„Begos” aliejaus talpyklos klaipėdiečių nesudomino

Svarbu, Verslas

Kone miesto centre planuojami statyti aliejaus rezervuarai nesudomino nei klaipėdiečių, nei šalia būsimų talpyklų atsidūrusio „Auroros” viešbučio savininkų.

Ketvirtadienį vykęs minėtų statinių projektinių pasiūlymų pristatymas visuomenei viršijo visus ankstesnius analogiškų viešinimų trumpumo rekordus, užtrukęs vos 6 minutes.

Būsimas vaizdas nuo Nemuno gatvės. Projektuotojų vizualizacija

Projektą parengusios bendrovės „Restitas” atstovės Onutės Klionauskienės teigimu, iki viešo svarstymo nebuvo sulaukta jokių atsiliepimų ar paklausimų, išskyrus poros žurnalistų klausimų.

Projektas parengtas Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega” užsakymu. Kompanija yra numačiusi Žuvėdrų Take vietoje buvusių Celiuliozės ir kartono gamyklos [dabar – „ Grigeo Klaipėda”] senų valymo įrenginių pastatyti rezervuarus aliejui laikyti.  

„Tame rezervuarų parke numatoma sandėliuoti aliejų, kurį planuota atvežti iš Ukrainos, tačiau į tą teritoriją nebūtų vežama tiesiogiai, būtų vežama į „Begos” teritoriją, kur jau yra iškrovimo postas, o į šią teritoriją patektų per transporterių galerijas vamzdynais”, – paaiškino pranešėja.

Jos teigimu, sklypas, kuriame iškils iki 18,7 m. aukščio aliejaus talpyklos, ribojai su „Begai” priklausančiais sklypais, išskyrus pietinę pusę, kuri ribojasi su viešbučio „Aurora” sklypu bei šiek tiek – ir su gyvenamąja teritorija.

Rezervuarai, pasak pranešėjos, suplanuoti šlaito apačioje, o nuo gyvenamosios teritorijos ir viešbučio numatyta jau esamą šlaitą dar paaukštinti ir jį apželdinti, užsodinant medžiais.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, jog Žuvėdrų Take 4 numatoma pastatyti du aliejaus rezervuarus po 11 000 kub. m. ir devynis rezervuarus po 4300 kub. m.

Aplink talpas projektuojamas 3,5 m apsauginis betoninis aptvaras tam atvejui, jei įvyktų avarija, t.y. kad būtų išvengta talpyklų turinio galimo nutekėjimo į gretimas teritorijas. Į rezervuarų parko teritoriją bus galima patekti per pakeliamas aptvaro kopėčias.

Išsamiai su projektiniais pasiūlymais galima susipažinti čia.

7 Comments

  1. Tyluma

    Nenuostabu, kad visi tyli iki dabar. Piktintis pradės, kai jau viskas bus pastatyta. Tiktai šaukštai jau bus po pietų. Tokia tat patirtis, brač.

    Reply
  2. Klaipėda -tai uostamiestis

    o ne kurortas.Uosto infrastruktūra turi būti vystoma už senamiesčio ribų, t.y. už laivų statyklos į pietinę pusę.Uždaros aliejaus talpos tikrai neterš aplinkos.Ar Klaipėdos nafta, esanti šalia Melnragės, labai teršia?Ko negalima pasakyti apie Klasco , kartu su Grigeo tai pagrindinis taršos šaltinis mieste.Idealus variantas būtų Klasco iškėlimas į buvusiąMukrano perkėlą, o teritoriją perduoti miestui, atsirastų vietos jachtų uostams ir uosteliams ir kitoms reikmėms.

    Reply
    • Į klausimą ar Klaipėdos nafta teršia

      Matyt gyvenate ne šiaurinėje miesto pusėje.

  3. Anonimas

    Dar ką nors stebina, kad Klaipėdos politikai ciniški, o gyventojai apatiški? Taigi čia bet kokios gūdžios provincijos klasika.

    Reply
  4. Komentaras

    Kaip galima balsuoti už A. Tumą, jei jis net savo Aurora interesų apginti nesugeba. Tai ką jis dėl mūsų padarys ? O prie kokio mero prisiglaudęs jis į rinkimus keliauja ?
    Va už Kuzmarskį tai balsuočiau, žino žmogus ko nori ir daro ką nori . Šiuo atveju dėl savęs, būtų meru, gal ir dėl mūsų ką nuveiktų.
    O bačkos tai gražios, gal nebus tokios surūdijusios kaip gretimas pastatas nuotraukoje.

    Reply
    • Durpės

      A. Tuma kolegoms nekiš pagalių po ratais. Jo krantinėse krova net nepridengta. Esant vėjui durpės į akis lenda.

  5. Klaipėdietis

    tikrai apmaudu, Palmira Mart. Bet, diagnozė aiški – miesto žmonės savo išsirinkta miesto valdžia visai nebetiki ir nebemato prasmės burną aušinti. Problema didžiausia – miesto centre plečiama pramoninė teritorija. Tuoj stovės visa krūva naujų bačkų vietoje senai pažadėtų, suplanuotų ir privalomų apsauginių želdinių, o miesto politikams, miesto vadovams visiškas DZIN ir išduodamos sąlygos tokiems „projektams” rengti. Net vadinama Žaliųjų partija su savo kandidatu Ektis į merus tame nemato jokios problemos. Visiškas Bega ir miesto vadų, visų politikų, naujųjų kandidatų žadėtojų cinizmas ir bukumas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

„Mūza“ lankys ir Muzikinio teatro kūrėjus

Klaipėdoje kuriančius teatro menininkus šį šeštadienį pasieks dar vienas tradicinis apdovanojimas – „Mūzos“ nominacija. „Mūzos“ nominaciją dar 2016-aisias įsteigė Klaipėdos ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Deginimui skirtų atliekų importas per uostą: judama toliau

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ toliau vykdo procedūras, kad galėtų įgyvendinti planus per metus krauti apie 120 tūkst. tonų nepavojingomis ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This