Naujoji mokykla brangsta dar milijonu

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė šią savaitę pasirašė jau 27-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. 4 ir 6 statybos. Statybų kaina jau tapo didesne nei antrojo rangos konkurso dalyvio, kurio pasiūlymas savivaldybei 2019-aisiais atrodė per brangus.

Artūro Šulco nuotr.

Sutarta atlikti „sutartyje nenumatytus papildomus darbus pagal šio papildomo susitarimo priede Nr. 2 pateiktą sąmatą”. Pastaroji prie viešinamos sutarties nepridėta.

Šio sutarties pakeitimo priežastis – pakeisti kartu su konkurso dokumentais pateiktame techniniame projekte numatyti klijuotos medienos konstrukcijų gaminiai.

Bendra papildomų darbų kaina – 1 013 827,87 Eur įskaitant PVM.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, šios daugiau nei milijono vertės medienos konstrukcijos bus įrengiamos vidiniame mokyklos korpuso kieme ir kai kurių savivaldos žmonių yra vertinamos kaip perteklinė prabanga. Keičiant techninį projektą buvo padidinta tokios konstrukcijos atsparumo smūgiams kategorija ir dėl to taip smarkiai išaugo kaina.

Visa Lietuvos šimtmečiui dedikuotos mokyklos statybos bendra kaina dabar jau išaugo iki 15 451 134,38 Eur.

Pagal 2019-ųjų birželį pasirašytą sutartį mokyklos statybų konkursą laimėjusi UAB „Versina” įsipareigojo 10,922 mln. eurų vertės mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių. Kitas rangos konkurso dalyvis – UAB „Eikos statyba“ – mokyklą siūlėsi pastatyti  už 14 829 221 eurą. Tačiau jos pasiūlymas buvo atmestas dėl per didelės, savivaldybei nepriimtinos kainos. 

Dabar jau nurodoma, kad sutarties su UAB „Versina” pabaigos terminas – 2023 metų vasario 25 diena.

INFORMACIJA

Pagal 2019-ųjų birželį pasirašytą sutartį konkursą laimėjusi UAB „Versina” įsipareigojo 10,922 mln. eurų vertės mokyklos statybos darbus atlikti per 16 mėnesių. Tačiau netruko paaiškėti, kad darbai gerokai vėluos – iš pradžių vėlavo inžinerinių tinklų iškėlimas, kurį papildomai finansavo savivaldybė, buvo prasidėję ir ginčai dėl projekto su jį parengusiais architektais, tad rangos sutarties vykdymas buvo sustabdytas aštuoniems mėnesiams.

Sportinis korpusas bus stačiakampio formos, o abiejų pastatų fasadų apdailai numatytos Klaipėdos tradicinei architektūrai būdingos medžiagos – molio spalvos klinkerinės plytelės, vidaus kiemo fasadų apdailai – natūralios spalvos medienos. 

Mokomojo korpuso pirmame aukšte suplanuotos bendrosios paskirties patalpos: 286 vietų aktų salė, biblioteka, 150 vietų valgykla su maisto gaminimo ir valgyklos personalo patalpomis. Antrame aukšte įsikurs pradinukų ir vyresniųjų klasių moksleivių mokymo patalpos. Mokomojo korpuso pastato centre bus įrengta reprezentacinė daugiafunkcė erdvė su amfiteatru. Šios erdvės akcentu taps viduryje suprojektuotas mokslo žinių medis – medinių klijuotų konstrukcijų kompozicija. Mokomojo pastato stogas bus apželdintas – čia numatyta galimybė vykdyti ugdymo(si) procesą šiltuoju metų laiku.

