Mokyklos statyba pabrango dar 700 tūkst. eurų

Svarbu, Švietimas

Savivaldybė pasirašė jau 36-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina“, pagal kurį mokyklos Senvagės gatvėje statyba pabrango nuo 16,8 iki 17,5 milijono eurų. Dar už 27,8 tūkst. eurų jau projektuojama mokyklos daiktinė aplinka.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskutinį kartą savivaldybė papildomą susitarimą su rangovu buvo pasirašiusi praėjusių metų lapkričio viduryje. Tuomet šios statybos kaina padidėjo nuo 16,4 iki 16,8 milijono eurų.

Savivaldybės administracijos vyriausiasis patarėjas Gintaras Dovidaitis 2022 metų spalį prognozavo, kad galutinė rangos sutarties vertė gali padidėti ir iki 18,3 mln. eurų – t. y. beveik 70 procentų nuo pradinėje sutartyje įrašytos kainos.

Pasirašius 36-ąjį susitarimą šio objekto statyba padidėjo nuo 16 761 970,49 iki 17 459 411,31 Eur. Priežastis – kainų indeksavimas. Pabrangimas būtų buvęs dar didesnis, tačiau atsisakyta nevykdomų darbų, kurių vertė – 80 922,76 Eur. 

2019 m. birželį su UAB „Versina“ pasirašytos rangos sutarties vertė tuomet siekė 10 922 993 Eur. Mokyklą buvo numatyta pastatyti per 16 mėnesių.

Šį mėnesį savivaldybė pasirašė sutartį su Sauliaus Remeikos dizaino studija dėl mokyklos patalpų daiktinės aplinkos projektavimo paslaugos. Ji įvertinta 27,8 tūkst. eurų.

Klaipėdos savivaldybės ir UAB „Versina“ vadovai paskutinio atviro pasitarimo metu tvirtino, kad naujosios mokyklos statyba bus baigta šių metų iki rugsėjo 1 d. Suplanuota, kad į ją  kelsis Tauralaukio progimnazija, kurios dalis moksleivių dabar mokosi ir kitose patalpose. Senasis progimnazijos pastatas bus rekonstruojamas ir virs vaikų darželiu.

INFORMACIJA

Mokyklos projektavimo sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 konkurse dalyvavo 4 tiekėjai: UAB „A405“; grupė, kurią sudarė UAB „Archko“ ir UAB „Uostamiesčio projektas“; UAB „Viltekta“ ir UAB „Baltic Engineers“. Tiekėjų pasiūlymai įvertinti pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijus.  

Laimėjusiu buvo pripažintas UAB „A405“ pasiūlymas ir su ja 2017 m. balandžio 6 d. sudaryta 176 999,98  Eur vertės sutartis. Tačiau konkurso metu vienas iš ekspertų nurodė, kad UAB „Viltekta“, UAB „Baltic Engineers“ ir UAB „A405“ pasiūlymai neatitinka detaliojo plano sprendinių, o kitas nurodė, kad visų keturių tiekėjų pasiūlymai neatitinka konkurso sąlygų. Visgi Savivaldybės sudaryta viešojo pirkimo komisija padarė išvadą, kad visų pasiūlymų techninė informacija atitinka pirkimo dokumentuose nustatytus reikalavimus. 

Viešųjų pirkimų tarnyba buvo davusi nurodymą nutraukti naujosios mokyklos projektavimo sutartį, tačiau Savivaldybės administracija, kuriai tuo metu vadovavo liberalas Saulius Budinas, jo nepaisė. Dėl to komisijos nariams – Miesto ūkio departamento direktoriui Liudvikui Dūdai, Finansų ir turto departamento direktorei Aldonai Špučienei, Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriui Ričardui Zulcui bei Socialinio reikalų departamento direktorei Audrai Daujotienei buvo pareikšti įspėjimai. Tokias sankcijas šiems tarnautojams paliko ir teismai.

16 Comments

  1. Jonas

    Teisingai sakė Žemaitaitis per debatus, ta mokyklą galima pastatyti per 1,5- 2 metus, o dabar jau 4 metus stato. Virni savivaldybėje „dirbti nemoka”, kiti kaip suprantu savivaldybėje gerus otkatukus gais. Čis kaip šiuolaikinėje Lietuvoje priimta, su lochai, ktemliniai, vatnikai ir t.t. nieko nesuprantat ir ryškiai mesuprasit. Ir su tuom valstybinėm statybom Klaipėdoje visur. Šilutės pl./Tilžės g. irgi „statė” ilgai, Vilniau pl. pirmuoji estakada iki šiol dviejų kelių nėra. Pyzdec toj mūsų Lietuvoj.

    Reply
  2. V ir Gis

    Ubagai pavyduoliai prabilo. Na pasistatė kažkas mokyklą, kažkas gražaus pinigėlio pasidarė (manyčiau čia dar ne visi). Siaurai mąstot,gerbiamieji. Reikia žvelgti plačiau. Turtingas pilietis – turtinga valstybė. Viskas kas daroma,daroma mūsų gerovei!

