Prekybos pastatas virs svečių namais

Svarbu, Verslas

Viešam svarstymui pateikti projektiniai pasiūlymai dėl Herkaus Manto gatvėje, šalia buvusio kino teatro „Kapitolijus”, esančio prekybos pastato rekonstravimo į svečių namus su automobilių saugykla.

MB „Statybų svertas” vizualizacija

Techninį darbo projektą UAB „Bandužiai” užsakymu parengė MB „Statybų svertas”.

3 aukštų su mansarda prekybos paskirties pastato paskirtį numatoma keisti į viešbučio (svečių namus). Pirmajame aukšte planuojama išsaugoti esamas tris parduotuves jų nerekonstruojant. Antrajame, trečiajame ir ketvirtajame aukšte būtų įrengiami svečių namai – 36 kambarių numeriai su viena studija ir 13 sandėliukų.

Projektuojama ir automobilių stoginė-saugykla su 30 automobilių stovėjimo vietų. Patekti į antrą jos aukštą automobiliai galės liftu-keltuvu. Teigiama, kad parduotuvėms pagal reglamentą reikia 12 automobilių stovėjimo vietų, viešbučio patalpoms  – 18 (viena vieta dviem kambariams).

Dokumentuose rašoma, kad pastato aukštis nesikeis, pagal aukščiausią esamo kraigo aukštį ir toliau sieks 16,5 m. Numatoma tik suformuoti papildomas patalpas mansardiniame aukšte.

Planuojama išsaugoti išorės sprendinius, tik keičiant vidaus išplanavimą. Iš kiemo pusės esamų ventiliuojamo fasado plokščių apdaila bus atnaujinama jas perdažant.

MB „Statybų svertas” vizualizacija

Sklype iš kiemo pusės bus sodinami penki raudonieji klevai bei kiti žemaūgiai želdiniai – buksmedžiai ar analogiški krūmokšniai.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki balandžio 19 d. Vilhelmo Berbomo g. 10, Klaipėdoje, darbo dienomis darbo valandomis iš anksto susitarus tel. (8672)16144 arba  https://www.klaipeda.lt/pp

Pasiūlymus teikti galima iki balandžio 19 raštu Vilhelmo Berbomo g. 10, Klaipėda arba – statybusvertas@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks balandžio 19 d., 17 val., nuotoliniu būdu.

9 Comments

  1. Deja

    , bet didžiausias durnumas buvo padarytas kai buvo sunaikintas tarp Švyturio kinoteatro ir Žemaitijos buvęs skveriukas taip vadinamam ir merdinčiam prekybos centrui pučiant naujus kvadratinius metrus pardavimui. Kvadratinį metrą tuomet statydavo už 1000lt. o parduodavo už 10 000lt. Tame daryme tik toks svarbiausias tikslas ir buvo. Tuomet niekas neklausė, kad daroma kvailystė. Dabar dar viena , tik dabar bus išparduoti butukai ir atsiras daug savininkų ir kvailystė liks amžiams. Naujoji miesto valdžia turėtų uždrausti tokius gudragalviškus brėdus mieste kurpti juolab, kad jau rengiami ir teisės aktai, kad tokių tvarinių į turtinius vienetus nebebus galima skaidyti.

    Reply
  2. Alfas

    Kažkas siaubingo. Surenkit architektūrinį konkursą, tada bus pasirinkimas

    Reply
  3. Marta

    Bet ar kas atsimena apie ten buvusį „”Žemaitijos””kino teatrą..Buvo kur nueiti laisvalaikiu senajame miesto centre ir be Akropolio..Ir pasivaikščioti prieš kiną nes ir žiemą pabūti lauke reikia(ne pridusintam ventiliatoriais prekybcentre).Man nuo senovės dar Klaipėdos centras nuo Lietuvininkų a.iki Senojo turgaus.

    Reply
  4. Iš tiesų

    Vėl kvepia apgaule.
    Pažiūrėjau projektinius pasiūlymus, tai viešbučių paskirties patalpose nurodytuose kambariuose „bendras kambarys” planuojamos viryklės, kriauklės, nupiešti dideli stalai, tai yra, realiai tos patalpos bus virtuvės sujungtos su valgomaisiais (ar svetainėmis), kas aiškiai būdinga butams, o ne viešbučiams.
    Paskui, galiu nspėti, bus „surastos” galimybės pakeisti paskirtį.
    Be to, projektuojama net 13 sandėliukų. Kam jie viešbutyje?
    Manau, kad taip sukčiaujama dėl to, kad butams nustatytas didesnis parkavimo vietų poreikis, būtina vaikų žaidimų aikštelė, šiukšlių konteinerių stovėjimo vieta.
    Žodžiu, jau atidirbta schema. Ir ji pasiteisins, bet jau kol dirba senoji savivaldybės administracija.
    Nėra ko stebėtis, jei net „dušinėse” dabar galima įrengti butus ir prokurorams jokių pažeidimų nesimato.

    Reply
    • Iš tiesų

      O tie sandėliukai gal iš tiesų virs viešbučio numeriais, bet dėl jų parkavimo vietų poreikis neskaičiuojamas, nes juk tai – „sandėliukai”.
      Dėl tokių machinacijų mieste ir sumokėjus rinkliavą visiškai nebėra kur statyti automobilių, užkišti visi kiemai.
      Žodžiu, vien pažvelgus į projektą, taip ir nori išlįsti korupcijos ausys.

    • Kvailumas beribis

      Tik kas čia baisaus? Kad apsigyvens žmonės? Kad apeinama kvaila tvarka? Kuo daugiau centre gyvenančių, tuo didesnis šansas Klaipėdai iš gyvenvietės į miestą, kad ir mažą, virst. Juk ne kopose pastatyto paskirtis keičiama.

    • Beribiam kvailumuo

      Gimęs bangladeše,

    • ezys

      Automobiliu mieste per daug, o ne parkavimo vietu per mazai.

    • to ezys

      Ar tikrai?? Jei jums auto nereikia, tai nesiulikite jo atsiskyri kitiems ??

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Vardan atvažiuojančių iš Melnragės savivaldybė nori griauti namą

Klaipėdos meras siūlo nurašyti ir nugriauti savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nereikalingą bei netinkamą naudoti nekilnojamąjį turtą – administracinį pastatą, esantį ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Sustabdytas dviračių tako po viaduku projektavimas

„Stabdyti sutarties vykdymą nuo 2024 m. sausio 31 d., kol bus išspręstas lietaus nuotekų tinklų įregistravimo klausimas arba priimtas bendras ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Rasti du lavonai

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienio rytą, apie 8 val., viename Šilutės plente esančiame bute rastas 58-erių moters kūnas su kraujosrūvomis ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This