Darbininkus iš Vežėjų gatvės nupūtė karas?

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vežėjų gatvėje štilis: dingo ją rekonstruoti pradėję asmenys. Nors prasideda turistinis sezonas, Klaipėdos senamiestyje sunku pėsčiomis iš gatvės į gatvę patekti. Ką bekalbėti apie automobilius. 

Vežėjų ir Didžiosios vandens gatvių sankryža. Artūro Šulco nuotr.

Senamiesčio žmonės skundžiasi, kad sunku pasiekti namus. Juos taip pat piktina netvarkingai paliktos statybinės medžiagos, šiukšlės.

Skaldos krūva užtverta Tomo gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Gatvę kapitališkai remontuoti pradėjo bene daugiausiai panašaus pobūdžio savivaldybės viešųjų pirkimų laiminti UAB „VVARFF“ iš Plungės, pernai pasirašiusi beveik 800 tūkst. eurų vertės kontraktą „Daržų, Vežėjų ir Žvejų gatvių Klaipėdos mieste kapitalinio remonto rangos darbai”.

Vežėjų gatvėje tuščia. Artūro Šulco nuotr.

Tačiau jau lapkričio 8 d. pasirašytas papildomas susitarimas dėl šios sutarties vykdymo. Sutarta „stabdyti pirmos pirkimo dalies – Daržų g. (ruožas nuo Pilies g. iki Aukštosios g.) kapitalinio remonto rangos darbų atlikimo terminą nuo 2021 m. rugpjūčio 5 d. iki 2022 m. kovo 15 d. Darbų atlikimo terminas be atskiro rašytinio pranešimo atnaujinamas 2022 m. kovo 16 dieną.” 

Vežėjų gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Bet ir šių metų kovo 16 dieną, ir šiandien darbai Daržų gatvėje taip ir nepradėti. O Vežėjų gatvėje jie netikėtai sustojo – be jokio oficialaus pranešimo.

Klaipėdos miesto savivaldybės administratoriaus direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis „Atvirai Klaipėdai” paaiškino, kad rangovas akmenis, kuriais pažadėjo išgrįsti Vežėjų gatvę, užsakė iš Ukrainos, sumokėjo už juos. Tačiau prasidėjo karas. Ir tiekimas sutriko.

Statybinės medžiagos – ant vejos. Artūro Šulco nuotr.

Pasak jo, šiuo metu rangovas po truputį pradeda gauti užsakytus akmenis. Tačiau pirmiausiai jais grindžiama Sukilėlių gatvė, kur irgi darbuojasi „VVARFF“. O Vežėjų gatvė būsianti remontuojama tuomet, kai bendrovė pradės gauti didesnius kiekius užsakytos produkcijos.

Vežėjų gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Laimėjusi viešąjį pirkimą UAB„VVARFF”  įsipareigojo visas tris gatves – Sukilėlių, Vežėjų ir Žvejų –  kapitališkai suremontuoti iki kitų metų rugpjūčio 1 d. 

Vežėjų gatvė. Artūro Šulco nuotr.

Sukilėlių gatvėje darbai šiuo metu vyksta sparčiai. Žvejų gatvėje, nuo Pilies tilto pusės, darbai taip pat pajudėjo. 

Žvejų gatvė. Artūro Šulco nuotr.

„VVARFF” jau yra laimėjusi apie 32 milijonų vertės Klaipėdos miesto savivaldybės skelbtų viešųjų pirkimų konkursų.

4 Comments

  1. ASAS to gyventojas

    o KODEL dedami nauji akmenys o ne senieji? koks jų likimas?

    Reply
  2. grikių_košė

    Šįryt (05 14) mačiau iškabą ant statybinės tvoros, jog „#StabdomeStatybą”. Įdomu, čia patys rangovai, ar šiaip nepatenkinti piliečiai šmaikštauja?

    Reply
  3. Nojus

    Artūro priėmimas į AK komandą neabejotinai sėkmingas. Labai laukiu, gyvendamas ne gimtojoj Klaipėdoj, jo žinių apie pokyčius mieste. Ačiū.

    Reply
    • Anonimas

      Kaip žinia geriausia kai pats savom akim matai ir suzinai..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

„Vaidila“ pradėjo kelionę nebūtin

Šiomis dienomis pradėtas griauti buvusio kino teatro „Vaidila“ pastatas – vietoje jo iškils naujas statinys, kuriame įsikurs technikos muziejus. Martyno ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This