Klaipėda planuoja tęsti bendradarbiavimą su „Baltic Sail“

Uostas ir jūra

Klaipėda numato tęsti bendradarbiavimą su organizacijos „Baltic Sail“, siekiančios remti unikalią Europos jūrų paveldo dalimi esančią laivybos kultūrą, laivybos tradicijų išsaugojimą, partneriais.

Ši organizacija, be kita ko, stiprina uostuose organizuojamus jūrinės kultūros pažinimui skirtus festivalius, siekia vykdyti bendrą senųjų laivų ir tradicinių burlaivių pritraukimo į uostus buriuoti kartu su buriavimo praktikantais rinkodarą. Klaipėdiečiai jau gerai žino ir pozityviai vertina organizacijos „Baltic Sail” veiklą, džiaugiasi, kai jos iniciatyva senieji burlaiviai aplanko miestą.

Šiuo metu jau yra  parengtas ir Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai pateiktas tvirtinti sprendimas pratęsti dalyvavimą jūrinės kultūros aktualizavimo projekte. O rugpjūtį būtų pasirašyta teikiama tvirtinti sutartis. Po sutarties pasirašymo Klaipėdos savivaldybės administracija skelbtų tarptautinių jūrinių regatų organizavimo Klaipėdoje programos dalinio finansavimo konkursą.

Parengtame miesto Tarybos sprendimo projekte teigiama, kad pritarus šiam sprendimo projektui, būtų sudarytos sąlygos kasmet tęsti tarptautinių jūrinių regatų organizavimą Klaipėdoje, miestiečiams ir miesto svečiams pažinti senuosius burlaivius ir tradicinius laivus, skatinti buriavimo praktikantų tradiciją uoste. 

Pasirašius sutartį savivaldybė įsipareigotų kasmet mokėti 5000 Eur. narystės mokestį organizacijos centrinei būstinei Rostoke. Taip pat kasmet būtų planuojama iki 65 000 eurų suma tarptautinių jūrinių regatų įgyvendinimo Klaipėdoje dalinio finansavimo programai. Jos būtų naudojamos laivų pritraukimui į uostą, laivų išlaikymo uoste kaštams padengti, buriavimo praktikantų programai, projekto viešinimui, edukacinėms veikloms, projekto administravimui ir panašiai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This