Receptiniai vaistai – jau ir internetu

Sveikata

Receptinius vaistus ir kompensuojamąsias medicinos pagalbos priemones (MPP) su elektroniniais receptais jau galima įsigyti internetu – startavo tam skirta nuotolinių vaistinių platforma e.sveikatos sistemoje, praneša Sveikatos apsaugos ministerija.

Skelbiama, jog prie šios platformos jau prisijungė ir nuotoliniu būdu receptiniais vaistais bei MPP prekiauja vaistinių tinklas – „Camelia“ ir elektroninė vaistinė „Eurovaistinė internete“. Naujovė leis gyventojams nuotoliniu būdu iš bet kurios platformoje prekiaujančios vaistinės įsigyti jiems paskirtų receptinių vaistų, bus patogu palyginti jų kainas ir priemokų dydžius bei pasirinkti prekių pristatymo būdą.

E.sveikatos sistemos tvarkytojo Registrų centro Paslaugų valdymo direktorė Diana Vilytė sako, kad nuotolinių vaistinių projektas yra puikus valstybės institucijų ir privataus verslo partnerystės pavyzdys.

„Tik visapusiškai įsitraukus visiems dalyviams, pavyko sukurti ir visuomenei pasiūlyti bene pažangiausią visoje Europos Sąjungoje skaitmeninį sprendimą, leidžiantį įsigyti receptinius vaistus neišeinant iš namų. E. sveikatos sistemoje veikianti platforma pacientams pagal jų turimus e. receptus vienoje vietoje pateiks visus galimus vaistinių pasiūlymus, o žmogui tereikės pasirinkti jam labiausiai priimtiną variantą” – teigia D. Vilytė.

Naujoji vaistų prekybos platforma bus ne tik patogi, bet ir saugi – vaistus bus galima įsigyti, tik patvirtinus savo tapatybę elektroniniu parašu ar internetinės bankininkystės prisijungimo priemonėmis. Ji palanki ir verslo konkurencijos skatinimui – visos vaistinės turės galimybę vienodomis sąlygomis konkuruoti ir būti matomos receptinių vaistų pardavimo nuotoliniu būdu rinkoje.

Lietuvos vaistinių asociacijos pirmininkė Kristina Nemaniūtė-Gagė džiaugiasi, kad, nepaisant pandemijos iššūkių ir kitų sunkumų, bendromis vaistinių bei valstybės institucijų pastangomis pavyko nueiti ilgą kelią, išplečiant reikalingiausių vaistų prieinamumo galimybes pacientams. Pasak jos, iš Lietuvos vaistinių asociacijos narių nuotolinė prekyba receptiniais vaistais jau vykdoma „Eurovaistinėje internete“, o artimiausiomis savaitėmis ji bus pasiūlyta ir „Gintarinės vaistinės“, „Norfos vaistinės“ bei „Benu vaistinė“ klientams.

„Eurovaistinę internete“ valdančios įmonės UAB „Azeta“ vadovas Andrius Jurgelevičius sako, kad įmonė jau turi patirties, prekiaudama receptiniais vaistais internetu Estijoje, ir paslaugą mūsų šalyje dar tobulins, atsižvelgdama į gyventojų poreikius ir lūkesčius.

Anot Nacionalinės vaistų prekybos asociacijos vadovės Jūratės Kulberkienės, jų asociacijos narė „Camelia“ vaistinių tinklo komanda keletą mėnesių aktyviai dirbo prie šio projekto, glaudžiai bendradarbiavo su Registrų centru.

„Turėta nemažai iššūkių, darbai pareikalavo didelių išteklių, tačiau tikimės, kad pacientams ši platforma, siekiant įsigyti receptinius vaistus, bus patogi ir naudinga: iš „Camelia“ vaistinės pacientams vešiantys kurjeriai juos pasieks atokiausiose Lietuvos vietovėse. Dėl visų vaistų, kurie bus įsigyjami internetu, vaistininkai nuotoliniu būdu suteiks farmacinę paslaugą, tik tada bus pradėtas vykdyti užsakymas. Farmacinė paslauga tokiems šio vaistinių tinklo pacientams bus suteikiama prioritetine tvarka ir kuo skubiau“, – teigia J. Kulberkienė. 

Nuotolinių vaistinių sistemą sukūrusios ir techninį sprendimą įgyvendinusios bendrovės „CGI Lithuania“ vadovas Karolis Baltrušaitis atkreipia dėmesį, kad Europos Sąjungoje, neskaitant Lietuvos, yra tik 4 valstybės, kurios turi e. receptų sistemą, dar mažiau tokių, kuriose per e. sveikatos platformą būtų galima nuotoliu įsigyti receptinius vaistus.

Receptinius vaistus ir MPP nuotolinių vaistinių platformoje galima įsigyti jau nuo šiandien, liepos 12 dienos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Atnaujinta pacientų registracijos sistema suteiks daugiau galimybių

Šią savaitę pradėjo veikti Išankstinės pacientų registracijos informacinės sistemos (IPR IS) funkcionalumai, suteikiantys daugiau galimybių pacientams valdyti registraciją pas gydytojus ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

Sveikata

Vos penktadalis žmonių žino savo diagnozę: ką simbolizuoja saulėgrąžos juostelė?

Pasaulyje vienas iš šešių žmonių gyvena su tam tikra negalia, o dalį jų gali būti sunku pastebėti iš pirmo žvilgsnio. ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Jūros pradžia - tualete arba Iš kur žuvis gauna ibuprofeno

„Jei Baltijos jūra serga nuo cheminės taršos, nereiškia, kad ją reikia gydyti vaistais“, – juokiasi Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto ...
2023-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This