Jau šviečiasi nauja vaikų konsultacinė poliklinika

Svarbu, Sveikata

Atrodo, kad po penkerius metus trukusių įvairių biurokratinių procedūrų pagaliau pradeda iš esmės judėti naujo vaikų konsultacinės poliklinikos pastato statybų projektas. Padėtis dabartiniame pastate yra tokia, kad, anot Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. gydytojos Klaudijos Bobianskienės, kad įvykus kokiam nelaimingam atsitikimui pasekmės būtų lyg teroro akto.

Naujojo pastato statybas tikimasi baigti 2020 m. Tada dabartinis konsultacinės poliklinikos pastatas būtų perduotas Savivaldybės balansan ir ji spręstų, ką su juo toliau daryti. Martyno Vainoriaus nuotr.

Ketvirtadienį, Klaipėdos miesto taryba pritarė sprendimo projektui, kuriuo prašyta leisti keisti administracinės paskirties pastato J. Karoso g. 12 paskirtį ir prisidėti prie projekto 50 tūkst. eurų.

K. Bobianskienė jau anksčiau buvo sakiusi, kad rekonstrukcijos metu iš senojo administracinio pastato liks tik viena siena, nes jis menkavertis. O statomas naujasis bus stikline galerija bus sujungtas su pagrindiniu ligoninės pastatu.

„Naujasis pastatas bus žymiai didesnis nei dabar naudojamas, penkių aukštų su rūsiu. Jau penkeri metai, kaip vyksta šis projektas. Gaisrininkai nuolat grasina uždaryti, nėra liftų, sąlygų neįgaliesiems, su vaikų vežimėliais įvažiuoti. Būtų baisiau nei teroro aktas, jei kas įvyktų. Jau seniai turėjo būti uždarytas tas pastatas”, – sakė vyr. gydytoja.

Naujas konsultacinės poliklinikos pastatas bus statomas ties J. Karoso g. ir M. Mažvydo al. sankryža – vietoje dabartinio administracinio pastatuko. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak jos, rekonstrukcijos metu reikės iškirsti keletą medžių reikia iškirsti, kad būtų galima įrengti parkavimo vietas. Darbus tikimasi baigti 2020 m. Tada dabartinis konsultacinės poliklinikos pastatas būtų perduotas Savivaldybės balansan ir ji spręstų, ką su juo toliau daryti.

Aiškinamajame rašte rašoma, kad Sveikatos apsaugos ministerija liepos 28 d. įsakymu jau skyrė 1 548 000 eurų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų šiam projektui įgyvendinimui. Klaipėdos vaikų ligoninė miesto Tarybos prašo padengti netinkamas finansuoti projekto išlaidas, kurios gali siekti iki 50 000 eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Rekonstruos senąjį Vaikų konsultacinės poliklinikos pastatą

Klaipėdos savivaldybė rengiasi kapitaliai atnaujinti senąjį Vaikų ligoninės Konsultacinės poliklinikos pastatą, Juozo Karoso g. 13, ir pritaikyti jį naujoms sveikatos ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Sveikata

Naujoji vaikų poliklinika: liko paskutinis „patepimas"

Pirmadienio popietę surengta simbolinė naujosios konsultacinės Klaipėdos vaikų ligoninės poliklinikos pastato ties J. Karoso g. ir M. Mažvydo alėjos sankryža ...
2023-02-20
Skaityti daugiau

Regionas

Palangos oro uosto rekonstrukcija - pabaigos link

Palangos oro uoste vykstanti rekonstrukcija artėja prie pabaigos, Vakarų Lietuvos regione jau netrukus keleivius ir orlaivius bus galima priimti pagal ...
2021-10-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This