Vasarą uostamiesčio paplūdimiai poilsiautojus pasitiks atsinaujinę

Vasara

Nenumaldomai artėjant vasaros sezonui, „Klaipėdos paplūdimių” direktorius Olegas Mariničius teigia, jog šiuo metu šioje savivaldybės biudžetinėje įmonėje – pats darbymetis: eina į pabaigą infrastruktūros paruošimas vasarai, baigiamas formuoti gelbėtojų bei medicinos darbuotojų personalas.

Šią vasarą Melnragės, Girulių ir Smiltynės paplūdimuose veiks 12 gelbėtojų postų, juose gelbėtojų skaičius nesikeis – kaip ir kasmet, poilsiautojų saugumu rūpinsis apie 70 gelbėtojų.

Tuo metu 9 medicinos darbuotojai suteiks pirmąją pagalbą, poilsiautojams susižeidus, persikaitinus saulėje ar nutikus kitokiai nelaimei. Iš viso uostamiesčio paplūdimiuose veiks 4 medicinos punktai – du Smiltynėje ir po vieną Melnragėje ir Giruliuose.

Dar šį sezoną planuojama nutiesti 2,5 tūkst. kv. m. naujų pėsčiųjų takų, suformuot iki 120 kv. m. medinių laiptų. Palmiros Mart nuotr.

„Visi medicinos punktai ir dalis gelbėtojų postų bus aprūpinti defibliriatoriais, jais naudotis žmonės yra apmokyti”, – patikino O. Mariničius.

Be to, iki vasaros pradžios visuose paplūdimuose bus atnaujinti vandentiekio tinklai, kurie buvo suniokoti per audrą, sumontuoti 7 geriamo vandens fontanėliai, baigtos įrengti 5 nerūdijančio plieno dušinės, papildomai pagamintos trys naujos persirengimo kabinos, atnaujinti 177 suolai, 123 šiukšliadėžės, atnaujintos visos apžvalgos aikštelės, informaciniai stendai, riboženkliai ir kt.

Dar šį sezoną planuojama nutiesti 2,5 tūkst. kv. m. naujų pėsčiųjų takų, suformuoti iki 120 kv. m. medinių laiptų. Be to, jau konkurso būdu rastas rangovas 600 kv. m. medinių takų atnaujinimui.

Uostamiesčio paplūdimiuose veiks 7 konteineriniai biotualetai bei trys stacionarūs tualetai.

Tuo metu gelbėtojams jų darbe padės du keturračiai, trys vandens motociklai, trys kateriai, du nuotolinio gelbėjimo plaustai, gelbėtojai bus aprūpinti garsiakalbiais.

Šiuo metu jau baigta gelbėtojų atranka baseine, vyksta jų apmokymas, o sezono metu nuolat vyks jų pratybos.

„Planuojamos bendros pratybos ir su Jūrų gelbėjimo koordinaciniu centru, Karinėmis jūrų ir oro pajėgomis, Priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, poilsiautojų saugumui užtrinti planuojamas nuolatinis bendradarbiavimas su įvairiomis institucijomis”, – apie pasiruošimą vasaros sezonui kalbėjo „Klaipėdos paplūdimių” vadovas.

Jis priminė, jog neįgaliųjų paplūdimyje, kaip ir pernai, judėjimo negalią turinys poilsiautojai galės naudotis specialiu vežimėliu, skirtu maudytis jūroje.

Be to, visą sezoną bus atliekami jūros vandens mikrobiologiniai ir fizikiniai tyrimai.

Kartu įstaigos direktorius atkreipė miesto Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų bei policijos dėmesį į tai, jog Melnragėje dalis dviratininkų ir paspirtukininkų nekreipia dėmesio į kelio ženklus, draudžiančius pėsčiųjų takuose naudotis šiomis transporto priemonėmis, ir prašė jų pagalbos, užtikrinant patruliavimą.

Savo ruožtu Klaipėdos miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė patikino, jog sezono metu pareigūnai paplūdimuose vykdys nuolatinį patruliavimą, tikrindami, kaip poilsiautojai laikosi elgesio viešose vietose taisyklių – ar nešiukšlina, ar saugiai elgiasi prie vandens ir pan. Be to, specialių vakarinių reidų metu policijos pareigūnai tikrins, ar poilsiautojai viešose vietose nevartoja alkoholio.

„Su Mokesčių inspekcija kartu paplūdimiuose organizuosim reidus ir dėl prekybos paplūdimiuose tvarkos užtikrinimo priemonių”, – praėjusią savaitę vykusiame savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos posėdyje kalbėjo uostamiesčio policijos vadovė.

Vasaros sezonas įprastai prasideda birželio 1 d., kai paplūdimuose pradeda budėti gelbėtojai, nebent savivaldybės administracijos direktorius savo įsakymu nusprendžia kitaip.

4 Comments

  1. Laima

    Prašom pastatyti šiukšliadėžę prie suoliuko automobilių stovėjimo aikštelėje, kuri yra sekanti už pagrindinės Girulių automobilių stovėjimo aikštelės, važiuojant Karklės link.

    Reply
  2. Laima

    Giruliuose nudistų pliaže pristatyta daug persirengimo kabinų!Kam? O einant toliau link bunkerio – nei vienos. ? Jau praeitais metais buvo ta pati situacija. Tikrai nejauku ir nepatogu jomis naudotis kai nuogi vyrai (būtent vyrai) yra pamėgę ši nudistų pliažą. Kitas pastebėjimas – pliazuose poilsio suoliukų trúkumas.

    Reply
  3. Sniega

    Įdomu, ar nors vienas naujas takelis ves iki moterų paplūdimio antroje Melnaragėje? Ar ir šiais metais pasiekti šį paplūdimį dviračiu – misija neįmanoma? Kaip su tuo propaguojamu JUDUMU? Ar tai reiškia – dviratis ant pečių ir puskilometris per smėlį ir kopas??

    Reply
    • Eh

      Tai čia ir yra judumas, o jūs norite riedumo?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This