Klemiškės gatvę rekonstruos „YIT Lietuva“

Miestas

Bendrovė „YIT Lietuva“ skelbia, kad laimėjo Klaipėdos savivaldybės konkursą rekonstruoti uostamiestį su magistraliniu keliu Klaipėda-Liepoja jungiančią Klemiškės gatvę. Jos pasiūlyta kaina – 2,5 mln. eurų.

Atliekant rekonstrukcijos darbus bus atnaujinta gatvės kelio danga, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, autobusų stotelės, apšvietimas, paviršinių nuotėkų surinkimo tinklai ir kelio ženklinimas. Rekonstrukcijos darbus planuojama užbaigti iki kitų metų gegužės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šiuo metu intensyvaus eismo Klemiškės gatvės, kuri yra vienas iš įvažiavimų į Klaipėdos miestą iš A13 magistralės, kelio danga yra nusidėvėjusi, duobėta. Gatvėje nėra pėsčiųjų ir dviračių takų, nuotekų surinkimo sistemų.

Įgyvendinant Klemiškės gatvės rekonstrukcijos projektą iš viso bus įrengta 12 tūkst. kv. m asfalto dangos, 3,8 tūkst. kv. m raudonos dviračių tako asfalto dangos ir paklota 3,8 tūkst. kv. m trinkelių pėsčiųjų takams. Kairėje gatvės pusėje bus įrengtas 1,5 m pločio pėsčiųjų takas, nuo važiuojamosios dalies atskirtas 1 m pločio technine veja. Dešinėje pusėje bus įrengtas 2,5 m pločio dviračių takas ir 1,5 m pločio pėsčiųjų takas, kurie nuo važiuojamosios dalies taip pat bus atskirti 1 m pločio technine veja.

Gatvės rekonstrukcijos projekte taip pat numatyta dviračių tako jungtis su šalia esančia Joniškės gatve. Pėsčiųjų ir dviratininkų eismo saugumui užtikrinti ties nuovažomis ir pėsčiųjų perėjomis takų danga bus nuleista iki važiuojamosios dalies lygio. Gatvėje pagal galiojančius reikalavimus bus pasirūpinta tinkamu ženklinimu, įrengti greitį mažinantys kalniukai, o pėsčiųjų perėjose – LED apšvietimas.

Atliekant rekonstrukcijos darbus po žeme bus įrengtas lietaus nuotekų kolektorius, o palei gatvę pasodinta beveik 180 medžių.

Gatvės rekonstrukcijos projektą parengė bendrovė „Viaprojektas“.

Šiuo metu „YIT Lietuva“ taip pat vykdo tilto per Eketės upę Klaipėdos rajone projektą, atlieka kelio Verdainė – Pašyšiai 3 km ruožo bei rajoninio kelio Šilutė-Ramučiai-Gardamas daugiau nei 5 km ruožo kapitalinio remonto darbus Šilutės rajone, remontuoja 8 km kelio ruožą Griežpelkiai I–Vilkyškiai bei Tauralaukio ir Arimo gatves Klaipėdoje.

Bendrovė taip pat už 5,134 mln. eurų Klaipėdoje pabaigė Tilžės gatvės atkarpos rekonstrukciją, kurią buvo pradėjusi „Žemkasa”, už 2,356 mln,. eurų rekonstravo Šilutės plento atkarpą iki Paryžiaus komunos gatvės ir įrengė šio plento ir Kauno gatvės sankryžą, už 2,282 mln. eurų rekonstravo Joniškės gatvės atkarpą nuo Klemiškės iki Liepų gatvės. Didžiausias jos sandoris Klaipėdoje buvo 6 mln. susitarimas dėl Pamario gatvės rekonstrukcijos – tiesa, po jo užsakovus buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija turėjo pretenzijų dėl kokybės ir dėl to gana ilgai neveikė naujieji šviesoforai.

3 Comments

  1. Idomu

    Idomu kaip bus su senojo siauruko pylimu ir tilteliu, kuris yra būtent prie Klemiškės gatvės

    Reply
  2. Klaida

    Klemiškės gatvė, o ne Kelmiškės. YIT gali ir nežinoti, AK tikrai žino.

    Reply
    • akadministratorius

      Ačiū! Nepastebėjom…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Klemiškės gatvės rekonstrukcija pabrango per 600 tūkst. eurų

Dėl paskutinio pabrangimo su Klemiškės gatvės rangovu bus susitarta spalio 18 d., nors rekonstrukcija praktiškai buvo jau buvo pasibaigusi. Iš viso ...
2023-11-07
Skaityti daugiau

Miestas

Asfaltuoti visiems Klaipėdos žvyrkeliams gali prireikti per 60 mln. eurų

Klaipėdos miesto žvyruotų gatvių dangų remonto darbams per trejus metus savivaldybė suplanavo išleisti iki 504 tūkst. eurų. Nors vienas iš naujai ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Transportas

Jau galima važiuoti Klemiškės gatve

Nors Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kad atvers transporto eismą Klemiškės gatve ketvirtadienį, nuo 16 val., ja pradėta naudotis gerokai anksčiau. Ši ...
2023-08-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This