Melnragėje numato įrengti dar vieną parką

Miestas, Svarbu

Melnragėje, teritorijoje, apribotoje Nėgių, Molo, Vėtros gatvių, bus įrengtas parkas, kuriami ir tvarkomi želdynai. Parko projektą Klaipėdos savivaldybės užsakymu kuria UAB „Želdynai“.

Jau parengti projektiniai pasiūlymai pateikti viešai svarstyti visuomenei. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Teigiama, kad gausiai lankoma Melnragės parko vakarinė dalis neturi ryšių su rytine dalimi, turinčia gamtinio ir rekreacinio potencialo. Rytinė dalis šiuo metu turi padriką siaurų pėsčiųjų takų tinklą, trūksta parko baldų – suolų, šiukšlių dėžių, želdiniai apleisti ir neprižiūrimi, kaupiasi šiukšlės, teritorijai šiuo metu trūksta patrauklumo. 

Planuojama teritorija

Parke numatomi stabilizuoto grunto dangos pėsčiųjų takai. Dviračių takų parko teritorijoje atsisakyta siekiant išsaugoti esamą gamtinę aplinką ir ribojant lankytojų srautus. Parko lankytojai, atvykstantys dviračiais, turės galimybę juos palikti parko prieigose. 

Parko teritorijoje planuojami informaciniai stendai, supažindinantys lankytojus su parko lankytinais objektais. Šalia pėsčiųjų takų bus įrengiami suolai ir šiukšliadėžės, savo stiliumi ir medžiagiškumu derantys prie jau esamų vakarinėje Melnragės parko dalyje.

Planuojami pėsčiųjų takai, jungiantys pajūrio kopagūbrį su Molo ir Vėtros gatvėmis. Sukuriamas takų tinklas pasivaikščiojimui ir erdvės ramiam poilsiui, taip pat sportui – senjorų lauko treniruoklių aikštelė, krepšinio-tinklinio aikštelė bei vaikų žaidimų aikštelė. Takus numatoma apšviesti, įrengti vaizdo stebėjimo kameras.  

Miesto planuose numatyta būsima Kopų gatvė šiaurės – pietų kryptimi bus vedama tarp pajūrio kopų kalvyno ir smėlingos terasinės lygumos. 

Rytinė parko dalis išsiskiria stabilesniu ir derlingesniu gruntu – dominuoja pušų bei mišrūs pušų – lapuočių medžių medynai, yra krūmynų, pievų. Bus išsaugomi vertingi medžiai ir jie eksponuojami suformuojant parko erdves, šalinami menkaverčiai, neperspektyvūs želdiniai.

Palei Molo gatvę yra keletas vertingų ir įspūdingų parko medžių, gražiai išaugusių liepų, ąžuolų. Greta jų bus kertami paprastieji beržai, kad ateityje neužgožtų vertingesnių medžių bei atsivertų erdvės jiems augti. Suolų užnugariuose bus sodinami krūmai, kurie apribos nuo gatvių ir suteiks jaukumo lankytojams parko erdvėje. Šalia vaikų žaidimų aikštelės ir lauko treniruoklių aikštelės bus sodinami žoliniai augalai.

INFOMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymas galima iki gruodžio 28 d. Liepų g. 11, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-16 val. arba internete: https://www.klaipeda.lt/pp

Viešas susirinkimas vyks gruodžio 29 d. 17 val. nuotoliniu būdu.

7 Comments

  1. gyventojas

    jus nors viena normalu tualeta suprojektuokit ir pastatykit,tai parko lankytojai visus vietiniu patvorius nuderge

    Reply
  2. Anonimas

    Ten gyvena meras ,todel savivaldybe tyčia nieko nedaro del susisiekimo gerinimo tarp Klaipedos miesto ir Slengių ,Gindulių ,Klemiškes….Kol tokie varliagyviai valdžioj sedes,žmones ir toliau vargs su vienos juostos keliu..

    Reply
    • vietinis

      pirma jūs gyvenat ne klaipėdoje, o rajone tai ir kelkit pretenzijas savo merui. o antra čia nėra naujas parko projektas, o tas pats, tik buvo padalintas į dvi įgyvendinimo fazes. Labai tuom džiaugiuosi, parkas bus visai šalia mano namų 😉

  3. Gintarui

    ar pamiršote išorinio uosto planus ir geležinkelio kelyną į jį? Įrengus šalia bėgių „parką” bus ir formaliai apsauginiai želdiniai įregistruoti. Akivaizdu ir kurie nameliai bus nušluoti.

    Reply
    • vietinis

      tai uosto nebus, jau ta idėja atsisakyta 🙂 dėl to parkai ir daromi 🙂

  4. Gintaras

    Kas čia darosi Klaipėdoje? Atrodo taip, kad savivaldybė turi perteklinių pinigų… Vietoje to kad atsakingai vykdytų miesto želdynų, aplinkos tvarkymo projektus, vis kuriamos nauji kažkieno pasiūlymai . Įdomu, kas yra iniciatorius naujo įkūrimo parko Melnrageje ? Ar jau įvertintas prieš 2 metus įkurtas I Melnragės parkas nuo Molo iki Vėtros gt. už beveik 0,5 mil. eurų? Garantuoju, kad daugelis savivaldybės darbuotojų net nebuvo ten ,nėjo to parko taku.. UAB „Klaipėdos želdinai” jeigu tvarkytų tas vietas tinkamai už ką jiems savivaldybė moka, tai nereiktų „lįsti” į gamtinio paveldo vietas -kopas, kopagūbrį, kopų augalų kažkokį ‘”tvarkymą”… Netiesa, kad ši vieta aktyviai miestiečių lankoma. Daugiausia lankoma – automobiliais atvažiuoja į Vėtros gatvę ir ten mėgaujasi patogiomis parkavimo vietomis įkurtomis kopagūbryje , restoranais, pajūryje net šunų vedžiojimo vieta… Dviračiais ten atvykti nėra galimybių…. Neaišku ko siekia savivaldybė ? Gal ir nieko blogo? Juk ten gyvena meras Grubliauskas ir net Aplinkos ministras S.Gentvilas. O dar juk ir LR Pakrančių karinis dalinys užėmęs kelis ha žemės …..

    Reply
    • Vaida

      nereiktų “lįsti” į gamtinio paveldo vietas -kopas, kopagūbrį, kopų augalų kažkokį ‘”tvarkymą”… pritariu 100%
      O bus viskas tik prisiukslinta ir nutrypta galutiniam variante. O kaip su PAV? Ar kazkas uzsiims tuo profesionaliai ivertinti zala naturalios gamtos vystymuisi?
      Ar cia tik poniutems su aukstskulniais svarbu bus takai a la parke?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This