Sugėrovą nužudžiusiam ir lovoje paslėpusiam vyrui kalėti neteks

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėtoje baudžiamojoje byloje dėl nužudymo paskelbė nuosprendį, kuriuo pripažino vyrą kaltu, skyrė jam dešimties metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau nuo paskirtos bausmės atlikimo atleido, nes kaltininkas iki nuosprendžio priėmimo susirgo nepagydoma liga, dėl kurios bausmę atlikti būtų per sunku.

Vyras buvo kaltinamas tuo, kad 2019 m. pavasarį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, Plungėje tarpusavio konflikto metu tyčia peiliu dūrė sugėrovui į krūtinę, kuris nuo durtinių-pjautinių kiaurinių sužalojimų mirė įvykio vietoje. Nužudytojo kūną kaltininkas paslėpė lovos dėžėje ir laikė ten kiek daugiau nei dvi savaites. Kūną kaltininko namuose aptiko aukos pasigedę artimieji kartu su policijos pareigūne. Kaltininkas savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu pripažino, teigė, kad nuo nukentėjusiojo gynė moterį, kuri leido laiką kaltininko namuose kartu su kitais dviem vyrais.

„Bylos nagrinėjimo metu kaltininkas susirgo sunkia liga ir dėl jos sukeltų padarinių negalėjo būti pilnaverčiu teismo proceso dalyviu nei tiesioginiu, nei nuotoliniu būdu, jo visiško pasveikimo prognozės buvo abejotinos, dėl to bylos nagrinėjimas buvo atidėtas iki kaltininkas pasveiks. Kaltinamojo sveikatą nuolat vertino šeimos gydytojas, tačiau teismas nusprendė pavesti Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertams nuvykti į gydymo įstaigą, susipažinti su kaltinamojo medicininiais dokumentais, jį apžiūrėti jo buvimo vietoje ir pateikti teismui išvadą dėl jo sveikatos būklės. Teismui gavus specialisto išvadą apie kaltinamojo sveikatos būklę teismas baigė bylos nagrinėjimą”, – rašoma teismo pranešime.

Jame taip pat teigiama, jog nuosprendyje konstatuota, kad byloje surinktais, ištirtais ir įvertintais įrodymais nustatyta, kad jis yra kaltas dėl nužudymo, šį nusikaltimą padarė netiesiogine tyčia, nusikaltimo metu buvo pakaltinamas, savo veiksmus suprato ir galėjo juos valdyti.

Teigiama, jog skirdamas bausmę teismas vadovavosi bendraisiais bausmės skyrimo pagrindais, atsižvelgė į konkrečias byloje nustatytas aplinkybes, į padaryto nusikaltimo pavojingumo laipsnį, kaltės formą ir rūšį, padarytos veikos motyvus, kaltinamojo asmenybę bei kitas aplinkybes, į atsakomybę sunkinančią aplinkybę, ir skyrė jam bausmės vidurkiui už nužudymą artimą bausmę. Nuo realaus bausmės atlikimo vyras atleistas, nes nustatyta, kad iki nuosprendžio priėmimo susirgo nepagydoma liga, dėl kurios bausmę atlikti būtų per sunku. Teismas nukentėjusiajai – nužudytojo mamai iš nuteistojo priteisė 20 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Nuosprendis per 20 dienų dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

M.K. Čiurlionio kelias užsuks ir į Vakarų Lietuvą

Gegužės mėnesį M. K. Čiurlionio kelio partneriai visus kviečia į šeštąją kultūrinės topografijos renginių programą „Čiurlionio Lietuva“, kurią šiemet simboliškai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This