„Reikia pamatyti“ – Naujoje Klaipėdos galerijoje

Kultūra

Naujojoje Klaipėdos galerijoje (mados ir verslo centras „Herkaus galerija“) kovo 10-ąją, ketvirtadienį, 17.30 val., bus atidaroma vieno žymiausių Lietuvoje stimpanko (steampunk) stiliaus atstovų Artūro Tamašausko skulptūrų paroda „Reikia pamatyti“.

„Visada buvau už kūrybos laisvę. Juk nieko nėra geriau už galimybę kurti tai, kas tau patinka. Svarbiausia, kad tai darytum su meile, tuomet ir žiūrovas tai pastebės ir įvertins. Kūrybai naudoju niekam nebereikalingus metalinius daiktus ar jų fragmentus, kurių galima rasti metalo laužo supirktuvėse ar sendaikčių turguose. Mano fantazijos dėka jie įgauna naują pavidalą, tarsi persikūnija, transformuojasi ir per meninę išraišką tampa kažkuo kitu. Jaučiu savotišką palengvėjimą, kai objektą, kurio istorija jau pasmerkta sunaikinimui, prikeliu naujam gyvenimui. Visada stengiuosi, kad mano kuriamas personažas neštų teigiamą emocinį krūvį ir vizualiai būtų patrauklus“, – taip savo kūrybą pristato parodos autorius A. Tamašauskas.

Pasak menotyrininkės Monikos Valatkaitės, A. Tamašauskas kuria atskirą fantastinį pasaulį.

„Vizualiu aspektu daugelis kūrinių turi tamprų ryšį su stimpanko (angl. steampunk) žanru. Tai reiškia mokslinės fantastikos porūšį, kur jungiasi technologijų motyvas ir XIX a. dominavusi garo mašinų dizaino estetika. Kadangi kūriniuose yra detalių, žiūrovui primenančių ankstesnę epochą iš vaizdų, matytų knygų iliustracijose, filmuose, tai kuria artimą ryšį tarp auditorijos ir autoriaus. Nepaisant to, objektai, daugiausia susidedantys iš readymade‘ų, išlaiko ir išskirtinumą dėl menkos tikimybės pakartoti panašias kombinacijas“, – teigia M. Valatkaitė.

Artūras Tamašauskas gimė 1963 m. Anykščių rajone, Viešintose. Telšių taikomosios dailės technikume (dabar VDA Telšių fakultetas) įgijo meninio metalo apdirbimo specialybę. Pastaruosius 30 metų gyvena ir kuria Klaipėdoje, nuolat rengia personalines bei dalyvauja grupinėse parodose ir projektuose. Menininko kūrinių yra įsigiję šio stiliaus gerbėjai iš Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Ispanijos, Belgijos, Švedijos, Ispanijos, JAV, Australijos, Kinijos.

Paroda veiks iki balandžio 6 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Plastikos chirurgas pakvietė į neįprastą parodą 

Klaipėdoje, Menų ložės (Tomo g. 24) erdvėje, klaipėdiečiai turėjo galimybę sudalyvauti neįprastoje vieno vakaro parodoje-performanse, kurį paruošė plastikos chirurgas Saulius ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje – lauko paroda apie Joną Šliūpą

Palangoje atidaryta Lietuvos nacionalinio muziejaus paroda „Kas išsigando Šliūpo?“, parengta pagal Miglės Anušauskaitės komiksų knygą. Apie spalvingą pirmojo Palangos burmistro ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Mums rašo

Šarūnas Šarkauskas: kelyje ir judėjime 

Noriu pakviesti jus į Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galeriją, kur tapytojas Šarūnas Šarkauskas eksponuoja paveikslų ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This