Klaipėdos apskrities futbolo vadas nesikeis

Sportas, Svarbu

Nors Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federaciją (KAMFF) pastaruoju metu kamavo ir nesutarimai, pasiekę teismus, ketvirtadienio vakarą susirinkę jos nariai nusprendė kurso nekeisti ir vadovo postą dar keturiems metams patikėti Rimantui Žvingilui. 

Jam iššūkį bandęs mesti Robertas Poškus, kuris buvo pristatomas kaip veteranų kandidatas, gavo tik penkis balsus, o iki šiol federacijai vadovavęs R. Žvingilas – 13. 

„Jeigu būtų viskas gerai ir tvarkinga, nebūčiau kėlęs savo kandidatūros”, – sakė Robertas Poškus, tačiau jam nepavyko įveikti Rimanto Žvingilo (kairėje). Martyno Vainoriaus nuotr.

Reiškė nepasitikėjimą

„Atvira Klaipėda” rašė, jog teismus pasiekęs nesutarimas KAMFF buvo kilęs dėl to, kad Klaipėdos rajono sporto klubas „Plikiai“ nesutiko su visuotinio narių susirinkimo pernai liepos 1 d. priimtu sprendimu nespręsti federacijos narių pareikšto nepasitikėjimo jos valdybos pirmininku (prezidentu) R. Žvingilu.

Teismų klubas prašė panaikinti tokį sprendimą ir įpareigoti federaciją šaukti pakartotinį visuotinį susirinkimą, kurio metu slaptu balsavimu būtų nuspręsta dėl tokio nepasitikėjimo. Nesutikdama su tokiu ieškiniu KAMFF teismui tvirtino, kad „Plikiai“ nesilaikė jos įstatuose numatytos tvarkos, pagal kurią ginčai gali būti sprendžiami tik nepriklausomame ir nešališkame arbitraže, kaip paskutinėje instancijoje. Tad, anot federacijos, toks ieškinys negali būti nagrinėjamas bendrosios kompetencijos teisme, nes tokia arbitražinė išlyga niekada jokiu teismo sprendimu nebuvo pripažinta negaliojančia.

Tiek pirma instancija, tiek ir Klaipėdos apygardos teismas palaikė federacijos poziciją ir „Plikių“ pretenzijas atmetė kaip nepagrįstas. 

Miesto valdžiai – kritika dėl flirto su „Barcelona”

Ketvirtadienio vakarą vykusiame KAMFF susirinkime dalyvavo 20 iš 21, jos nario, jame apsilankė ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovas Tomas Danilevičius. 

„Visada būna konfliktas Klaipėdoje, man graudu ir keista, nes esu klaipėdietis. <…> Pagaliau susivienykime ir eikime vienu tikslu, kalbėkime ir diskutuokime, o ne griaukime ir vadovaukime. Neapsiribokime savo kiemu, galvokime plačiau”, – sakė jis. 

LFF vadas akcentavo, kad R. Žvingilo kadencija turėjo baigtis tik spalį, tačiau jis laikėsi duoto pažado, kad rinkimai vyks greičiau. Anot T. Danilevičiaus, LFF paliko R. Žvingilą, nes pastarasis „darbą daro labai gerai”.

„Futbolas yra procesas ir teisingų rezultatų nebus be tęstinumo”, – teigė T. Danilevičius. 

Kartu jis rėžė kritikos dėl Klaipėdos miesto valdžios bandymų megzti ryšius su Ispanijos futbolo klubu „Barcelona”. Tai jis vadino spekuliacija, kuri jam labai nepatinka. 

LFF vadovas priminė, kad šis klubas buvo vienas iš Superlygos kūrėjų. Tai, anot T. Danilevičiaus, turėjo tapti tokia pat uždara lyga kaip NBA, kurioje nėra integralumo ir niekas kitas negali gauti pinigų, skirtingai nei Čempionų lygoje. 

„Tai nėra geras partneris Klaipėdos futbolo mokyklai”, – teigė T. Danilevičius. 

Žada rasti bendrą kalbą su visais

Sakydamas savo rinkiminę kalbą R. Žvingilas teigė, jog buvo visko – „ir teigiamų, ir neigiamų dalykų, visiems geras nebūsi”.

Anot jo, taip, kaip dabar Klaipėdoje vyksta mėgėjų futbolas, pavydi visi kiti miestai.

Kartu R. Žvingilas tikino, kad dar yra daug ką padaryt – pavyzdžiui, reikia iki galo įvykdyti uostamiestyje, Baltijos prospekte numatyto futbolo maniežo statybas, kuriomis užsiima savivaldybė. Taip pat jis informavo, kad „sukirto rankomis” su naujos kupolinės arenos, esančios Priestočio gatvėje, savininkais, kad čia visus metus galėtų vykti paplūdimio futbolas. 

R. Žvingilas teigė, kad jam buvo pikta ne dėl to, kad buvo reikštas esą nepagrįstas nepasitikėjimas, bet dėl po to sekusių eilės „nelogiškų, neapgalvotų dalykų”, kurie žeidė ir jį, ir jo šeimyną, kainavo bemiegių naktų. 

„Ieškiniai buvo atmesti. Desertas – ekonominė policija, kuri surinko dokumentus, keturis mėnesius laikė ir grąžino be jokios pastabėlės. Tai rodo skaidrumą, teisingą, produktyvų darbą”, – teigė perrinkimo siekęs federacijos vadovas. 

