Buvęs institutas virsta butais

Svarbu, Verslas

Pernai vasarį iš Klaipėdos universiteto aukcione buvusio Tęstinių studijų instituto pastatą Sportininkų gatvėje įsigiję ir po keleto mėnesių jį remontuoti ėmę verslininkai dabar jau tvarko ir popierius – paskelbti projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos paprastojo remonto būdu pastato paskirtis keičiama iš mokslo į gyvenamąją.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos universitetas 1954 m. statybos pastatą Sportininkų g. 13, jo kiemo statinius bei aikštelę aukcione už 1,9 mln. eurų pardavė bendrovei „Antante“, kuri vienintelė ir dalyvavo šiame aukcione. Jau praėjusią gegužę pastatas buvo iš dalies uždengtas statybiniu tentu, jame prasidėjo remonto darbai.

Šį pirmadienį buvo paskelbti MB „NT KADASTRAS“ parengti projektiniai pasiūlymai, kuriuose rašoma, kad statinio paskirtis keičiama atliekant paprastąjį remontą. Numatoma, kad rūsį, tris aukštus ir palėpę turinčiame pastate bus 57 butai, trys administracinės, keturios – mokslo ir viena medicinos paskirties patalpa.

Anot projekto rengėjų, sklype esančiose aikštelėse galima pastatyti apie 80 automobilių.

Specialiai pardavimams sukurtame socialinio tinklo profilyje šis projektas įvardijamas kaip „retro stiliaus namas Klaipėdos miesto Bomelio Vitės mikrorajone”. Skelbimuose nurodoma, kad vieno kv. m buto su daline apdaila kaina čia siekia 1 500-1700 Eur/kv. m.

Viename nekilnojamojo turto portale skelbiama, jog butai jau baigiami išparduoti – laisvi liko vos du. Čia įrengtų butų plotai siekia nuo 38 iki 60 kv. m.

1953-iųjų pabaigoje „Tarybinė Klaipėda” skelbė, kad šiame pastate pabaigus statybas įsikurs mokomasis kombinatas žemės ūkio kadrams rengti.

14 Comments

  1. Equalizer

    Per desimtmeti krova uoste auga, o studentu Klaipedoje mazeja. Gal pagaliau atejo laikas, kad mazes krova ir augs studentu skaicius.

    Reply
  2. V ir Gis

    Geras buvo,,karovnikas „

    Reply
  3. Husky

    Kaip suprantu,daugumai patinka apleisti pastatai,bei žolės iki kelių ir šiukšlių kalnai…
    Mano manymu,geriau verslas sugebantis kažką vystyti,bei parduoti,nei 30m. savibliadybės neveiksnumas privedęs Memelį iki kaimo (su visa pagarba šiam žodžiui) lygio. Negi miesto galvos ant tiek sukištos kažkam į šikną,kad net širdyje esantis „Baltijos” kino teatras ne nacionalizuotas už miesto veido darkymą?!

    Reply
    • Pats sau prieštarauji

      sakai ,,geriau verslas sugebantis kažką vystyti,bei parduoti” o čia pat piktiniesi ,,Baltijos” kino teatru? Taigi šios griuvenos priklauso PRIVATNYKAM. Tik tiek kad kai kyla triukšmas dėl nieko nedarymo, tai perstumiama kitam savininkui ir vėl stovi metų metais neliečiamas.,,Baltijai” bene ar ne 4-tas šeimininkas atėjo ..O kas liečia ,,patinka apleisti pastatai” tai jau geriau senas pašiuręs pastatas nei baisus naujadaras kaip tas didžiulis juodas kluonas prie ,,Memelio bravoro” ar du išsigime K raidės stikloidai styrantys kap py biai gražios senoviškos Rotušės fone

  4. neringa

    labai liūdna, kai visuomeniniai pastatai virsta butais. ar tik ne tie patys verslininkai „pertvarko” smiltynės kurhauzą į butus?

    Reply
    • Klaipėdoje

      /o ir visoje Lietuvoje/gobšai aferistai jeigu įmanytų tai VISKĄ sau iš miesto pasimtų ir paverstų apartamentais. Ar nematot kad centre visi pastatai tušti? Taip pat ir naujai statyti/pvz Manto namai vietoje istorinio gražaus pastato../ Bet turintiems kelią prie miesto valdžios, tas nieko tokio – svarbu susigrobt sau ir laikyt tuščius metų metus, išsimušus iš savivaldybės lengvatinius NT mokesčius/o galimai ir visai be jų..

    • Tegul tegul

      bus ka atėjus laikui nacionalizuoti..:D)

  5. Dėl aiškumo

    Pastatatas statytas sovietmečiu 1954 metais, ir joks ten – retro stiliaus namas. Tai sovietinis statinys ir neaiški jo kokybė, kaip ir rekonstrukcija, gal ten tik gipso pertvaros ir butai panašūs į loftus?

    Reply
    • tokie pastatai

      kur kas vertingesni už niekinės kokybės ,,kartoninius” naujuosius su kosmine kaina…O kas dėl šio, tai norisi galvot kad gal tikrai gandai apie nuolat atimamą iš Valstybės, keičiamos paskirties, ,,nuperkamą”NT teisingi:D) Vagių gaujos per savo statytinius nuolat alinančios Lietuvą.

    • Dėl aiškesnio aiškumo

      O čia iš kur tokios žinios?

  6. Anonimas

    Sveiki atvykę į klasco triukšmo ir dulkių košmarą.

    Reply
    • memel

      Klasco nuo ten jau toli. Ten labiau trukdo Pilies gatvė.

    • To memel

      Nepainiokite su Baltijos laivų statyklos pastatu. Straipsnyje minimas statytinis yra Sportininkų g. šalia Klasco.

    • Anonimas

      Labai gerai pasakyta

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Palėpėje - negyvas vyras

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, apie 12.30 val., vieno Sportininkų gatvės namo palėpėje buvo ratas mirusio 56-erių vyro kūnas. Pradėtas ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Regionas

Įsigyti alkoholio vėlai vakare - ne problema

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai birželio pabaigoje tikrino, ar nedaromi teisės pažeidimai prekiaujant alkoholiu. Nustatyti trys tokie pažeidimai, pažeidėjams ...
2023-07-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This