Vasaros pradžią skelbs sportiškas Laivų paradas

Svarbu, Uostas ir jūra

„Džonatano Livingstono Žuvėdros” klausymas, skambant Sauliaus Šiaučiulio fortepijono garsams, kanupolo varžybos, vikingų laivų pasirodymas, senamiestyje nuo ryto iki vakaro skambanti pati įvairiausia muzika, 50-tyje baidarių trispalvę upėje išskleidę irkluotojai, moksleivių radijo bangomis valdomi žmogaus dydžio  burlaiviai – tai tik keletas šių metų 9-ojo tradicinio Klaipėdos laivų parado akcentų. Išsami Laivų parado programa ketvirtadienio popietę buvo pristatyta organizatorių surengtoje spaudos konferencijoje.

Facebook nuotr.

Jos dalyviai akcentavo bene pagrindinį gegužės 17-19 dienomis vyksiančio grandiozinio vasaros sezono atidarymo pradžią skelbsiančio renginio išskirtinumą –  šiemet jis bus labai sportiškas.

Ir miesto meras Vytautas Grubliauskas, ir Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudas Mileška teigė, jog tuo stebėtis nereikėtų: sporto sostine pasiskelbęs uostamiestis negali likti nuošaly ir šventėje pristatys Vandens sporto šakų festivalį.

Jis prasidės nuo ankstyvo ryto mėgėjiškos žūklės varžybomis ir vyks visą dieną Jono kalnelio prieigose bei Dangės upėje. Be tradicinių akademinio irklavimo, baidarių ir kanojų jaunių varžybų, festivalyje savo jėgas išbandys ir gana egzotiškos sporto šakos – kanupolo – dalyviai, vyks netradicinės virvės traukimo varžybos Dangės upėje (jos dalyviai, greičiausiai, kariškiai, bus įsikūręs ant plaustų) ir kt.

O šventės pradžią šeštadienį, gegužės 19 d., iškilminga eisena ir vėliavos pakėlimu paskelbs šiemet 70-metį mininčios Jūreivystės mokyklos studentai. 160 pirmakursių vėliau prie „Albatroso” paminklo iškilmingai prisieks tarnauti miestui.

Beje, būsimi dainingi jūrininkai įsitrauks ir į jau tradicine tapusią Gatvės muzikos dieną, kuri visą šeštadienį kvies įvairiose senamiesčio vietose (kol kas jų – 19) klausytis pačių įvairiausių žanrų ir stilių muzikos. Šiemet joje norą dalyvauti pareiškė ir norvegų džiazuojantis choras, o iš viso šiuo metu Gatvės muzikos dienoje jau yra užsiregistravę 36 atlikėjai ir grupės.

VšĮ „Klaipėdos  šventės” atstovė Dalia Grikšaitė norinčiuosius muzikantus pateikti į specialų šventės leidinuką ragino paskubėti registruotis – tą reiktų padaryti iki gegužės 8 d. Vėliau užsiregistravusieji dalyvauti Gatvės muzikos dienoje galės, tik apie juos informacijos minėtame leidinyje, deja, nebus.

Prizai –  tik  užsiregistravusiems laivams

Visgi svarbiausias Laivų parado renginys ir reginys, žinia, yra pats paradas, kuris startuos vakare, 21 val. Jam pradžią duos įspūdingas „DFDS Seaways“ keltas ir jo griausmingas sveikinimas. Po to Kuršių mariose pasklis iliuminuoti laivai, kuriuos ves Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį žyminti jachta „Lietuva“.

Šiuo metu parade dalyvauti jau yra užsiregistravę 28 laivai. Klaipėdiečiams ir svečiams stebėti patį laivų paradą, pasak vienos iš organizatorių Violetos Ulevičienės, patogiausia bus nuo Kruizinių laivų terminale įrengtos pakylos.

„Šiemet prašysime, kad ji būtų aukštesnė ir didesnė”, – sakė jūrinių projektų koordinatorė.

Ji atkreipė dėmesį į išskirtinį šių metų projektą: specialiai įrengtoje poilsio zonoje Kruizinių laivų terminale bus galima klausytis aktorės Doloresos Kazragytės įskaityto žymiojo Ričardo Bacho kūrinio „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra”. Jį lydės Sauliaus Šiaučiulio įgrotas muzikinis fonas. Trys kūrinio dalys skambės 14, 15 ir 16 val. su 15 min. pertraukomis.

Šis projektas, pasak VšĮ „Klaipėdos  šventės” direktoriaus Romando Žiubrio, turėtų patikti tiems, kam pernai per Jūros šventę Smiltynėje patiko klausytis  K. Čiurlionio „Jūros”. Beje, šis „lėta televizija” organizatorių pramintas projektas įvyks tik esant palankiam orui.

V. Ulevičienė, pasidžiaugusi rėmėjų įsteigtais prizais, dar kartą priminė, jog į juos pretenduoti galės tik dalyvauti parade oficialiai užsiregistravę laivai. O tai daryti apsimoka: dviejų gražiausiai iliuminuotų ar kitaip papuoštų laivų kapitonams atiteks įspūdingi laikrodžiai ir aukštos kokybės laivų varikliams skirta alyva (prizus įsteigė UAB „Krasta Auto”),  o naujasis  šiųmetis šventės rėmėjas – viešbutis  „Dunetton” – restorane „Tonas” trečiąjį nugalėtoją pavaišins skania vakariene. Beje, šio restorano ant stogo esančioje lauko terasoje ir vyko spaudos konferencija.

Baigiamąjį tradicinį Laivų parado akcentą –  fejerverką – Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija šiemet iššaus iš Smiltynės. Jei tik oras nepaves, fejerverkai turėtų būti gerai matomi ne tik nuo žiūrovams skirtos pakylos, – vylėsi organizatoriai, Všį „Klaipėdos šventės” atstovai.

Laivų parado programą rasite čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Lina Šukytė-Korsakė diriguos irkluotojams, Vaida Raugelė - ligoninėms*

Tuo metu, kai rimti uostamiesčio valdžios vyrai grūmėsi dėl to, kuris kurią savivaldybės įmonę kuruos (kuras, kūrenti, pasišildyti), nemiegojo ir ...
2023-09-06
Skaityti daugiau

Švietimas

Karalienės Luizės jaunimo centre prasidėjo priėmimas į būrelius

Šią savaitę prasidėjo mokinių priėmimas į Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro (KKLJC) būrelius ir studijas, kurio pirmas etapas vyks iki ...
2023-08-24
Skaityti daugiau

Regionas

Naujasis Kretingos muziejaus direktorius - Romandas Žiubrys

„Dalyvavau konkurse Kretingos muziejaus vadovo pareigoms eiti. Džiaugiuosi ir dėkoju konkurso atrankos komisijai už įvertinimą ir sprendimą, suteiksiantį galimybę užimti ...
2023-06-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This