Arvydas Vaitkus turės 8 asmeninio pasitikėjimo tarnautojus

Politika

„Nustatyti mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičių – 8 (iš jų 3 – vicemerų pareigybės, 1 – savivaldybės tarybos posėdžių sekretoriaus pareigybė)”, – rašoma Klaipėdos miesto Tarybos sprendimo projekte, kurį siūloma įtraukti į šį ketvirtadienį prasidėsiančio posėdžio darbotvarkę.

Numatyta, kad šis sprendimas įsigalios, kai naujai išrinkta Klaipėdos miesto savivaldybės taryba susirenka į pirmąjį posėdį. Per šį posėdį prisieks tiek naujasis meras Arvydas Vaitkus, tiek naujai išrinkti ar perrinkti Tarybos nariai. Ar šis sprendimo projektas buvo derintas su naujuoju meru, neskelbiama.

Vicemerų kandidatūroms dar turės pritarti savivaldybės Taryba, tačiau ir nesulaukus tokio pritarimo meras juos galės paskirti pats. Kitus asmeninio pasitikėjimo pareigūnus meras pasirinks visiškai savo nuožiūra.

Dabartinis meras Vytautas Grubliauskas turi 4 politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojus.

Paskelbtuose dokumentuose rašoma: „Vienos papildomos vicemero pareigybės darbo užmokesčiui 2023 m. reikėtų – 32 918,66 Eur (su Sodros mokesčiais); vienos papildomos mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigybės darbo užmokesčiui 2023 m. reikėtų – 27 723,09 Eur (su Sodros mokesčiais). Dviejų papildomų darbo vietų įrengimui reikėtų skirti apie 4 000 Eur.”

11 Comments

  1. Simona

    Jau taryba nurėžė du etatus administracijai. Juos atiduos Vaitkui.

    Reply
  2. Nesvarbus

    Klaipėda ir taip dūsta nuo automobilių gausos ,tai park. Aikštelių papildomai tikrai nereikia. Tegu ponuliai daugiau vaikšto, sveikesni bus.

    Reply
  3. Šulcui

    Artūrai, visi, kam reikia ir įdomu, paskutiniojo Grubliausko tarybos posėdžio darbotvarkę skaityti mokam. Vaikus dar net neprisiekė, o Modestukas jau bando įsiteikti.
    Bet tas reikšmingas parašymas kelia emociją – matai, ne nuo stovėjimo aikštelių pradeda. Vaitkus dar negali pradėti. O šunys jau amsi.

    Reply
  4. Kestas

    Tai meras ne Klsipedai,o uosto verslininkam

    Reply
  5. +-

    Šulco straipsnis visiškai į dausas… Nusipirko matosi Artūras Atviros Klaipėdos skiltį ir rašo kas jam ant dūšelės amžinai guli .
    Mėgsta buvęs ilgametis mero Grubliausko vicemeras ir patarėjas intrigas. O kad iš Grubliausko sekretoriato 19 žmonių atsisakoma, autorius nutyli ir kad teisininkai, kurių pas Grubliauską buvo berods 2 ir ką jie veikė, tik jie patys težinojo irgi nebebus. Tai nereikia čia Artūrai vonioje bangų kelti …

    Reply
  6. plius minus

    Šulco straipsnis visiškai į dausas… Nusipirko matosi Artūras Atviros Klaipėdos skiltį ir rašo kas jam ant dūšelės amžinai guli .
    Mėgsta buvęs ilgametis mero Grubliausko vicemeras ir patarėjas intrigas. O kad iš Grubliausko sekretoriato 19 žmonių atsisakoma, autorius nutyli ir kad teisininkai, kurių pas Grubliauską buvo berods 2 ir ką jie veikė, tik jie patys težinojo irgi nebebus. Tai nereikia čia Artūrai vonioje bangų kelti …

    Reply
  7. Šaunu:)

    Taip meras pradeda veiklą. Ne nuo stovėjimo aikštelių

    Reply
    • taigi

      Taigi sakė interviu,kad programa 10 metų,tai gal sulauksime,o gal ir po 20…rinkimai baigėsi,pažadai irgi.

    • Rinkeja.

      Nenusisnekekit,duokit merui pradeti dirbti.Ir be jusu bus sutvarkyra.

  8. nieko sau

    Nuo 4 iki 8…vaje vaje

    Reply
    • Pensininkas.

      Vaje, vaje , bet ir darbo patrigubėjo, ir asmeninė atsakomybė paketurgubėjo, vaje, vaje, o stovėjimo aikštelių klausimą spręs „klapčiukai”, o jei nespręs, gaus pendelį į užpakalį, jooo….,
      SĖKMĖS DARBUOSE.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This