Klaipėda ruošiasi vasaros sezonui

Miestas

Nors iki vasaros dar du mėnesiai, Klaipėdos tarnybos, pasak Klaipėdos savivaldybės pranešimo, intensyviai ruošiasi šiltojo sezono startui – vyksta miesto tvarkymo darbai, ruošiami paplūdimiai, rengiamasi fontanų paleidimui, identifikuojamos galimos problemos, numatomi prevenciniai patikrinimai, formuojamos gausesnės pareigūnų pajėgos.

Savivaldybės bei kitų institucijų pasirengimas aptartas savivaldybės iniciatyva surengtame pasitarime.

Miesto tvarkymo skyrius informavo, jog šį mėnesį pradedamas intensyvus gatvių ir šaligatvių šlavimas bei valymas vakuuminėmis mašinomis, nuo gegužės bus šienaujami skverai, parkai, kitos viešosios erdvės, genėjami medžiai, o mėnesio pabaigoje sodinamos gėlės. Netrukus priminimų apie pareigą šienauti administruojamus plotus sulauks ir daugiabučius namus administruojančios bendrovės bei savininkų bendrijos, o kontrolę vykdys viešosios tvarkos specialistai, pagal Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros taisykles žolės aukštis neturėtų būti didesnis kaip 12 cm.

Numatomas ir nelegalių sąvartynų tvarkymas – šiuo metu į sąrašą įtrauktos 45-ios neteisėtai užterštos teritorijos, tačiau sąrašas nėra baigtinis, o kai kurios teritorijos ypač smarkiai užterštos įvairiomis stambiagabaritėmis atliekomis, padangomis, tad jų sutvarkymas bus ir brangus, ir imlus laikui. Rengiamasi ir apleistų statinių griovimui – šiemet sąraše jų 10, tai seni sandėliukai, pavėsinės, ūkinės paskirties statiniai.

Prasideda ir gatvių remontas karštu asfaltu – periodiškai gatves apžiūri Miesto tvarkymo specialistai kartu su rangovais, tačiau labai laukiama ir gyventojų pranešimų apie pastebėtas duobes. Kaip pastebi Miesto tvarkymo sk. vedėja Inga Kubilienė, duobės kartais atsiveria ir per naktį, tad gyventojų pateikiama informacija padeda operatyviau sureaguoti. Apie problemą pranešti galima čia.

Fontanai mieste tradiciškai bus įjungi Motinos dieną, kuri šiemet minima gegužės 7-ąją. Trys miesto fontanai yra išmanieji – Danės skvere, Jono kalnelyje, viešojoje erdvėje prie buvusio „Vaidilos“ kino teatro.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Ruošiami ir pajūrio paplūdimiai – remontuojami esami ir įrengiami nauji takai, laiptai, atnaujinamos ir įrengiamos naujos apžvalgos aikštelės – I Melnragėje aikštelė bus kapitališkai suremontuota, o Neįgaliųjų paplūdimyje poilsiautojus pasitiks visiškai nauja apžvalgos aikštelė, poilsiautojams paplūdimiuose taip pat ruošiamos persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės, dušinės, dalis infrastruktūros keičiama nauja, sutvarkyti audrų suniokoti vandentiekio tinklai I Melnragės paplūdimyje. Taip pat atnaujintas I Melnragės centrinio įėjimo takas, netrukus numatoma pradėti Girulių paplūdimio centrinio įėjimo atnaujinimo darbus. Iki gegužės pradžios paplūdimių prieigose bus paruošti eksploatacijai ir atidaryti viešieji tualetai – 7 konteineriniai, 3 stacionarūs, planuojama perimti eksploatacijai dar 2 naujai pastatytus konteinerinius tualetus Smiltynėje.

Pasak BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus Olego Mariničiaus, ruošiantis vasaros sezonui įsigyta naujos žmonių gelbėjimo technikos – 2 keturračiai bei vandens motociklas. Paplūdimių gelbėtojai darbui dabar naudos jau keturis keturračius motociklus, keturis vandens motociklus, du katerius, du nuotolinio valdymo gelbėjimo plaustus. Taip pat suremontuoti gelbėtojų postai, stebėjimo bokšteliai, garsinė/informacinė sistema paplūdimiuose. Klaipėdos paplūdimiuose – Smiltynėje, Melnragėje ir Giruliuose – šią vasarą dirbs 70 gelbėtojų, 10 bendrosios praktikos slaugytojų, veiks 12 gelbėjimo postų, iš jų 4-iuose veiks ir medicinos punktai. Jau prasidėjo gelbėtojų ir medicinos personalo atranka.

