Apie potyrius, atsidūrus kitame krante

Kultūra

Ugnė Rekašiūtė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2022-08-03

Komentarų: 0

Antradienio vakare Klaipėdos HOFE vyko diskusija ,,Kitame krante“. Tai – vienas iš Klaipėdos festivalio renginių. Diskusijoje dalyvavusios savo srityse žinomos moterys aptarė šių dienų aktualijas: karo veiksmus Ukrainoje, emigrantų integraciją Lietuvoje bei pasidalino asmeninėmis patirtimis ir iššūkiais.

Ugnės Rekašiūtės nuotr.

Klaipėdietė žurnalistė ir socialinė aktyvistė Agnė Bukartaitė pasakojo apie savanorystę nuo karo kenčiančiai Ukrainai, džiaugėsi klaipėdiečių aktyvumu, dalinosi savo patirtimi, organizuojant pagalbą ukrainiečiams.

Pasak Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto dekanės Loretos Jonavičienės, prasidėjus karui į Klaipėdos fakultetą atvyko šeši ukrainiečiai.

,,Tai tikrai aukštos vidinės kultūros jaunuoliai. Ir tai buvo nesuvaidinta: be galo nuoširdūs, mokantys padėkoti. Įspūdis iš susitikimo su jais ir jų bendravimo man liko apie visą tautą – gražus, akademinis jaunimas,“ – kalbėjo ji. Dekanė pasakojo, jog studentai noriai priima ir įtraukia ukrainiečius į visas veiklas, jie yra tarsi viena šeima.

Forumo pavadinimas ,,Kitame krante“ apglėbia galybę temų: tai ne tik karo pabėgėliai, kurie jaučiasi svetimi naujame krašte, bet ir asmeniniai žmogaus potyriai, išėjimas iš komforto zonos, darbo, gyvenamosios aplinkos pokyčiai, kitoniškumas – tai verčia žmogų jaustis tarsi kitame krante.

Tad aptarus karo ir emigrantų integracijos temas, diskusija pakrypo link asmeninių pačių įvairiausių viešnių patirčių.

,,Krantai – tai asociacija su vandeniu, su tėkme. Taip, kaip ir gyvenimas – jis yra tekantis, simbolizuojantis virsmą bei kitimą. Norisi linkėti kiekvienam, kad rastų savo vandenį, kuris turėtų prasmingą judesį”, – diskusijos pabaigoje linkėjo TV laidų vedėja Asta Stašaitytė.

Diskusiją moderavo LRT radijo žurnalistė Odeta Vasiliauskaitė, renginys buvo tiesiogiai transliuojamas ir socialiniuose tinkluose.

INFORMACIJA

Ketvirtadienį, 19 val., HOFE vyks antroji nemokama Klaipėdos festivalio diskusija „Pažinti ir priimti kitą“. Šįkart bus kalbama apie migrantų, pabėgėlių, diskriminaciją patiriančių žmonių integraciją į Klaipėdos kultūrinį bei socialinį gyvenimą ir kokiais būdais prie jos prisideda Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras. Dalyvaus teatro vadovė Laima Vilimienė, vyriausiasis choreografas Aurelijus Liškauskas, vyriausiasis chormeisteris Vladimiras Konstantinovas,orkestro koncertmeisterė Regina Sarkisova, choro artistai Farshadas Abbasabadi ir Indra Sofia Maria Nielsen, baleto trupės šokėja Daria Verovka. Diskusiją ves muzikologė, teatro redaktorė Veronika Janatjeva.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Kapitonas Žygintas Gineitis: „Jūra keičia viską“ 

Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje kartą per mėnesį vyksta Švyturių metams dedikuoto renginių ciklo „Žmonės – ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūros projektų finansavimas: lems ir valdančiųjų nuomonė (atnaujinta)

Kultūros ir meno tarybą pakeitusi Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupė, antradienį susirinkusi į pirmą posėdį, didžiausią jo ...
2024-02-21
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Į Kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupę - be sutikimo? (dar atnaujinta)

Nerimstant aistroms dėl kultūros padėties Klaipėdos mieste, savivaldybė savo tinklapyje paskelbė mero Arvydo Vaitkaus potvarkiu sudarytos Kultūros ir meno politikos ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This