Parodų rūmuose – dvi naujos parodos

Kultūra

KKKC Parodų rūmuose nuo rugpjūčio 19 d. iki rugsėjo 11 d., veiks dvi naujos parodos – jungtinė Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio tapybos paroda „Upės ir jūros“ bei grupinė grafikos meno paroda „Šiuolaikinės grafikos erdvės“.

Pirmojoje, jungtinėje Kunigundos Dineikaitės ir Simono Kuliešio parodoje pristatomi naujausi menininkų tapybos darbai. Šiuos autorius vienija didelio formato drobės, laisva tapybinė mintis, meilė peizažo motyvui, kuri jų darbuose įgauna įvairias netikėtas formas. Gamtos vaizdų motyvai tapybinėje plotmėje užmezga pokalbį tarp dviejų tapytojų ir upės bei jūros temos.

Antrojoje parodoje laukiami visi, neabejingi grafikai. Projektas „Šiuolaikinės grafikos erdvės“ šiais metais savo erdves atveria tapatumo atsiskleidimui. Projekto metu vykstančioje parodoje 11 jaunų kūrėjų įvairiomis formomis ir grafinės raiškos priemonėmis iš skirtingų perspektyvų žvelgia į asmens tapatumo su kūryba, socialine aplinka bei savianalizės temas. Grupinėje „Šiuolaikinės grafikos erdvių“ parodoje kiekvienas menininkas savaip nagrinėja asmens, savo paties ar kito, buvimo prasmę, vietą ar apibrėžtį. Jaunųjų menininkų darbuose žmogui užauga sparnai, nurieda galva, jis įkalinimas nerimo erdvėje ar pradeda riaumoti lokio balsu.

Projekto „Šiuolaikinės grafikos erdvės“ organizatoriai siekia pristatyti ne tik jau žinomų menininkų kūrybą, bet ir supažindinti su dar tik kylančių kūrėjų darbais. Vienas iš projekto tikslų – įtraukti uostamiesčio jaunimą į KKKC veiklą ir kurti ilgalaikes partnerystes, todėl organizatoriai kviečia į visą mėnesį vyksiantį renginių ciklą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“

Vasario 23-iąją, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Yevhen Titov (Євген Тiтов) ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - Ukrainos menininkų darbai

Vasario 23-iąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma tarpdisciplininė aštuonių šiuolaikinių ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This