Jakų gyventojus piktina gatvių rekonstrukcijos keistenybės

Fotoreportažai, Regionas

Jakų kaimas pastaraisiais porą dešimtmečių sparčiai plečiasi. Tačiau dauguma jo senųjų gatvių – žvyro ir duobių trasos. O jų asfaltavimo tempas – lėtas ir stebinantis keistenybėmis.

Tipiškos Jakų gatvės pavyzdys. Artūro Šulco nuotr.

Vietos gyventojus prieš porą metų pradžiugino žinia, kad Klaipėdos rajono valdžia nusprendė rekonstruoti vieną iš pagrindinių gatvių – Pašto. Ši gatvė nuo įvažiavimo į kaimą tęsiasi iki siauro tunelio po Klaipėdos – Vilniaus autostrada.

Šiame tunelyje, po autostrada, dvi transporto priemonės neprasilenkia. Tačiau taip yra saugiau pėstiesiems. Artūro Šulco nuotr.

Tačiau kada ta rekonstrukcija baigsis, nežinia: Pašto gatvės pradžioje, prie autostrados pastatytame stende rašoma, kad ji baigsis… šių metų gegužės mėnesį. Nors pakėlus Klaipėdos rajono savivaldybės sutartį su UAB „Terebro”, aiškėja, kad ši įmonė Pašto gatvę rekonstruoti turėjo pabaigti per 12 mėnesių nuo sutarties pasirašymo. Sutartis, kurios vertė – 532 tūkstančiai eurų, buvo pasirašyta 2020 m. rugsėjo 17 d.

Artūro Šulco nuotr.

Beje, UAB „Terebro” tvarkė ir jungiamąją gatvelę Klaipėdoje, šalia Simono Dacho progimnazijos. Po jos triūso čia nuolat plyti gili pelkė. O Jakų gyventojus stebina ir piktina tai, kad Pašto gatvė jau beveik išasfaltuota, bet jos sankryžos su šalutinėmis gatvėmis tebėra žvyruotos ir duobėtos.

Artūro Šulco nuotr.

Tokių civilizacijos pasiekimų, kaip kelio ženklai, įspėjantys apie gatvių remontą ar kliūtis, pavojus kelyje, Jakų senajame kaime nepavyko rasti.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau ten, kur Pašto gatvės rekonstrukcija jau baigta, dvelkia civilizacija: yra ir takelis pėstiesiems, ir juosta automobiliams statyti. Tiesa, kai kurie šoferiai bamba, kad beveik neįmanoma dviem didesniems automobiliams prasilenkti.

Artūro Šulco nuotr.

Nors Jakai – visai Klaipėdos pašonėje, gyvenimas čia nėra bajoriškas. Apie tai byloja Bajorų gatvės kokybė.

Artūro Šulco nuotr.

Jakiškiai skundžiasi, kad Klaipėdos rajono valdžia juos pamiršo. Gatvėje sutiktas senolis Kazimieras nesileido fotografuojamas. Bet sako, kad toks „bardakas” yra todėl, jog niekas iš valdžios šulų senose kaimo gatvėse negyvena. „Šustresni”, pasak jo, jaunesni įsikuria naujose kaimo gatvėse.

Artūro Šulco nuotr.

Nors gyvename XXI – interneto amžiuje, Jakuose dar populiarios yra ir senovinės bendravimo priemonės – skelbimų lentos.

Artūro Šulco nuotr.

Jose yra daug žinių apie vištaites, pardavimus, žvyrą, grožio paslaugas ir kita. Tik žinios iš vietos ir rajono centrinės valdžios apie gatvių rekonstrukcijos perspektyvas ir nūdieną – nė užuominos.

1 Comment

  1. Regina.

    SVEIKI. p. Kazimieras dalinai teisus apie valstybinius sulus. Kazkaip taip ir buna, nors ponai neigia, kad turi tam itakos. Kas su zmonemis darosi,kur bepasisuksi, visur juodi darbeliai ir nesvarbu kokiai kategorijai priklausytu. Statybininkai , kelininkai dirba kaip papuole, vadovai ziuri tik kiek i nuosavas kisenes nubyres , zodziu , zmogus pamirso pats save. Gerb. A. Sulcai, pavaziuokite iki pavesiniu uz upelio, ten baisios babkes is ES panaudotos del Smeltales upelio isvalymo. Valymas kazkoks ir kiek tai buvo ir pavesines surestos is to ploto nukirstu medziu. Poilsiniu aiksteliu yra dvi, viena dar kiek tai gyvuoja, o kitoje velniai vaikus veisia. Tai tokios ir tokeles, sunesame i bendra katila visi, o naudojasi vienetai. Aciu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This