Šilumą atjungs jau tik nauja valdžia? (18)

Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2023-04-11

Nors pastarosiomis dienomis Klaipėdą jau lepina nemenka šiluma, bent jau šią savaitę oficialiai baigti šildymo sezono neketinama.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, daugiabučių gyventojai patys gali nuspręsti kada pradėti ir kada baigti šildymo sezoną – reikia tik surinkti daugiau nei pusę būstų savininkų parašų. To nepadarantys ir biudžetinės įstaigos lieka priklausomi nuo Savivaldybės administracijos – oficialus sezonas pradedamas ir nutraukiamas jos administracijos direktoriaus įsakymu.

Pasak šias pareigas einančio Gintaro Neniškio, diskusijų dėl šildymo sezono jau buvo, tačiau kitą savaitę numatoma, jog vidutinė paros temperatūra vėl bus žemesnė nei 10 laipsnių šilumos, tad nuspręsta dar nerengti atitinkamo įsakymo. Šią savaitę šildymas tik laikinai bus atjungtas kai kuriose mokyklose, nes dabar yra pavasarinės moksleivių atostogos.

Tad visai realu, kad dėl šildymo sezono pabaigos jau gali spręsti naujoji miesto valdžia – Taryba į pirmą posėdį turi rinktis balandžio 20-ąją. Pastaruosius trejus metus Klaipėdoje buvo šildoma iki paskutinių balandžio dienų arba gegužės pradžios.

Uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos” valdyba balandžiui yra nustačiusi 6,91 ct/kWh centralizuotai tiekiamos šilumos tarifą. Lyginant su kovo tarifu jis yra 12,2 proc. mažesnis, tačiau mokėti teks daugiau nei pernai balandį, kai rinkos jau buvo pradėjusios jausti Rusijos sukelto karo pasekmes. Antrą 2022-ųjų pavasario mėnesį „Klaipėdos energijos” tarifas siekė 6,15 ct/kW.

Visgi „Klaipėdos energijos” nustatytas tarifas bus mažesnis už Lietuvos vidurkį. Anot Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos, jis balandį siekia 7,17 ct/kWh. Uostamiesčio energetikai patenka tarp TOP10 mažiausių tarifų – užima aštuntą vietą. Mažiausiai balandį Lietuvoje mokės kauniečiai, po jų – Šiauliai ir Utena.

Šildymo sezono pabaiga Klaipėdoje

2001 m. – balandžio 24 d.

2002 m. – balandžio 12 d.

2003 m. – balandžio 18 d.

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.

2015 m. – balandžio 24 d.

2016 m. – balandžio 14 d.

2017 m. – gegužės 5 d.

2018 m. – balandžio 11 d.

2019 m. – balandžio 19 d.

2020 m. – balandžio 30 d.

2021 m. – gegužės 3 d. 

2022 m. – gegužės 5 d.

Žymos: | | |

Komentarai (18):

Atsakymų į “Šilumą atjungs jau tik nauja valdžia?”: 18

  1. Audra parašė:

    Kada baigsite tyčiotis iš žmonių? Atjunkite pagaliau šildymą. Kiekvienais metais vis ilgina šildymo sezoną.

  2. Matas parašė:

    Laikas nutraukti šildymą , oras tai leidžia , o ir šildymo kainos aukštos . Gyventojai turi visą parą gyventi atvirais langais .
    Šalnos pasitaiko net gegyžės ar birželio pradžioj , apie ką čia kalbam !
    Klaupėda visada ,mano nuimone , ir vusur vėluoja . Pažiūrėkime į miesto švarą !
    Tikiu , kad išsirinkus naują valdžią , padėtis pagerės .
    SENAMUESČIO GATVĖSE KIKIE ŠIŪKŠLIŲ KINTEINERIAI , KURIