Kaip pasiimti 60 000 Eur iš klaipėdiečių?

Politikų tribūna

Edmundas Kvederis, Klaipėdos miesto tarybos narys
2022-06-10

Komentarų: 13

Patarlė sako: „Įsileisk kiaulę į bažnyčią, tai ir ant altoriaus užlips“.

Ilgai miestas laukė, kol Klaipėdoje bus pastatyta šiuolaikiška ir patogi infrastruktūra futbolo bendruomenei, kur bus galima Klaipėdos vaikams patogiai mokytis žaisti futbolą, treniruotis, varžytis. Ir tai tapo realybe – puiki Futbolo mokykla P. Komunos gatvėje nuo 2021 m. rugsėjo. Miestas išlaiko infrastruktūrą, samdo pakankamai trenerių, noriai renkasi vaikai.

Taip jau nutiko, kad Futbolo mokyklai atrinktas ir dalininkas, kuris nieko nenuveikė, kad tokia infrastruktūra atsirastų, bet kaip ja naudotis idėjų turi.

Štai atsirado iniciatyva, kad Klaipėdos mieste futbolo žaidimo išmokys garsioji FC „Barcelona“ vėliava. Kiek straipsnių, kiek nuotraukų padaryta, kad tuo įtikintų ir štai pagaliau pasirodo „džiugios“ žinios, kad „Barca-academy-camps“ vyks Klaipėdoje. NET 5 dienas TIK už 690-830 Eur vaikas galės žaisti futbolą ir tai darys kitaip nei vakar su savo treneriu, o su vyruku, vilkinčiu FC „Barcelona“ marškinėlius. WOW!

Anthony Guillen (flickr.com) nuotr.

Na, nepigu kaip už 5 dienas. Tačiau ir to nepakanka. Štai Klaipėdos miesto tarybos narius pasiekė stovyklos organizatorių laiškas, kad tokia stovykla tai DOVANA ir reikia iš miesto biudžeto 60 000 Eur.

Vyks dvi stovyklos po 5 d. reiškia miestiečiams reikia susimesti po 600 Eur dienai. Kažkodėl stovyklos organizatoriai nusprendė (o gal kas ir leidimą davė), kad stovykla tas dienas vyks naujoje, miesto pastatytoje, Futbolo mokykloje ir labai tikėtina, kad už jos nuomą niekas nemokės (bent jau tokios info nėra).

Dar įdomiau skamba, kad šioje stovykloje dalyvaus Latvijos, Estijos vaikučiai, o mestis reikia klaipėdiečiams.

Toliau prasideda stebuklai. Toks stovyklos organizatorių prašymas atsiranda dienos pradžioje, o po pietų Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas (praktiškai sporto) daugumos balsais sako – imkite tuos 60 000 Eur, juk klaipėdiečių vaikai ir taip vasaros stovyklose „paskendę”, o sporto iniciatyvoms (klaipėdiečių visuomenininkams) jau pinigų nebereikia.

Esu Klaipėdos miesto tarybos narys, davęs priesaiką, kad ginsiu viešą interesą ir šioje situacijoje matau, jog privalau tai daryti, nes negalima tyčiotis iš Klaipėdos sporto bendruomenės, kuri savo projektams gauna 1000 ar 2000 Eur, skiria savo lėšas, dalyvauja konkursuose. Negalima tyčiotis iš Klaipėdos Futbolo mokyklos trenerių, kuriems pasakoma, kad jūsų darbas yra niekinis, o vyrukas su FC „Barcelona“ marškinėliais per penkias dienas stebuklus daro. Tikiu, kad už 60 000 Eur, Klaipėdos futbolo mokyklos treneriai visą liepą klaipėdiečiams vaikams stovyklą surengtų.

O politikams, kurie siūlo lengva ranka atiduoti 60 000 Eur, siūlau nueiti į Klaipėdos imtynių salę (kurioje pelėsis ir antisanitarinės sąlygos) ir pasakyti: „Kol kas FC „Barcelona”, vėliau gal ir jums bus”.

13 Comments

  1. vigilijus

    Daktariniai- brigadiniai- kamuoliniai- tulpiniai-arbatiniai-gaidjurginiai-švininiai- švinius-LFF-KMS-Klaipėdos futbolo mokykla.

    Reply
  2. Pikta

    Ir vėl visokie Kaveckiai ir Vaitkai savo tvarką daro. Palikite Klaipėdos pinigus Klaipėdoje! Mūsų vaikai turi būti pirmoje vietoje, o dabar, po Covid, jiems reikia kuo daugiau NEMOKAMŲ užsiėmimų!

