prasidėjusios dviejų daugiabučių statybos jau beveik baigtos.

Šimtmečio mokyklos statybvietėje – mirties tyla
Kada baigsis statybos – nežinia, o jų informacinis stendas jau paseno

Prie naujosios bendrojo ugdymo mokyklos (Senvagės 4 ir 6, Klaipėda) statybvietės iškeltas stendas byloja kad jos darbo projekto rengėjas ir rangovas – UAB „Versina”. Techninė priežiūra – UAB „Pastatų diagnostika ir statyba”, techninio projekto autorius – UAB „A405”. Darbų pradžia – 2021-05-25.

Žolynų gatvės gyventojai – Šimtmečio mokyklos kaimynai.

Kur dingo ir kada grįš statybininkai viešai neskelbiama.
Vaizdelis nuo statomos mokyklos Dangės upės link – liūdnas.

Anot šio stendo, mokykla bus pastatyta… praėjusių metų lapkričio 25 dieną. Statybų kaina po dešimtis kartų pakeistų sutarčių su savivaldybe išaugo iki apytiksliai 13 000 000 eurų. Ir tai, panašu dar yra ne pabaiga.

Nuo statybų tarsi susigūžė anksčiau giliai tarp medžių slypėjęs privatus pastatas.
Darbo dienos viduryje …

Kitapus Kretingos gatvės dviejų daugiabučių namų statybos, pasak atitinkamo stendo, prasidėjo prieš metus, o pabaigtos turi būti šių metų birželį. Panašu, kad taip ir bus. Užsakovas – UAB „Sonersta”, rangovas – „ALDAS”. Nors nežinia, kaip su vidaus apdaila, įranga, baldais etc.  

Apie Šimtmečio mokyklos baldus dar anksti kalbėti. Beje, daugiabučių statybvietės stende įrašyti statybos darbų vadovas bei techninę priežiūrą atliekąs asmuo, nurodyti jų telefonų numeriai. Mokyklos statybų herojai panoro likti anonimais.

Optimizmą šiek tiek kilsteli tik saulės švystelėjimas pro debesis.

INFORMACIJA

Pagal 2019-ųjų birželį pasirašytą sutartį konkursą laimėjusi UAB „Versina” įsipareigojo 10,922 mln. eurų vertės mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių. Tačiau netruko paaiškėti, kad darbai gerokai vėluos – iš pradžių vėlavo inžinerinių tinklų iškėlimas, kurį papildomai finansavo savivaldybė, buvo prasidėję ir ginčai dėl projekto su jį parengusiais architektais, tad rangos sutarties vykdymas buvo sustabdytas aštuoniems mėnesiams.

Labai panašu į Koliziejų, tik būklė prastesnė

Mokomasis mokyklos korpusas bus apvalios formos, taip esą siekiama vizualiai sumažinti jo užimamą plotą.

Sportinis korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos.

Ramybė….

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinio korpuso pirmame aukšte suprojektuotos dvi atskiros universalios sporto salės 1–4 ir 5–8 klasių mokiniams. Tarp šių salių kiekvienai klasių grupei bus įrengtos atskiros drabužinės mergaitėms ir berniukams su dušais ir sanitariniais mazgais. Prie kiekvienos salės numatyti sporto inventoriaus sandėliai. Antrame šio korpuso aukšte suprojektuotos treniruoklių, choreografijos ir aerobikos salės su inventoriaus sandėliais, pedagogų metodinis kabinetas. Prie sportinio korpuso lauke bus įrengtos krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, 3 juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius. Numatyta galimybė sportinį korpusą eksploatuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko, tai yra, po pamokų bei savaitgaliais.

Bendrojo ugdymo mokykla, kurią norima pavadinti Šimtmečio vardu, iškils šiaurinėje miesto dalyje – Senvagės g. 4 ir 6 esančiuose sklypuose. Planuojama, kad joje galės mokytis apie 650 vaikų.

7 Comments

  1. Jonas

    Grubliausko imperija taip turi but jo vaikams ta mokikla nereikalinga ar aisku

    Reply
    • Tai

      Ar reikia naujos mokyklos? Vaikų vis mažėja. Pandemija negrįžtamai pakeitė mokykos poreikius .

  2. Anonimas

    Nu tikrai ne Neniškiui tą mokyklą užbaigti. Čia ne autobusu važiuoti. Raumenų reikia turėti.

    Reply
  3. Anonimui

    Ogi priminkite mielasis Anonime kas tada buvo Klaipėdos meras? Ogi Vytautas Grubliauskas. O kas buvo vicemeras atrodo kuruojantis ir projektus? Artūras Šulcas. O kas buvo vicemerė? Judita Simonavičiūtė iš Grubliausko komandos.

    Reply
  4. Renatas

    O kas kaltas? Ar kaip Rusijoje? Putinas nekaltas, valdininkai kalti? Jau tris metu Grubliausko komanda valdo miesta, tris metus Neniskis – adm. direktorius, vicemeras Barbsys atsakingas uz miesto uki:). Ir nesuvaldo Grubliausko komanda jokiu projektu? Kaip girdejau – „blogiau jau nebus” – tegul ateina bet kokia valdzia!

    Reply
    • Anonimas

      ne Neniškio ir vicemerų galioms S. Budino užveistą jovalą iškuopti. Ir kiek tai kainuos jau visi bijo ir spėlioti.

    • Renatui

      Ponas Grubliauskas jau 3 KADENCIJĄ dirba meru ! Miestas panašėja į ” sovietską ” . Dulkinas , nutrupėjęs , ir t.t.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Švietimas

„Auksinės” mokyklos pabaigtuvės - vis dar migloje

„Rugsėjo 1-ąją tai tikrai bus”, – juokiasi Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas, paklaustas, ar neišsipildys niūrios prognozės, jog naujai statoma mokykla ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujosios mokyklos statyba pabrango 46-ąjį kartą

Klaipėdos savivaldybei pasirašius 46-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina”, naujosios mokyklos statyba Senvagės gatvėje pabrango 200 tūkst. eurų. O iš ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujoji mokykla pabrango 45-ąjį kartą

Praėjus tik dviem savaitėms po 44-ojo papildomo susitarimo pasirašymo prie UAB „Versina” ir Klaipėdos savivaldybės sutarties dėl naujos mokyklos Senvagės ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This