Medikus į Klaipėdą vilios biudžeto pinigais

Sveikata

Pagal Vyriausybės strateginės analizės centro STRATA atliktus prognozinius skaičiavimus, 2030-aisiais metais mūsų šalyje iš viso gali trūkti apie 3000 įvairių sričių medikų – tiek slaugytojų, tiek gydytojų- specialistų. Ypač tokių specialistų trūkumą pajus mažesni rajonai.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos Rožės Perminienės, uostamiestyje šiuo metu jau nežymiai jaučiamas šeimos gydytojų, slaugytojų, taip pat neurologų, akušerių- ginekologų, dermatologų, vaikų ligų specialistų – kardiologų, neurologų, psichiatrų trūkumas.

Prognozuojant medikų trūkumą ateityje, pasak R. Perminienės, būtina atkreipti dėmesį į pensijinio amžiaus gydytojus, kurių su metais, ypač pirminio lygio įstaigose, vis daugės, bei jaunus medikus, kurie išvyksta dirbti į užsienį.

Atsižvelgdama į šias bei kitas tendencijas, taip pat planuojamą sveikatos apsaugos reformą, kuri pareikalaus didesnio įvairių medicinos sričių specialistų skaičiaus, miesto savivaldybės administracija yra parengusi medikų pritraukimo į Klaipėdą programą, kuri antradienį buvo pristatyta savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams.

„Iki šios dienos mūsų miesto gydymo įstaigos laikėsi pakankami neblogai, jos pačios taikė mechanizmus, kaip pritraukti labiausiai trūkstamus specialistus, tačiau visi pokyčiai, visos priežastys daro didesnę įtaką ateityje, kada reikės daugiau specialistų”, – medikų pritraukimo programos biudžeto lėšomis būtinumą aiškino Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

Šiemet planuojama į miestą atsivilioti aštuonis trūkstamus specialistus, kitais metais jų skaičius didėtų iki 10.

Šiais metais tokių specialistų pritraukimui į miestą numatyta skirti 100 tūkst. eurų.

Ši medikų pritraukimo programa įtraukta į Klaipėdos savivaldybės 2022–2024 metų strateginį veiklos planą, kuriam, žinia, dar turi pritarti miesto taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Mums rašo

Gydytojai nuo Dievo

Viena mintis neduoda man ramybės jau daugybę metų. Vis prisimenu tą raštelį ir galvoju, kaip tai gydytojai sekasi šiandien. Ar ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

ELTA

Atnaujinta pacientų registracijos sistema suteiks daugiau galimybių

Šią savaitę pradėjo veikti Išankstinės pacientų registracijos informacinės sistemos (IPR IS) funkcionalumai, suteikiantys daugiau galimybių pacientams valdyti registraciją pas gydytojus ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This