Studentė įkūrė tvarų verslą: kviečia į konferenciją

Aplinkosauga

Jaunoji dizainerė iš Klaipėdos Gabija Urnaitė, sukūrusi prekės ženklą „JEDIG“, iš senos tekstilės kartu su kolegomis siuva naujus, stilingus maišelius ir atnaujina dėvėtus drabužius.

Šiuo metu Klaipėdos technologijų mokymo centre siuvimo profesijos besimokanti Gabija pasakoja, jog idėja sukurti tvarų verslą gimė dar mokyklos suole.

„Prisijungusi prie ekonomikos mokytojos vadovaujamo būrelio buvau užsidegusi įkurti kažkokį savo verslą, kuris būtų prasmingas aplinkiniams, taigi, pradėjome pardavinėti daugkartinius maišelius ir kaukes. Vėliau pasiūlėme ir rūbų „perdarymo“ paslaugą – senus rūbus persiuvame, apipiešiame ar sukuriame kažką naujo iš senų medžiagų“, – verslo pradžią prisimena „JEDIG“ įkūrėja ir priduria, jog džiaugiasi galėdama tokiu būdu prisidėti prie aplinkos saugojimo.

Prie tvarumo idėjų skatinimo klaipėdietė prisideda ne vien tiesiogine savo veikla – kiekvienas komandos narys atsakingai rūšiuoja atliekas, stengiasi kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis, ekologijos temomis edukuoja įvairaus amžiaus žmones.

Gabijos nuomone, vis dar daroma nepakankamai, kad jaunimas daugiau prisidėtų prie planetos išsaugojimo.

„Atrodo, kad kai kurie jauni žmonės vis dar nesupranta, kas mūsų laukia ateityje, jei nepradėsime veikti nedelsiant. Nors daugybės jaunų žmonių indėlis yra nemažas, manau, kad vis dar nepakankamas išgelbėti ateitį ir planetą. Prisidėti svarbu visais įmanomais būdais – rūšiuojant, kuo daugiau vaikštant, pakartotinai naudojant ir kitais“, – pažymi Gabija ir priduria, jog svarbu suprasti, kad ateityje turėsime tik tai, ką šiandien susikursime patys.

Anot jos, nesvarbu, esi jaunas ar vyresnis, – mes visi gyvename po tuo pačiu dangumi ir vaikštome ant tos pačios žemės, todėl kiekvienas turime prisiimti ir asmeninę atsakomybę: „Jei nepradėsime keisti savo įpročių ir požiūrio dabar, galime nebeturėti visiškai nieko, ir nors vis dar yra galvojančių, jog tai tik gąsdinimai, vis greičiau tai tampa tiesa.“

Daugiau apie savo asmeninę patirtį ir naujas idėjas Gabija pasakos ketvirtadienį, kovo 16 d., vyksiančiame nemokamame nuotoliniame renginyje „Įdomioji ekologija“.

1 Comment

  1. Equalizer

    Šaunuolė studente, tik viskas atrodo ironiškai, nes pirma sunaikinimo siuvimo pramone, o dabar džiūgaujam.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This