Pėstininkų brigadai „Žemaitija“ – septyneri

Regionas

Sausio 1-ąją sukanka septyneri metai nuo Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ veiklos pradžios.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ši brigada yra vienas iš naujausių Lietuvos kariuomenės vienetų, pagrindinis ir vienintelis tokio dydžio Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padalinys Šiaurės Vakarų Lietuvoje.

Anot Lietuvos kariuomenės pranešimo, per šį laikotarpį, brigada išaugo į suformuotą štabą, penkias atskirąsias kuopas, tris manevrinius pėstininkų ir vieną artilerijos batalionus. Artimiausiu metu numatoma atnaujinti ir papildyti brigadą bei jos padalinius „Javelin” sistemomis, technikos parką – „Mercedes Benz” transporto priemonėmis, kovose išbandytais ir patikimais vadaviečių šarvuočiais M577 bei šiuolaikiškais, naujos kartos, modernios kariuomenės visureigiais JLTV.

Užsienio partnerių integravimas į brigados rengimo ciklą yra susietas su JAV „Security Forces Assistant“ elementu, rotuojamais JAV sunkiaisiais ir artilerijos batalionais, Portugalijos jūrų pėstininkais ir kariais. Atvykstančios rotacijos tampa brigados „Žemaitija“ karinio rengimo dalimi, taip užtikrinant patirties apsikeitimo procesą.

Brigados štabas toliau lieka Šiaurės Divizijos kovinio rengimo cikle ir kartu su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų rengimo ciklo renginiais ruošis vykdyti iškeltas užduotis, o šių metų akcentu ir pagrindinėmis karinio rengimo pratybomis taps „Allied Spirit“ pratybos Vokietijoje, Jungtiniame daugianacionaliniame parengties centre. Pėstininkų brigada „Žemaitija“ veiks kaip pagrindinis sprendimus priimantis ir operacijas valdantis štabas su priskirtais NATO valstybių padaliniais: JAV sunkiuoju batalionu, artilerijos batalionu, aviacijos parama bei kariais iš 15 šalių.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Aptartas pasirengimas mobilizacijos pratyboms

Penktadienį Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Klaipėdoje vyko brigados „Žemaitija“ organizuojamas renginys – Lietuvos kariuomenės veiksmų su civilinėmis institucijomis derinimas ...
2024-03-16
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvoje - karinės pratybos

Sausio 15–18 d. Klaipėdos, Tauragės, Šilutės, Šilalės rajonų ir miestų savivaldybių teritorijose vyks Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Regionas

Kairių poligone vyks kariuomenės pratybos

Gegužės 23–25 d. Kairiuose esančiame Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone vyks Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ ...
2023-05-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This