Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo konkursas gali pakrypti netikėta linkme

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) veiklos pradžią ketvirtadienį pažymėjo iškilminga ceremonija Klaipėdos koncertų salėje. Joje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad šios naujos įstaigos vadovo išrinkimo konkursas gali trukti ilgiau nei planuota.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, KUL yra sukurta nuo šių metų pradžios sujungus iki tol uostamiesčio savivaldybės valdytą Klaipėdos universitetinę ligoninę ir Sveikatos apsaugos ministerijos pavaldume buvusias Klaipėdos jūrininkų bei Palangos reabilitacijos ligonines. Naujosios ligoninės dalininkais yra ministerija ir Klaipėdos universitetas. Laikinai įstaigai vadovauti pavesta iki tol Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiuoju gydytoju buvusiam Jonui Sąlygai.

Šventiniame renginyje turėjo dalyvauti ir premjerė Ingrida Šimonytė, bet jos planus pakeitė opozicijos iniciatyva sušaukta neeilinė Seimo sesija. Vyriausybės vadovės sveikinimo žodį perdavęs A. Dulkys teigė, jog premjerė KUL sukūrimą laiko vienu didžiausių pokyčių sveikatos apsaugos sistemoje per atkurtos Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį.

Sakydamas sveikinimo kalbą J. Sąlyga minėjo, kad gana dažnai kalbama apie ligonines skiriančią tvorą, tačiau tvorų dar esą likę ir kai kuriose galvose. Vėliau „Atviros Klaipėdos” žurnalisto paklaustas, kieno gi galvose dar yra likę tų tvorų, J. Sąlygą konkrečiai to neįvardijo, tik juokavo, kad gal nugriovus fizinę tvorą lengviau grius ir esančios galvose.

Tuo metu ministras A. Dulkys, paklaustas, kada naujoji ligoninė gali tikėtis naujojo vadovo, teigė, jog konkursas gali užtrukti ilgiau nei planuota, nes atrodo, jog sulaukta per mažai pretendentų.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad iš pradžių dokumentus šiam konkursui buvo pateikę septyni kandidatai, bet praėjusią savaitę liko tik keturi, nes trys neatitiko reikalavimų.

„Mane pasiekė pastebėjimai, kad konkurse, ko gero, buvo pernelyg dideli biurokratiniai reikalavimai dėl tam tikrų dokumentų. Tarsimės, galbūt pratęsime konkursą”, – sakė A. Dulkys, kuris tars lemiamą žodį, kas iš geriausiai komisijos įvertintų kandidatų taps KUL vyriausiuoju gydytoju.

Ministras teigė, jog net ir pratęsus konkursą, naujasis vadovas turėtų paaiškėti antrame šių metų ketvirtyje.

INFORMACIJA

KUL oficialiai savo veiklą pradėjo šių metų sausio 2 d. Trys jos filialai – Klaipėdos ligoninė, Jūrininkų ligoninė ir Palangos reabilitacijos ligoninė – vienija beveik 3000 darbuotojų. Tai yra trečia pagal darbuotojų skaičių ligoninė Lietuvoje po Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros klinikų. Naujoji gydymo įstaiga turės beveik 1800 įvairios paskirties gydymui skirtų lovų. Ligoninėje teikiamos stacionarinės, ambulatorinės ir reabilitacinės paslaugos. Įstaiga turi ir padalinį Švėkšnoje (Šilutės r.).

KUL veiklos pradžios renginyje buvo pristatytas ir įstaigos logotipas. Jis esą susidaro iš paukščio, jūros bangos ir horizonto simbolių.

13 Comments

  1. Anonimas

    Nesuprantu žmonių, jei sergi ir guli ar dar gali norėti gerai pavalgyti.

