Pristatys „kiškių” fotografijų albumą

Kultūra

Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyrius (J. Janonio g. 9.) kovo 9 d., ketvirtadienį, 17 val. kviečia į fotografijų albumo „Drozofilos didžėjai ir džedajai III“ pristatymą. Dalyvaus menininkai Benas Šarka, Vladas Balsys, Paulius Sadauskas, Kristina Sadauskienė.

Fotografijų albumas įamžina ir pratęsia prieš kelis metus Klaipėdoje vykusį meninį Beno Šarkos ir bendraminčių projektą.

Be išankstinio pasiskelbimo, be menui nusiteikusios publikos surinkimo, įvairiose miesto viešose ir mažiau viešose erdvėse pasirodydavo atropomorfiniai kiškiai. Jie atsirasdavo tarsi iš niekur, iš keisto įtrūkio realybėje, ir kaskart būdavo užsiėmę kažkokiais, tik jiems vieniems suprantamais darbais, pvz., vystė vėją į nepamatuojamo ilgumo audinį. Miestiečiai žiūrėjo, kraipė galvas, kartais kalbino, kartais keikė juos ar juokėsi iš jų. Šie personažai veikė tiek miestiečių akivaizdoje, tiek ir visai be žiūrovų.

„Kūrėjų sąjungos“ išleistas albumas – to keisto, šiek tiek siurrealistinio laiko prisiminimas ir metamorfozė. Veiksmas tapo vaizdu, vaizdą papildė tekstas. Klaipėdoje ir ne tik joje vėl pasirodo kiškiai.

Leidinys pretenduoja tapti populiariausia ir gražiausia „Klaipėdos knyga 2022“. Kviečiama dalyvauti ir balsuoti svetainėje www.biblioteka.lt arba Klaipėdos bibliotekose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Buvusiame knygyne atidaroma fotomenininkui Raimundui Urbonui dedikuota paroda

Šiais metais klaipėdiečiui fotomenininkui Raimundui Urbonui (1963–1999) būtų sukakę 60 m. Pagerbiant šią sukaktį ir prisimenant vieną iš svarbiausių mieste ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Kultūra

Skelbiami pretendentai į Klaipėdos kultūros magistrus

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija skelbia pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui gauti. Šių metų pretendentai yra Valentinas Masalskis, Guoda Giedraitytė, Olga ...
2023-05-12
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Benas Šarka, magistras apeigūnas

Pirmadienį (spalio 3 d. ) 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Konferencijų salėje bus pristatomas 2022 metų almanachas ...
2022-10-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This