    Reply
  3. Žolynėlis

    Butu juokinga, jei nebutu graudu: stato Zolynu/Senvages gatvej, bet lankys Tauralaukio vaikai, nei Zolynu, nei Senvages gatves nera sarase. Absurdu absurdas, ateina kazkas i tavo kiema, pasistato siltnami, sako dabar as cia auginsiu agurkus, bet tu nedrisk listi i siltnami. Aisku, Zolynuose tie ponai negyvena, visa grietinele Tauralaukyje… Ir mokykla nauja sau pasistate, ir darzeli tures, o likusios seimos ir toliau durniuku vietoj liks, kaip netilpo vaikai i mokyklas ir darzelius siaurinej pusej, taip ir toliau netilps, nors uz kruva pinigu stoves naujas mauzoliejus ponams!

    Reply
    • Klp

      Hahaha… Apsiverk dar į komplektą…

  4. Nuomonė

    Trumpai: Jeigu pasižiūrėtumėte UAB „Versina” laimi konkursus, o po to stebuklingai sąmata pabrangsta.
    Tai ne pirmas toks objektas – tiesiog vykdomas konkursavimas klaidingai- laimėjai konkursą – tai už tokius pinigus ir padaryk.
    O pas mus indeksavimai, papildomi, nenumatyti ir t.t. darbai. Tai turėtų atsakyti savivaldybės tarnautojai – kurie parašus deda ant tokių sutarčių.

    Reply
    • vėjas

      liberalai,rinkit dar .

    • Faktas

      Dabar pritariant Grubliausko šutvei stato Taraškevičius ir Co. Rinkite vėl!

  5. Senvagės gatvės mokykla

    o košmaras bus Kretingos gatvėje. Scenarijus aiškus – besmegeniai suprojektavo tokioje vietoje mokyklą, pastatys ją už kokius 25 mln., ir kai prasidės vaikų žūtys ir amžini kamščiai Kretingos gatvėje, tada pradės galvoti apie naujų gatvių, perėjų, šviesoforų ir žiedų statybas. O gal nauja valdžia netgi suprojektuos šalia mokyklos ir pastatys naują viaduką kaip Šilutės pl.? Vienu žodžiu, katastrofiš!

    Reply
    • šiaip tai

      besmegenių šaika yra buvę ir esami miesto savivaldybės administracijos vadai-kurie užduotis projektavimui sudarinėjo, projektus užsakinėjo ir kurie visa tai stebėjo – buvusi ir esama miesto taryba. Tie kas projektavo tik vykdė besmegenių norus.

  6. Korupcija

    Dėl mokyklos nieko neatleis iš darbo, bet yra tikimybė, kad asmuo, buldozeriu stūmęs mokyklos projektą šioje vietoje, pataps meru…

    Reply
  7. Kibis

    Nenuostabu nauji metai naujios kainos visiem uždirbti reikia

    Reply
  8. MArijus

    Nesėkmingi projektai po projektų- Bet savivaldybėje nei vieno nėra atleisto iš darbo. Tai vadinasi viskas taip ir turi būti 🙂 visi patenkinti 😀

    Reply
  9. ramunė

    Mokyklos statyba mums tiek kainuoja, nes dar svarstymų metu, politikai nusileido gretutinių daugiabučių namų gyventojams, atstovaujamų tuometinės tarybos narės socdemės J. Petraitienės . Ir patraukė savivaldybė mokyklą šiauriau, perskyrė virš įvažiavimo kelio į dvi dalis .
    Man pati mokykla labai graži, tikiuosi ir šiuo aspektu įeis į istoriją.
    Bet ką dabar iš tų politikų paimsi. Tiesiog už SOCDEMUS Nebalsuosime.

    Reply
    • na jau

      O Taraškevičius prastūmęs detalų su daugiabučių -Žolynų kvartalo kiemais Senvagės gatvėje geresnis? O liberalas S.Budinas pasiėmęs socdemų kvailystes ir ėmęsis organizuoti konkursą protingesnis? Visi jam sakė, kad kvailystė statyti naują mokyklą apžergus būsimą gatvę. Net viešųjų pirkimų tarnyba nurodė nutraukti sutartį. Budinas su savo idioto šypsena tik šaipėsi iš visų. O dabartiniai valdantieji konservatoriai su G.Neniškiu kas kelis mėnesius sutikdami uab „Versinai” didinti po 0,5 mln. objekto suderėtą sąmatą geresni? Nematė kokį kliedesį Budinas „suprojektavo” bet stato. O Grubliauskas kiekvienais metais vis girdamasis atidaryti mokyklą geresnis? Čia miesto vadovas? Tad į politinį šiukšlyną mesti reikia miesto liberalus, konservatorius ir socdemus. Lai pailsi.

  10. Todėl

    Kad statybos įmonių savininkai yra laisvėpartijos nariai,vienaragiai,nebaudžiami ir daro ką nori,ima kiek nori ir kokybiškai dirbt nebe moka.

    Reply
  11. Statytojams

    Statykite greičiau, kitaip ir į 25 mln neišsiteksim.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Ar savivaldybė paseks teatro pavydžiu?*

Spyglys, jau aprašęs, kaip Klaipėdos muzikinis teatro pastatas anksčiau laiko buvo atidarytas tam, kad gražiai poniutės ir ponuliai galėtų demonstruotis, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This