Vasaros sezonui rengiasi ir specialiosios tarnybos. Policija formuoja sustiprintas pareigūnų pajėgas, kurios dirbs savaitgaliais, švenčių bei renginių metu. Paplūdimiuose ir jų prieigose numatoma prevencinė veikla bei patikrinimai dėl alkoholio, tabako, narkotinių, psichoaktyvių medžiagų vartojimo, gyvūnų vedžiojimo taisyklių pažeidimų, kartu su savivaldybės Viešosios tvarkos specialistais rengiamasi prevencijai bei patikrinimams dėl triukšmo senamiesčio teritorijoje. Policija taip pat numato didelį dėmesį prevencinėms priemonėms siekiant elektrinių paspirtukų bei dviračių vairuotojų sąmoningumo, kad būtų užtikrintas KET laikymasis, išvengiama sužalojimų.

Patikrinimus kartu su viešosios tvarkos specialistais planuoja ir ugniagesiai gelbėtojai bei miškininkai. Dėmesio centre – gaisrų prevencija, tikimasi gyventojų sąmoningumo lankantis miškuose, suvokimo apie ugnies keliamas grėsmes, taip pat tvarkingo elgesio – po savo apsilankymo nepalikti šiukšlių.

Vasarai rengiasi ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Maitinimo paslaugų tiekėjams bus primenama apie maisto tvarkymo reikalavimus šiltuoju sezonu, prekybos reikalavimus renginių metu, bus vykdoma planinė kontrolė, taip pat reaguojama į gautus pranešimus, skundus.

Vykstant pavasarinei paukščių migracijai stebima ir paukščių gripo situacija, ištyrus 3 paukščių gaišenas, kol kas paukščių gripo viruso atvejų Klaipėdoje nenustatyta.

Sezonui ruošiasi ir transportininkai.

Birželio mėn. bus intensyvinami viešojo transporto maršrutai į Melnragę, Girulius, 9 maršruto grafikas derinamas prie keltų tvarkaraščio. Vasarą autobusuose ir maršrutiniuose taksi jau bus sudaryta galimybė už bilietus atsiskaityti banko kortele – ši galimybė bus įdiegta visuose viešojo transporto bilietų skaitytuvuose, įsigyti bilietą bus galima prie skaitytuvo priglaudus banko kortelę. Naujovė aktuali miesto svečiams bei gyventojams, rečiau besinaudojantiems viešuoju transportu ir neturintiems el. bilieto kortelių.

Tuo metu gyventojams, turintiems el. bilieto kortelę arba Klaipėdiečio kortelę (papildytą pinigais), tapo patogiau naudotis keltais – el. bilieto kortele jau galima atsiskaityti ir už kelto bilietą. Automobilių vairuotojai turėtų atkreipti dėmesį, jog nuo gegužės 1 dienos automobilių stovėjimas tampa mokamas pajūryje ir Smiltynėje, senamiestyje ilgėja mokamas laikas iki 22 val.

Naujojoje perkėloje vasaros sezono metu keltai kels kas 20 min. Palmiros Mart nuot.

Taip pat rengiamasi vandens maršruto Danės upe startui – numatoma, jog nuo Tauralaukio iki senamiesčio keleivius plukdys du elektriniai autobusai-katamaranai.

Smiltynės perkėla Naujojoje perkėloje rekonstruoja 2 tiltelius, darbus numatoma baigti iki vasaros sezono, kad būtų galima dirbti 4 keltais. Atvykstančių automobilių lauks 10 eismo juostų, 5 kasos, bus stebimas netoli perkėlos esančių šviesoforų veiklos režimas, jei bus pastebėta, kad susidaro automobilių spūstys ir tam gali įtakos turėti šviesoforai, bus kreipiamasi dėl režimo derinimo. Naujojoje perkėloje vasaros sezono metu keltai kels kas 20 min., Senojoje – kas pusvalandį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This