Dėl nuskendusio pareigūno – daug klausimų

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savaitgalį neaiškiomis aplinkybėmis Kiškėnų kaimo vandens telkinyje nuskendęs patyręs uostamiesčio policininkas jo vadovams uždavė daug neatsakytų klausimų.

Pirmadienį žurnalistams komentuodamas paslapties šydo apgaubtą nelaimę, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas sakė, jog šeštadienio vakare keletas Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų vakarojo pas buvusį kolegą privačioje valdoje Kiškėnų kaime esančioje sodų bendrijoje, kaitinosi pirtelėje.

Kol kas net pats komisariato viršininkas neranda atsakymo, kaip galėjo nuskęsti patyręs pareigūnas, autorės nuotr.

Vakare susiruošus grįžti namo, minėtas pareigūnas paskambino žmonai, kuriai telefonu paaiškino, kaip geriau privažiuoti prie sodybos.

„Pareigūnas išėjo jos pasitikti, galbūt tamsoje, nežinomoje vietoje jis galėjo pasiklysti, pasuko ne į tą keliuką ir galbūt desperatiškai ieškodamas išeities pasiklydo krūmynuose”, – samprotavo policijos vadovas, bandydamas paaiškinti, kaip patyręs pareigūnas, kuris mokėjo plaukti, galėjo įkristi į gilų vadinamąjį priešgaisrinį tvenkinį ir jame nuskęsti.

Pasak A. Motuzo, šios aplinkybės kol kas yra apgaubtos paslapties, nerandama atsakymo, kaip tai galėjo nutikti.

Kartu policijos vadovas neneigė, jog vakare vyrai vartojo alkoholį, tačiau, pasak jo, visi buvo adekvatūs, prieš nelaimę pareigūnas su žmona telefonu kalbėjo aiškiai, dar klausė ir kolegų patarimo, kaip geriau privažiuoti su mašina prie sodybos. Tačiau žmonai atvykus į vietą, ji su vyru susisiekti nebegalėjo.

Bemat į pagalbą atskubėjo pareigūnai ir ugniagesiai gelbėtojai iš Klaipėdos – ieškant dingusiojo, buvo panaudotas dronas su termovizoriumi, kinologai, tačiau nuskendusį vyrą tvenkinyje narams pavyko rasti tik sekmadienio popietę.

Pirmadienį dar ekspertų išvadų dėl mirties priežasties gauta nebuvo, tačiau A. Motuzas paneigė net mažiausio kriminalo galimybę, teigdamas, kad jokių konfliktų tarp po darbo sodyboje poilsiavusių kolegų nekilo, visi buvo draugiškai nusiteikę. Pareigūnai šį įvykį vertina kaip nelaimingą atsitikimą, kuris visus labai sukrėtė. Ypač išgyvena kartu su žuvusiuoju vakaroję jo kolegos.

Keturiasdešimtmetis vyras, policijoje dirbęs daugiau kaip 20 metų, buvo šeimos žmogus, ramus, pareigingas, sugebėjęs ir mėgęs laisvalaikiu meistrauti. Be tėvo liko du mažamečiai vaikai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Per Velykas važinėjo gerokai įkaušę

Policija pranešė, kad per Velykas uostamiestyje ir Klaipėdos rajone sulaikė tris automobilius vairavusius girtuoklius, kurių vienas sugebėjo taranuoti ir elektros ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pernai sukčiai Klaipėdos apskrityje išviliojo 1,5 mln. eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai penktadienį pristatė 2023 m. veiklos rezultatus: per praėjusius metus buvo užregistruota 4816 nusikalstamų veikų, ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This