Gal liko žalio tinklo?

Mums rašo

Aleksandras Sakas
2022-03-02

Komentarų: 16

Jau gabalas laiko praėjo, kaip atšventėme Jono kalnelio restauravimo I etapo pabaigtuves. Kokie metai ar pusantrų, nemažiau. Neina suskaičiuoti, kiek kartų merkė lietus ir gairino vėjas pietiniame bastioninių įtvirtinimų šlaite išbetonuotą amfiteatrą!

Ir ne vien gamtos stichijos – dar ir mūsų išdykę pensininkai kasdien ten sėdinėdami išjudino laiptų plytas. Kuris bastionas atsilaikytų, taip puolamas? Trupa ir mūsiškis.

Sakau, gal liko nuo „Baltijos” kino teatro to mielo žalio tinklo? Reiktų ir šiuos laiptus pridengti, aptverti ir parašyti taip pat gražiai, kaip ant Dangės skvero tvoros: „Pailsėkite prie jūros, miestas tvarkosi!”.

16 Comments

  1. siaips

    Atsakymas Hmm kad daugelis komentatorių nėra Tapino ar Valinsko gerbėjai ir epitetu savivaldybes specialistams nedėlios, tačiau kad ir paėmus pirma savivaldybės kaip užsakovo žingsni ruošiant naujo objekto statyba – užduoties paruošimas, kokio lygmes tos užduotis? Daugelis pasakytu kad jos tik Dviračio šou pašaipos objektu gali būti. Užduoties lygmuo dažniausiai būna niekinė ir abstrakti ir tt ir dažnai subjektyvi kažkam. ,… tiesa savivaldybės teises skyrius savo kosminius gebėjimus improvizuoti labai sėkmingai parodo – i naujo statinio statybos viešuosius pirkimus įtraukią visus nebūtus reikalus kad tik butu kuo daugiau prirašyta o dažniausiai nusirašant ar plagijuojant iš kitu šalies pirkimu nežiūrint kokie yra poreikiai konkrečiam pirkimui. O jei grįžti dėl savivaldybes specialistu kompetencija lygio – tai vienas iš žymiausiu savivaldybes niekinės kompetencijos įrodymas yra Baseino statybos brokai. Jau turbūt praėjo 5 metai kai savivaldybė stumdosi teismuose dėl broku ištaisymo su projektuotojais, statybininkais, statybos prižiūrėtojais ir tt. Tai kad savivalda dar šiandien yra teisme o miestiečiai negali naudotis Baseino paslaugomis pilna apimtimi yra tik ir tik savivaldybės specialistu kompetencijos nebuvimas. O atsakymas Hmm dėl Jono kalnelio tribūnos – podiumo ar kaip ten ta statini galima pavadinti – jokiu šansu ištaisyti brokus, nes iš esmes jis pastatytas neteisingai. Tad jo likimas aiškus – yra dažnas remontas mokesčiu mokėtojų sąskaita.

    Reply
  2. Tomas

    Taip, gana apverktinai po žiemos atrodo Jono kalnelis. Kai kurios led lemputės perdegusios, apšvietimas minimalus, laipteliai daugelyje vietų ištrupėjo, gali neatidžiai lipdamas koją susilaužyti. Apie Malūno parko „sutvarkymo” ypatumus net sunku nesikeikiant pasakoti.

    Reply
  3. To Hmm

    Vėl apie profesionalų požiūrį.Prieš keletą metų Latvijoje nugriuvus Maximos pastatui žuvo virš 50 žmonių. Kodėl?…juk tai TIK projektavimo ir statybos brokas…ne visada kalti tik darbininkai.

    Reply
  4. Buves darbuotojas

    Darbus atliko „Pamario restauratorius” . O atlipo , nes nebuvo laikomasi granito tiekėjo rekomendacijų naudoti C2S1 klasės klijus . Buvo klijuojama pigiausiu C1 klasės šūdų . Klijavimas vyko vasarą ant įkaitusių betoninių pagrindų. Na pasekmės dabar matomos.

    Reply
  5. Hmm

    Kiek žinau atliktų darbų garantijos savivaldybės sutartyse 5 metai. Jei yra brokas, rangovas turės sutvarkyti. Tokia ir bėda, ponai negatyvai.

    Reply
    • to hmm

      Bėda tame kad be broko nesigauna. Analogija gatvių remontai.. Ar niretumet kasmet bute/name remontą daryt?

    • Na

      pone pozityve, su tokiu mąstymu netoli važiuosit. Aukšta darbų kokybė, profesionalus , sąžiningas požiūris į darbą, tai negatyvus požiūris? Niekas nėra užbaigta, kol neužbaigta teisingai.

