Prieš rinkimus šilumą pabrangino saikingai

Svarbu, Verslas

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” valdyba nusprendė kovui nustatyti 7,87 ct/kWh siekiantį tarifą. Jis bus dešimtadaliu mažesnis nei galiojantis vasarį (8,76 ct/kWh), o lyginant su praėjusių metų kovu kainos šuolis jau sieks tik 8 proc. (tada galiojo 7,28 ct/kWh tarifas).

Kaip pirmąjį šio pavasario mėnesį Klaipėda atrodys didžiųjų miestų kontekste vis dar nėra aišku – trečiadienio rytą savo tarifų dar nebuvo paskelbusi „Kauno energija” ir Šiaulių šilumininkai. „Vilniaus šilumos tinklai” skelbti kainą irgi delsė – antradienį popiet ji dar nebuvo paviešinta. Dabar jau skelbiama, kad vilniečiai mokės trečdaliu mažiau nei pernai kovą – tarifai atitinkamai siekia 6,97 ir 9,98 ct/kWh.

Tuo metu Panevėžyje kovą fiksuojamas veidrodinis variantas – šiluma palyginti su 2022-ųjų kovu brangsta trečdaliu (tarifas didėja nuo 6,27 iki 8,15 ct/kWh).

„Klaipėdos energijos” nustatyta kaina yra didesnė nei šalies vidurkis. ​Anot Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos, jis siekia 7,83 ct/kWh .

Klaipėdoje svarbų vaidmenį vaidinančių nepriklausomų šilumos gamintojų (NŠG) vidutinė šilumos kaina per metus paaugo 6 proc. – nuo 4,15 iki 4,4 ct/kWh.

Praėjusį kovą uostamiesčio NŠG sektoriuje buvo fiksuota netipinė situacija – pigiausią šiluma tada buvo gaminta pačios „Klaipėdos energijos” biokuro katiluose (3,91 ir 4,11 ct/kWh). O šį kovą vėl fiksuojama įprasta tendencija, kai tokia energija yra brangiausia tarp NŠG – 4,66 ct/kWh.

Pigiausią šilumą – po 3,94 ct/kWh – kovą tieks ją iš atliekų gaminanti „Gren Klaipėda”. Tačiau šį tarifą, kuris yra 5 proc. mažesnis nei pernykštis, įmonė taikys tik 58 proc. savo pasiūlytos šilumos. O likusią dalį ji parduos po 4,61 ct/kWh – 11 proc. brangiau nei pernai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šiluma sugrįžta

Nors ketvirtadienį dirvos paviršiuje vietomis šalyje fiksuota net iki 5–7 laipsnių šalčio, artimiausiomis dienomis tokių temperatūrų jau nebeturėtų būti, o ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Jos bus 11,5 ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This