Prie Olandų kepurės – kartais didesnė rinkliava

Regionas, Svarbu

Klaipėdos rajono taryba ketvirtadienį nusprendė, kad nuo gegužės 1 d. už automobilių statymą aikštelėse ties Olandų kepurės paplūdimiu reikės mokėti dvigubai ir trigubai daugiau nei praėjusį sezoną.

Valandinis tarifas jūros pusėje, ties pačiu skardžiu esančioje aikštelėje padidintas nuo 30 centų iki euro, o ties įvažiavimu į „Žilvyčio” stovyklą – nuo 30 iki 60 centų. Tolėliau, kitoje kelio pusėje esančioms trims aikštelėms paliktas senasis 30 centų/val. tarifas.

Rinkliava šiose vietose už automobilių stovėjimą renkama nuo gegužės iki rugsėjo 15-osios, kiekvieną dieną nuo 8 iki 20 val.

Siūlymą didinti rinkliavą rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Gitana Bajorinienė motyvavo siekiu „išlyginti srautus”, nes Klaipėda padidino prie jūros esančiose zonos savo parkingo rinkliavą.

Tarybos narys Aivaras Vasylius teigė, kad srautų suvaldymui toks tarifo kėlimas dar yra net per mažas. Tuo metu Viktoras Kura ir Raimondas Simonavičius teigė, jog reikėtų tik džiaugtis, kad žmonės važiuoja į gamtą.

R. Simonavičius pabrėžė, kad savivaldybei išlaidos nepadidėjo, nieko ji papildomai neinvestavo, nepakito ir priežiūros kaina.

„Vien dėl to, kad padidino Klaipėda – tikrai ne motyvas. <…> 30 centų pakėlimas neišgelbės nuo mašinų srauto”, – teigė jis.

Vicemerė Audronė Balnionienė savo ruožtu priminė, kad šioje vietoje lieka ir Pajūrio regioniniam parkui priklausanti neapmokestinama automobilių stovėjimo aikštelė.

Už rinkliavos administravimą per sezoną uostamiesčio savivaldybės valdomai VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” sumokama 16 900 eurų, o pernai iš viso čia buvo surinkta apie 38 000 eurų, užpernai – apie 40 000 eurų.

Už rinkliavos padidinimą balsavo 22 rajono Tarybos nariai, du buvo prieš, trys susilaikė.

1 Comment

  1. Di

    Didinkit nors ir iki 10 eurų.Vaziavom ir važiuosim į Latvijos paplūdimius,ten bent švaru ir žmonių vienas kitas ir mokėti nereikia.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This