    • Hmm

      Bandau suprasti kame čia problema? Nukrito plytelės per garantinį laikotarpį. Susidaro toks vaizdas, kad plyteles klijuoja meras ar savivaldybės kokio nors skyriaus darbuotojai. Atlikti viešieji pirkimai, parinktas rangovas, parinkta techpriežūra ir po laiko atsirado brokas. Blogai. Jis turi būti pašalintas ir viskas. Statybos sektoriuje visi dirba greitai ir atbulomis rankomis (dažnai), vaikantis pelno ir įmant į darbą bet ką (už mažesnę algą). Jei yra toks įsivaizdavimas, kad valstybės tarnautojai turi maišyti skiedinį ar klijuoti plyteles galbūt norit kad asfaltuotų kelius patys, atleiskit negaliu Jums pritarti. Norit kažką apkaltinti ir išsilieti? Prašom.

    • to hmm

      Ant like turi būti aklas, priimti netinkamai atliktus darbus. Savivaldybė priima broka.klqusiat kas blogai? Pateisinat? Nepamirškite kad tokių objektų pilna Klaipėdoje. Kaip ir baigti kaip ir priduoti bet įtiks jausmas kad laikas vėl remontuoti. Laikas reikalauti kokybės.

  6. Savivaldybė iškirto

    Apie 400 medžių. Psdarė bjaurasti i šita šlamšta. Tik de iloidas gali gali paruošti toki projekta. Grubliauskas su savivaldybė -IDI NA XY…….I SU TOKIAIS PASITYČIOJI.AIS

    Reply
  7. Andrius

    Įdomu, ar bent kuris iš šitų savivaldos idiotų, kurie dėjo parašus po šituo projektu, tie kurie dėjo parašus priimdami atliktus darbus, ar firma atlikusi darbus, ar bent vienas iš jų pasirašytų po tokiu darbų atlikimo aktu, jei tai būtų daroma jų namuose? Pinigai į subinę! Pats projektas iš esmės kažkoks atmestinas ir atstumiantis, o apie darbų ir medžiagų kokybę net kalbos nėra. Darbų brokas badė akis nuo pat projekto užbaigimo pradžios. Tai yra visiškas aplaidumas ir impotencija, miesto lėšų iššvaistymas. O dabar dar vėl prisikniso su savo daugiaaukščiu parkingu šalia Jono kalnelio, absoliutus pataikavimas ir protegavimas vienos verslo grupės, tenkinant jų užgaidas.

    Reply
  8. siaips

    Nepergyvenkite , greitai savivaldybes direktorius prastums pastato garažo-monstro statybą ir to broko nematysime. Senai jau Statybos ir infrastruktūros plėtros bei Statinių administravimo skyrius reikėjo išformuoti dėl kompetencijos trukumo, na bent jau tu skyrių vadovus atleisti dėl negebėjimų vadovauti kaip jų skyrių specialistai prižiūri savivaldybės objektų statybas. Bet juk po administracijos direktoriaus reorganizacijos kai kurie nekompetentingi tipo „ savi geri specialistai“ buvo paaukštinti. O šiaip galima derėtis jog iš 10 nauju savivaldybės statiniu 9 būna su broku kuriuos po 2-3 metu nėra galimybė ištaisyti nebent kapitališkai perstatyti. Tokia ta tiesa, Savivaldybė gyvena laukdama Kalėdiniu premijų savivaldos darbuotojams už gerą Darba. Ypač vadovams. O miestiečiai lai gyvena chalturos kokybėje.

    Reply
  9. Laura

    :DD

    Reply
  10. Gintaras

    Mačiau, apie kokybę nėra žodžių….

    Reply
  11. G.

    Dūdoriaus kokibe.

    Reply
  12. Kažkaip

    ir daug norisi parašyti, ir žodžių trūksta…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Rengiamasi Bastionų tilto ir gatvės statybai

Parengtas Klaipėdos savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl pastato Bangų g. 11 ir jo priklausinių bei iš privačių asmenų išpirktų garažų ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kur giria žaliuoja, ten kieno namai?

Vieną šių metų birželio pavakarę, užbaigdama Lietuvos vakarų krašto dainų šventę, Klaipėdos vasaros estradoje suskambo giesmė. Tūkstančiai švelniausių moteriškų balsų ...
2023-09-27
Skaityti daugiau

Miestas

Joninės sugrįžta į Jono kalnelį

Birželio 23-iosios vakarą, nuo 19.30 val., Joninių šventė Klaipėdoje vėl vyks Jono kalnelyje. Penktadienio vakarą renginio dalyvius pasitiks liaudiškų šokių ...
2023-06-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This