    Reply
  3. Rinkėjas

    sunku protu suvokti, kodėl klaipėdiečių pinigai taip netasakingai taškomi kažkokiems neaiškiems projektams, kai galėtų būti skirti tiesiog klaipėdiečių vaikams, o ne kitų šalių. Konservatoriai kiemus apmokestino papildomai, dabar dar ir pinigus siūlo leisti kažkokiems veikėjams.

    Reply
  4. Už futbolo ateiti

    Lengviausia visas iniciatyvas apjuodinti. Esu už šią puikią istorinę galimybę ir žmonių su idėja, vizija, užsispyrimu dedamas pastangas, kad mūsų mieste vaikai turėtų ateitį futbole. Gal po 20 metų 6:0 prieš Turkiją nebebus normalu. Ir sumokėsiu tuos 700 už vaiko galimybę pamatyti bei pasimokyti tikro futbolo, iš tų kas apie jį tikrai nusimano.

    Reply
    • ir mokėk

      savo pinigus, o prie miestiečių nekišk nagų ir įdomu kaip Lietuvos futbolas atsigaus jei vaikai iš latvijos ir estijos stovykloje. Ar čia organizatorius bando rašinėti savo „Naujųjų Vasiukų” pasakas.

  5. Gėda

    Ypač konservatoriams, kurie taip nori atiduoti tuos pinigus, kurie bus skirti ne miesto vaikams.

    Reply
  6. aha

    kai reikia kokį projektuką stovyklai aprašyti tai tikrina mėnesį, tada jei pasiseka kokį 1000 skiria, o čia latvių ir estų vaikams negaila. labai gerai, kad matyti kas kokius sprendimus palaiko, aiškiau bus balsavime rinkimuose.

    Reply
    • Mažoji Klaipėda

      Taaai konservai dėl 1 „brendo”, kuris, tarkim, ne visiems patinka, leidžia sau išlaidauti, kai Klaipėdos futbolo organizacijos elgetauja dėl kelių monetų?
      Gal dabar visoms sporto organizacijoms reikia nusimesti Lietuviškus pavadinimus „Dragūnas”, „Neptūnas”, „Atlantas” ir tarkim tapti „Juventus”, „Chelsea” ar kita, kad įtiktų valdančiųjų poreikiams?

  7. Rinkėjas

    Edmundas neteisus, bet, manytina, pyksta tik todėl kad tai ne jo ar jo partiečių inciatyva. Pinigai skiriami vaikų laisvalaikiui, vaikams, apie kokius dar visuomenininkus kalbate gerbiamas Edmundai? Ūkio komitetas neskyrė pinigų jie tik kreipėsi į administraciją, kad atrastų galimybę dalinai finansuoti Barca Academy futbolo stovyklą vaikams.

    Reply
    • ar ne gėda?

      Bet gal galite paaiškint, kaip galima tiesiog skirti 60K kažkokiai įstaigai, kai tikrai kiti klaipėdiečių sporto klubai ar neformalaus švietimo įstaigos turi dalyvaut konkursuose, kad gautų finansavimą stovykloms, renginiams? ir dar atsiskaityt už kiekvieną eurą turi? ir sumos po kelis tūkstančius tik? ši suma panaši į pusę sumos, kuri skiriama visų klaipėdiečių vaikų vasaros poilsio stovykloms!

    • to ar ne gėda?

      O kai jūsų Edundai frakcija norėjo iš miestiečių atimti 37000 EUR , tai sakėte, kad tai smulkmena. Ir tai nebuvo dėl vaikų, tai norėta atleisti verslininkus nuo mokesčių. Atkreipiu dėmesį VERSLININKUS.

  8. Anonimas

    Klausimas Edmundui Kvederiui – ką daryti? Jau tikrai užtenka tyčiotis iš miestiečių. Gerai, va pastebite, parašote straipsnį. Vienas, kitas paskaito, papyksta kartu, o reikaliukai vyksta toliau. Ką daryti?

    Reply
    • Atsakymas

      Ką daryti,? Nerinkti konservatoriu ir liberalu.jie dirba sau ir verslui, bet ne mums

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Medžių kirtimas: sprendžia vykdomoji institucija - meras

Želdynų komisijos išvada nėra galutinis žodis, nes vykdančioji institucija gali priimti kitokį sprendimą – tai yra reglamentuota įstatymu. O Vietos ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This