Janonio gatvėje pasidarė ankšta

Transportas

Apleistus buvusius Jūrų prekybos uosto kultūros rūmų ir sporto salės pastatus Juliaus Janonio gatvėje norintis rekonstruoti verslas nesėkmingai ieško išvažiavimo kelio į magistrales. Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisija „šachavo” jų norus išvažiuoti į Juliaus Janonio gatvę.

Buvę Jūrų prekybos uosto kultūros rūmai ir sporto salė. Artūro Šulco nuotr.

Nors projektą pristatę UAB „SRP Projektas” siūlė net tris variantus, kaip tai padaryti, važiuojat iš Juliaus Janonio g. 27 namo sklypo Karklų gatve, komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis primygtinai siūlė iš pradžių atlikti saugaus eismo auditą.

Komisijos nariai supeikė pasiūlymą Karklų ir Juliaus Janonio gatvių sankryžoje įrengti šviesoforinę sankryžą, nes greta, ties parduotuve „Iki”, tokia sankryža jau yra. Baimintasi ir dėl noro sukti į kairę, ir dėl galimai padidėsiančios oro taršos, ir dėl to, kad bus apsunkintas Juliaus Janonio gatvės gyventojų transporto judėjimas. 

Be to, yra rengiamas Švyturio gatvės atkarpos, nuo Naujosios Uosto g. Švyturio sankryžos iki Gulbių g. 1 žemės sklypo ribos rekonstravimo projektiniai pasiūlymai. Projekto tikslas – įrengti įvažiavimą į Gulbių g. 1 sklypą, kuriame planuojama įrengti automobilių plovyklą. 

Ką bekalbėti apie tai, kad bene kiekvieną rytą įvažiavimo į Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) teritoriją laukiantys vilkikai neleistinai stovi prie uosto vartų užimdami vieną eismo juostą. O policijos atstovai priminė, kad „netoliese dar yra ir švietimo įstaiga” – Vitės progimnazija. 

Tad savo verdikto dėl pasiūlyto sprendimo projekto Eismo saugumo komisija neišsakė – nutarė jį atidėti. 

Be didelių diskusijų buvo pritarta naujovėms dėl eismo organizavimo tvarkos Gandrališkių gyvenamajame rajone. Čia transporto eismo greitis bus apribotas iki 30 km per valandą. O Kuosų g. – Gėlių g. ir Birutės g. – Lakštučių g. sankryžose bus įrengtos pėsčiųjų perėjos bei greičio mažinimo kalneliai.

Šiaurės prospekte, ties numatoma Skirsnemunės gatve,  taip pat nutarta įrengti pėsčiųjų perėją, nes greta šios magistralėje statomi vis nauji objektai, daugėja pėsčiųjų. Dėl tokios pat priežasties Šiaurės prospekte transporto eismas jau anksčiau nuo 70 km/h buvo sumažintas iki 50 km/h.

12 Comments

  1. Algirdas

    Reikia nesunaikinti dailininkė.Morkūno vitražo.Keli metai pro išdaužtą „portiankės” langą jis nyksta…Įdomu,kur „išplaukė „A.Boso varinis „Plaukikas” iš Paryžiaus Komunos gt.(krepšinio m-los sienoj)? Nebūkime vienadieniai barbarai,juk „menas-išgelbės pasaulį!”…

    Reply
    • Trolis

      ????
      Čia juk Klaipėdos miesto savivaldybė, visada laikosi už šuďą, Mažvydo al. buvęs bendrabutis-bomžinas, buvęs baltijos kinoteatras senamiestyje apgriuvęs. Su Klaipėdos m. valdžia tai kelias į niekur. Čia vardan nedoti leidimo, pristos, kad ir akių spalva pas tavęs ne tos spalvos. ???
      Man gaila verslo, tas Neniniškis ir verslas, du skirtingi dalykai, Neniškiui verslo nesuprasti, nes visą gyvenimą sėdėjo ant valdiškos kėdės, ar Neniškis apskritai nors teoriškai žino nuo a iki z, kai dirba ir veikia verslas?

    • Pofik

      jiems tas vitražas, svarbu vietą kažpasiimt. Pastatys koki gargarą kaip tie juodi monstras ant Danės krantinės ir tiek žinių. Taigi matot kad tradicinė ir vertę turinti Klaipėdos architektūra dabar paskutinėje vietoje. Tiksliau – jai nėra vietos liberalkonservatorių mieste

    • Pofikui

      Liberalkonservatoriu? O ne liberalsocialdemokratu?

  2. Česlovas

    Kai grįžau iš armijos 1979 metais portiankėj prasidėjo pirmos diskotekos, čia ir savo būsimą žmoną sutikau.

    Reply
  3. Sniega

    Gal baigsite,kada sutvarkyti Tulpių gatvę.Iki galo reikia padaryti,o ne pažadais maitinti.

    Reply
  4. Anonimas

    Ar komisija bent kazka zada daryti liepu gatves kamsciams suvaldyti…?

    Reply
    • Petras

      Komisija žada statyti daugiau priemiestinių gyvenamųjų namukų kvartalų šiaurrytinėje pusėje nuo Klaipėdos. Taip pat palei Liepų gatvę bus statomi nauji prekybos centrai su daug stovėjimo vietų bei naujos degalinės bei automobilių plovyklos. Visa tai pastačius, kamščių nebebus. Ačiū už dėmesį.

    • ezys

      >>>Petrai. Visa tai zada statyti saugaus eismo komisija? 😀

    • >>> ežiui

      saugaus eismo komisija visą tai derina arba ne. Be jos suderinimo – nepastatysi.

  5. Karklų g. gyventojai

    Ačiū komisijai.

    Reply
  6. Lina

    Kuo taip Klaipėdai nusipelnęs poetas- komunistas Julius Janonis,kad net pervardino Švyturio gatvę?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This