Sportinio korpuso pirmame aukšte suprojektuotos dvi atskiros universalios sporto salės 1–4 ir 5–8 klasių mokiniams. Tarp šių salių kiekvienai klasių grupei bus įrengtos atskiros drabužinės mergaitėms ir berniukams su dušais ir sanitariniais mazgais. Prie kiekvienos salės numatyti sporto inventoriaus sandėliai. Antrame šio korpuso aukšte suprojektuotos treniruoklių, choreografijos ir aerobikos salės su inventoriaus sandėliais, pedagogų metodinis kabinetas. Prie sportinio korpuso lauke bus įrengtos krepšinio-tinklinio ir mini futbolo aikštelės, 3 juostų bėgimo takas bei šuolių į tolį sektorius. Numatyta galimybė sportinį korpusą eksploatuoti atskirai, nepriklausomai nuo mokyklos darbo laiko, tai yra, po pamokų bei savaitgaliais.

Planuojama, kad joje galės mokytis apie 650 vaikų.

12 Comments

  1. Jelena

    Ca yra gryna karūpcyja. Raiky vysūs pasadynty za to kad pynygas musū pavagė. Mas kap tyk baigė statyty namas rajone. Padaryta sa vysy pryvalūmas. Na to pabranga gal byskūty no ny tėk kad mylyonas. Yslaido gal 450 tūkstantys yr dar kėk aplynka sutvarkytys kainava. Ta gal gavas pūsė mylyonas. No zato vyskas sūtvarkyta auksta klasė. A ča 15 mylyonas. Tak kūr ta matyta??? Gal nymoka statyty ar vyskas pavagė. Būvam Kalynygradas. Tak va tan valdža moka pynygas saugaty. Nėra pynygas tak y nystata. A pas mūs nėka nymoka yr pavagė vyskas

    Reply
  2. Anonimas

    Vistik mokyklos vietą parinko netinkamalą. Visi pinigai baigęs kai iskeldinejo požeminius tinklus?

    Reply
  3. Pilietis

    Jau greitai ateis auditas ir į Klaipėdą. Tikėkimės, kad patikrins visas biurokratų landas.

    Reply
  4. Algis

    Kada baigsis pin.plovimas.Po pabaigtuviu dar milijonu reikes ,nes musu isrinkieji su brokais priims.

    Reply
  5. Sapiega

    Vaikù, o gal debilù darbas.

    Reply
  6. Savivaldybės

    klerkai savo nekompetenciją ir aplaidumą dangsto taip „pigindami” miesto finansuojamus objektus. Įpusėjus darbams „papigina” bet sąmata vis milijonu kitu pabrangsta. Po to, kai užbaigiamas objektas, žmogeliai stebisi – kodėl tie architektai su kompjuteriais nieko nesugeba sugalvoti. Šiaip detalė-kodėl tie kliunkiai projekto autoriai leidžia? Beje, o kodėl visa tai pasyviai stebi meras su visa savo miesto taryba? 31 mūsų išsirinktas miesto tarybos narys ir visiems dzin? Ar išsirinkome, kaip visada, apvalius moliūgus? Na jei patys nesupranta tai ar sunku surasti mieste tuos kurie išmano? Tingi? Panašu, kad ateina laikas kai KMSA aplamai nutars-naujos mokyklos ir visa kita mūsų miestui- prabanga. Ir sužydės mūsų provincijoje PUTINIJA, su fotodinaminiu fontanu įjungiamu valandai per savaitę.

    Reply
  7. Nieko tokio

    Prabanga kainuoja, statome šimtmečio mokyklą šimtams metų, prie tokios infliacijos tas milijonas po poros metų atrodys juokingai…

    Reply
    • Joris

      Naudingų idiotų mūsuose netrūksta.

  8. T

    Pažiūrėsim kiek muzikinio teatro statybos apsieis.

    Reply
  9. Joris

    Klaipėdoj mes pasiturintys. Jei Dangės skverą už beveik 11 mln sutvarkėm ir dar kaip čia pasakius, tai mokykla už 15 mln- pusvelčiui. Kad tik pajudėtų statybos. O pamenat, dar neseniai Bastionų tiltą už 8 mln planavom, dabar apie 30 kalbame. Va ką reiškia, kai turim tokią brangią mums valdžią.

    Reply
    • Tik vienas klausimas

      Kur žiūri STT?

    • Joris

      STT už ne žiūrėjimą atlyginimus gauna, ir tikrai nemenkus.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This