Klaipėdoje atnaujinta per 800 šviestuvų

Miestas

Baigtas įgyvendinti Klaipėdos miesto šiaurinės dalies gatvių apšvietimo modernizavimo projektas, finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Pranešama, jog šiam projektui energetikos ministro įsakymu buvo skirta 143 tūkst. eurų.

Per kiek daugiau nei metus Klaipėdos mieste į modernius pakeistas 821 šviestuvas bei atramos, kurios, teigiama, leis savivaldybei sutaupyti 0,48 GWh elektros energijos bei sumažinti patiriamas išlaidas gatvių apšvietimo eksploatacijai ir priežiūrai ne mažiau kaip 200 tūkst. eurų kasmet.

Inovacijų agentūrai atlikus patikrą, konstatuojama, jog atlikti visi projekto fiziniai darbai bei pasiekti projekto sutartyje numatyti stebėsenos rodikliai – modernizuoti seni, neefektyvus ir nusidėvėję natrio technologijų šviestuvai moderniais LED technologijų šviestuvais Liepų g., Šiaurės pr., P. Lideikio g., Medelyno g., Liepojos g., H. Manto g. bei atnaujinta su apšvietimo sistema susijusi infrastruktūra. 

Energetikos ministerijos teigimu, tai dar vienas baigtas projektas iš šiuo metu įgyvendinamų 45-ių, kuriais yra modernizuojamos gatvių apšvietimo sistemos įvairiose Lietuvos savivaldybėse.

2 Comments

  1. Anonimas

    Gatvėse nuo to tik tamsiau.. ypač gerai nesimato per lietų. Saugumas sumažėjo.

    Reply
  2. Tie šviestuvai

    Remontuoti todėl kad 5g ryšys tvirtinamas ant lempu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Ministerija žada atnaujinti sąlygas antrajam jūrinių vėjo jėgainių parkui

Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai (VERT) pirmadienį paskelbus, kad antrasis konkursas dėl galimybės vystyti vėjo parką Baltijos jūroje neįvyko, Energetikos ministerija ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Prieš prasidedant antrojo jūros vėjo parko konkursui – optimistinės institucijų nuotaikos

Pirmadienį Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) skelbs antrąjį jūros vėjo elektrinių parko konkursą. Jame bus varžomasi dėl teisės Baltijos jūroje ...
2024-01-14
Skaityti daugiau

ELTA

Daugiausia LED šviestuvų - Vakarų Lietuvos savivaldybių gatvėse

Trečdalyje Lietuvos savivaldybių jau įdiegtas šiuolaikiškas gatvių apšvietimas, o artimiausiu metu, atlikus baigiamuosius darbus, kokybiškas apšvietimas bus įdiegtas daugiau kaip ...
2024-01-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This