    Reply
  2. Nesuprantu

    Tai ar mažai keturių kandidatų kurie atitinka reikalavimus? Kodėl nė vieno neskiria? Kur žiūri VTEKas?
    kiek konkursų buvo kai vieną iš vieno išrinko 🙂 Tai reiškia viskas tiems keturiems, jei neskyrė dabar, tai nėra ko eiti i naują konkursą….

    Reply
  3. Ech....

    Jūrininkų ligonine buvo pavyzdinė,ir priežiūra, ir personalas, ir maitinimas. Bijau pagalvoti,kas dabar bus, jei prastums savo žmogų 🙁

    Reply
    • fin

      kada ? 1998 ?

  4. Piktai

    Tikras velnių malūnas, galimai kažkas iš „reikalingų” žmogiukų sugalvojo tapti vyriausiu, bet nebuvo padavęs dokumentų. Reikia kažkaip suktis, kaip su tuo pedofilijos „nuvarvinimu”. Dėl maisto ligoninėje, teko gydytis Janušonio ligoninėje, ten ir dramblys galėjo privalgyti. Tikrai maistas buvo geras ir pakankamai. O jei kam norisi restorano maisto, tai galima užsisakyti telefonu, atveš. Patarimas: nevarykite Dievo į medį, nes paskui nei su pyragu neišprašysite. Supraskite aiškiai, geriau jau buvo, o dabar laukite pas šeimos gydytoją 2 savaites, o pas specialistą 3-4 mėnesius. Į ligoninę greičiausiai pateksite per morgą.

    Reply
  5. Oho

    Ligoninėj iš bado dar niekas nemirė.

    Reply
  6. ta pati

    Kad tik tie pensininkai Janusonis su Sąlyga nelaimetu tada niekas ir nepasikeistu sovietiniai is ruskių laikų

    Reply
    • Tas pats

      Visais atvejais tikrai pasikeis, nujaučiu į kurią pusę. Pasidomėkite Santariškėmis, tada apsiraminsite.

  7. Kažin

    Dulkys susipažino su dalyvių sąrašu ir pamatė, kad nė vienas iš to sąrašo netinka,
    kaip netinka ir per aukšti laipsniai vadybai, jei jau rinkti tai gerą,
    bet kažin tokių ar iš vis yra ?

    Reply
  8. Irena

    Įdomi detalė konkursui vilkinti. Ale, per mažai pretendentų – tik 4. O kiek Valstybėje įvyko konkursų, kai dalyvavo 1-2 pretendentai. Gėda skaityti, gėda klausyti. Kad SAM ir ministrui reikia parašyti diagnozę, reikia skubaus konsiliumo, o SAM dirbantiems – kompetencijų įvertinimo.

    Reply
  9. Siaip

    Nesuprantu ar cia durninti taip reik zmones?
    Apskritai jus matet kokios ten apgailetinos salygos.. kalbame apie sovietini palikima o ligonines kaip atrodo? Personalo slaugos trukumas.. maistas tragiskas.. visa kita irgi.. ten reik geros vadybos o ne tikrai kazkokio vyr gydytojo profesoriaus kuris nesuvokia apie modernia vadyba ir valdyma nieko… turi buti pavaduotojai su medicina susije vadovauti ligoninei turi auksciausios klases vadovas – vadybininkas! Neimanoma kad privacios kazkodel ligonines ar medicinos centrai kad ir su kliento priemokom
    Gauna valstybes kompensacijas ir fantastiskai grazu ten ir kokybe kita… o musu ligonine isvis atsilikusi… taip yra ir pozityviu ten dalyku bet is esmes nesamone ir chaosas..

    Reply
    • Anonimas

      Jus i ligonine važiuojate pavalgyti ar pirma gauti medicinines paslaugas?

  10. amadeus

    laikas parodys ir viska sustatys i savo vietas

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Sėklidžių vėžys - pavojinga jaunų vyrų liga

Onkologinis susirgimas – diagnozė, kurią gali išgirsti ir jauni žmonės. Sėklidžių vėžys netgi vadinamas jaunų – 15-50 metų – vyrų ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This