Bastionų namai: žemė pajudėjo

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiesčio prieigose, į rytus nuo Jono kalnelio, kur pernai darbavosi archeologai, pradėti statybiniai žemės darbai.

Artūro Šulco nuotr.

Informacinis stendas skelbia, kad čia jau įgyvendinimas daugiabučių gyvenamųjų namų statybos projektas. Leidimas statyti šiame sklype buvo išduotas pernai spalio pradžioje.

Artūro Šulco nuotr.

Numatoma darbų pabaiga –  2024 metų pirmas ketvirtis. Projekto užsakovas – UAB „Bastionų namai”, valdytojas – UAB „Eriadas”.

Artūro Šulco nuotr.

Čia darbuojasi rangovas UAB „Vaidva” pagal UAB „Unitectus“ parengtą projektą. 

Artūro Šulco nuotr.

Pagal 2021 metų vasarą visuomenei susipažinti pateiktus projektinius pasiūlymus sklype Gluosnių g.11 projektuoti šeši daugiabučiai nuo 2082 iki 5467 kv. m bendrojo ploto – iš viso 21 819 kv. m. Trys iš jų – penkiaaukščiai, tiek pat šešiaaukščių.

Čia numatomi 93 studijos tipo butai, 109 su vienu miegamuoju, 72 su dviem ir 18 su trimis.

Projektuotojų vizualizacija

Šis sklypas jau aptvertas, jame apstu statybų technikos, medžiagų. 

Artūro Šulco nuotr.

Greta, arčiau Dangės upės esančia sklype, darbai dar nevyksta, jis aptvertas simboline tvora. O upės pusėje tvoros nėra.

Artūro Šulco nuotr.

Buvusio grūdų kombinato pastatus šalia Jono kalnelio valdžiusios Norvegijos investicinės bankininkystės grupės „Verdispar“ planai pastatyti gyvenamąjį – komercinį kvartalą „Riversaidas“ buvo paviešinti dar 2007 metais. Tačiau jie baigėsi tik sovietinių pastatų nugriovimu, nes užgriuvo ekonominė krizė.

Planai čia statyti gyvenamąjį kvartalą atgimė bendrovę „Verdispar Gluosniai“ įsigijus naujiems investuotojams. 2021-ųjų pradžioje buvo surengtas architektūrinis konkursas, kurio rezultatai sukėlė dalies visuomenės pasipiktinimą.

Statytojai savo interneto svetainėje skelbia, kad būstai šiame komplekse bus pradėti pardavinėti pirmą šių metų ketvirtį.

19 Comments

  1. realybe tokia

    Kadangi krizė tik pradeda įsibėgėti, šios statybos ilgai nevyks, geriausiu atveju pamatus spės pakloti porai daugiabučių ir tiek. Jau viena įmonė nudegė per 2008 metų krizę, panašus likimas nusimato ir dabar… Merdinciam senamiesciui ar tai gerai ar blogai, sunku pasakyti. Pastatai su senamiesciu nieko bendro neturi, bet gal geriau nei lidlas ar maxima miesto centre.

    Reply
  2. DM

    Miesto architekta i teisma reik patraukti leidziant tokius pastatus statyti salia senamiescio…Saila miniatiuriniu pastatu kazkokie sunkiasvoriai penkiauksciai..kazkas atkatus gavo nevaikiskus

    Reply
    • ezys

      ir kuo teisme ta architekta kaltinsite? 🙂 Dar paduokit ka nors i teisma, kad jo akys melynos, o jums rudos graziau atrodo.

    • to ezys

      Matomaieaate nevietinis kad pateisinqtw Klaipėdos senamiesto architekturini triuksma ir bjaurojima?

  3. Anonimas

    kaip baisiai atrodo nuskustas Jono kalelis.. jokio jaukumo…

    Reply
    • skuteklė

      kaip tradicinė mūsų vyrų šukuosena – konfliktinė 🙂

    • ezys

      Atrodo taip kaip turi atrodyti 🙂 galiu lazintis, kad jusu troba taip pat baisiai atrodo ir kaimynai nieko pries butu, kad jos ten neliktu… butu jaukiau 😉

    • to ezys

      Tik nesiskuskite del padidėjusio užterštumo mieste, garso vejo, dulkėtumo ka sekmingai suleke iskirsti medziai o.. ps vaizdas geazius nebent vakuume ar komoiuterio ekrane..

  4. Anonimas

    Bangladešas1 miesto širdyje. Kitas Bangladešas2 bus Memelio miestas.

    Reply
    • Anonimui

      Rašai iš šalia esančios gydymo įstaigos?

    • ne Bangladešas, o Europinis miestas

      Pagaliau miestas įgauna civilizuoto miesto vaizdą. Nesuprantu žmonių, kuriems patinka apleistos pievos, šabakštynai mieste. Turbūt toliau savo trobos nesi nukeliavęs?

    • to pagaliau

      Normaliuose civizuotuose krastuose senamiescio nebjaurija naujadarais. Senanieciai saugomi ir vertinami.

  5. Išsigandęs

    Kuo skiriasi Teo pastatas anoj upės pusėj nuo to balto penkių aukštų perlo?

    Reply
    • tikiu, kad ....

      … ateis ir TEO pastato „paskutinė teismo diena” 🙂

  6. Na

    Trūksta žodžių…

    Reply
  7. Klaipedietis

    Gaila kad savivaldybei pritruko drasos isreikalauti raudonu stogu, bent kazkiek unikalumo. Dragunu kvartalas salia senamiescio. Geda..

    Reply
    • Užtat ne chruščiovkės

      Nuvažiuokit į Kopenhagą ir pamatysit, kad vienas kitam visai netrukdo ir žiūrisi neblogai

  8. Sveikinimai

    dar vienas Dragūnų kvartalas

    Reply
    • Kvartalas

      O kuom blogas tas Dragūnų kvartalas? Tvarkinga aplinka, susisiekimas geras, padorūs namai, tegu ir ne liuksusinės klasės, bet „vidutinei klasei” gyventi patys tie. Imk kokį Lūžų ar Bandužių mikrorajoną ir palygink, skirtumas akivaizdus. O žmonės ir ten gyvena, jaunimas dar gal ką sugalvos, o pensininkai jau niekaip nieko…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Bastionų namų barakai: ar atleisime sau?

Kas kartą leidžiantis prie Dangės Gluosnių skersgatviu širdis susitraukia į kumštį. Man einant Dangės link, kairėje, girdžiu skubančius darbininkus, matau ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Bastionų tiltas vėl planuose, bet gerokai mažesnis

Gyvenamųjų namų kvartalą prie Jono kalnelio, buvusio grūdų produktų kombinato vietoje, planuojanti statyti UAB „Verdispar Gluosniai“ miesto valdžiai ketvirtadienį pristatė ...
2022-05-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This