Pasak R. Žvingilo, iš „Plikių” priteistas bylinėjimosi išlaidas reikia išieškoti su antstolių pagalba, nes šis klubas jų iki šiol neatlygino. 

Jis teigė negalintis sutikti, kad futbolo bendruomenė yra susiskaldžiusi, esą kaip tik einama „prie produktyvios komunikacijos, kad būtų galima ruošti vaikus bendram interesui”, o ne užsiiminėti jų „vagystėmis”.

„Klaipėda visada buvo futbolo kalvė. Turime grąžinti tai. Nei „Barcelona”, nei „Realas” nerems, čia komercija, atvažiuos pasipinigaus ir išvažiuos. Jų įkainiai nerealūs, nieko už dyką neduoda. Neišugdysime futbolininkų jei skaldysimės”, – sakė R. Žvingilas, kartu patikinęs, kad pralaimėjus rinkimus nuleista galva neišeitų.

Atsakydamas į klusimą apie aukšto meistriškumo futbolo likimą apskrityje jis teigė, kad Klaipėdos „Neptūnas” turi „pilną piramidę”, kurios neturėjo „Atlantas”.

„Pilnai tikiu, kad jis kitais metais bus A lygoje”, – sakė R. Žvingilas. 

„Plikius” susirinkime atstovavęs advokatas Deividas Ivanauskas klausė, ar sprendimas į asociaciją neseniai priimti tris narius nebuvo siekis gauti papildomų balsų per rinkimus. R. Žvingilas tikino, kad tiesiog užtruko pačios procedūros, o prašymai esą buvo pateikti dar pernai.

Apie R. Poškaus ketinimus sudaryti konkurenciją R. Žvingilui buvo pranešta prieš porą savaičių. Pranešime teigta, kad jo kandidatūrą pasiūlė uostamiesčio bendraamžiai, esantys „Klaipėdos veteranų“ futbolo senjorų klube. Susirinkimo metu R. Poškus ir buvo pristatytas kaip veteranų kandidatas. Esą neturima didelių pretenzijų R. Žvingilui, bet „reikia naujos jėgos, žvilgsnių, naujų vėjų”. Kartu akcentuota, kad veteranai esą tikrai neturi jokių sąsajų su Vaciu Lekevičiuimi ar „Atlantu”.

„Jeigu būtų viskas gerai ir tvarkinga, nebūčiau kėlęs savo kandidatūros, matau problemas, tik regionai gal geriau yra susitvarkę. Aš už tai, kad ugdyti jaunimą ir daryti vieną stiprią komandą Klaipėdoje. Mėgėjų futbolas tikrai nėra geroje situacijoje. Norėtųsi į jį dėmesį atkreipti. Buvau pats pirmas, kad pakeistume Jonaitį ir Lekevičių, norėjosi naujų idėjų minčių, patys sėdėjome su Rimu pirtyje, sakiau, kad palaikiau ir palaikysiu. Tikrai negrįžtu prie kažko seno, kas pridaryta ir skaudžių, ir neskaudžių dalykų. Pirmoje eilė matau infrastruktūros reikalus – nors pasistatėme puikią futbolo mokyklos bazę, to neužtenka, reikia futbolo maniežo visam regionui. Pavyko ištraukti dokumentus dėl naujo stadiono, viskas dabar vyksta labai sparčiai. Galėtų būti daugiau kandidatų, kad būtų ir verslo, ir futbolo žmonės, kad galėtų visus suvienyti. Iškėliau savo kandidatūrą ir dėl to, kad būtų įdomiau ir nevienbalsiai”, – kalbėjo pats R. Poškus. 

Visgi daugumą susirinkime dalyvavusių KAMFF narių labiau įtikino R. Žvingilas – jis slaptame balsavime sulaukė 13 balsų, R. Poškus – penkių, du balsavimo biuleteniai buvo sugadinti.

„Ačiū už pasitikėjimą, stengsiuosi neapvilti, rasti bendrą kalbą su visais”, – po balsavimo sakė R. Žvingilas. 

3 Comments

  1. Anonimas

    Nieko naujo, visi prie valdzios sulinde svininimiams

    Reply
  2. Jons

    Apmaudu dėl Klaipėdos futbolo perspektyvų, kai vėl pasirinktas Švininės federacijos palaikytojas. Jokio naujo puslapio nenusimato.

    Reply
  3. T

    Jokių perspektyvų!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Teismas gerokai nuskausmino Vacį Lekevičių

Buvęs Klaipėdos „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius, jau keletą metų turintis reikalų teismuose, sulaukė dar vieno jam nepalankaus sprendimo. Šįkart pirmos ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Vacys Lekevičius įklimpo Nidoje

Buvęs Klaipėdos „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius jau keletą metų turi reikalų teismuose.  Šįkart antstolė prašo teismo paskirti jam gerokai didesnę ...
2023-12-18
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto šventėje – 300 dalyvių ir gerų emocijų pliūpsnis

Per 300 dalyvių, daugybė įvairių sportinių rungčių, per kraštus besiliejančios emocijos, komandinis susitelkimas ir bendrystė. Tokiais akcentais ketvirtadienį Klaipėdos lengvosios ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This