„Neptūnas“ iškovojo pirmą šio sezono pergalę

Sportas

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienį iškovojo pergalę prieš Prienų „Labas-Gas“ komandą rezultatu 99:92 (19:22, 21:16, 18:20, 22:22, 19:12).

6 taškų deficitą per pusantros minutės ketvirtajame kėlinyje panaikinę klaipėdiečiai pratęsimą sužaidė užtikrintai ir pasiekė pirmąją pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse.

Susitikimą geriau pradėjo šeimininkai. Po D. Gailiaus klaidos aikštės viduryje, Prienų ekipa greitą ataką baigė dėjimu, o M. Brazys sunaikino vieną pertraukėlę (9:2). Po jos ir toliau sėkmingai puolime rungtyniavo prieniškiai, o vienu metu komandas skyrė 13 taškų (17:4). Vis dėlto klaipėdiečiams po šalto dušo pavyko atsigauti ir po pirmųjų dešimties minučių komandas skyrė vos 3 taškai (22:19).

Antrajame kėlinyje svarstyklės kardinaliai apsivertė. Per 2 minutes ir 15 sekundžių „Neptūnas“ pelnė 12 taškų, kai tuo tarpu varžovai – 3 (25:31). Puikią pirmąją rungtynių pusę žaidė D. Gailius ir A. Wiley, atitinkamai pelnę 15 ir 8 taškus, o po dviejų kėlinių „Neptūnas“ turėjo 2 taškų persvarą (38:40).

Pirmoje dvikovos dalyje klaipėdiečiai puikiai kovojo dėl atšokusių kamuolių – 25 prieš varžovų 10, 7 puolime atkovoti kamuoliai prieš varžovų 0, kurie virto 5 antrųjų šansų taškais.

Visgi klaidų grafoje pirmavo uostamiesčio klubas (9:2).

Trečiajame kėlinyje kol „Neptūnas“ buksavo, Prienų ekipa krovėsi persvarą. B. Brown’as dviem taikliais baudų metimais suteikė savo komandai 5 taškų pranašumą, bet 5 taškus be atsako pelnę klaipėdiečiai rezultatą išlygino (47:47). Iki ketvirčio pabaigos ekipos žaidė taškas į taškas ir nei vienai nepavyko įgyti persvaros (58:58).

Ketvirtajame kėlinyje klaipėdiečiai startavo 7:3 ir išsiveržė į priekį 4 taškų skirtumu, bet D. Domarkas Prienų ekipos atsilikimą sumažino iki minimumo (64:65). Pirmaujanti komanda lemiamoje atkarpoje keitėsi beveik kiekvieną ataką, bet 4 taškų pranašumą šeimininkai įgijo po B. Brown’o tolimo metimo (73:69). D. Gailius pataikė du baudų metimus ir skirtumas ištirpo iki 2, bet „Labas-Gas“ spurtavo 6:1 ir išsiveržė 6 taškais (78:72). Po M. Brazio minutės pasitarimo, uostamiesčio klubas pelnė 5 taškus iš eilės, o deficitas sumažėjo iki 1 (78:77). Kitoje atakoje apsigynę nuo Prienų komandos išpuolio, klaipėdiečiai rengė savo ataką, kurios smaigalyje šaltakraujiškumą pademonstravo M. Girdžiūnas. Išsivedęs savo varžovą, pastarasis smeigė tolimą metimą ir sugrąžino klaipėdiečiams persvarą (78:80). Paskutinę ataką surengę šeimininkai pelnė du taškus ir pagrindinio laiko rezultatą išlygino (80:80).

Pirmosios trys pratęsimo minutės buvo apylygės, po kurių rezultatas buvo (87:87). Pranašumą uostamiesčio ekipa įgijo R. Gusčiui pataikius dvitaškį metimą. Savo ataką rengę prieniškiai išprovakavo pražangą, bet tikslą pasiekė tik vienas baudos metimas iš dviejų. Savo klasę dar kartą įrodė D. Gailius, pataikęs tritaškį ir suteikęs savo komandai 4 taškų persvarą (88:92). Dar vienas sėkmingas gynybinis epizodas lydėjo tokią pačią ataką – kamuolį aikštės kampe pagavęs N. Mineikis nedvejojo ir šovė tolimą metimą, kuris pasiekė tikslą (88:95). Likusį pratęsimo laiką komandos daugiausia atakavo nuo baudų metimų linijos, bet klaipėdiečiai nuo šios atžymos neklydo ir išlaikė pergalę savo rankose.

STATISTIKA

Klaipėdos „Neptūnas“: D. Gailius (14 atk.kam.) ir M. Girdžiūnas (4 rez.perd.) – po 27, N. Mineikis 16 (4 atk.kam.), A. Wiley 12 (9 atk.kam, 6 blk.), M. Jogėla ir R. Gustys – po 6.

Prienų „Labas-Gas“: J. Washington’as 25, B. Brown’as 23 (6 rez.perd.), I. Osborne 16.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This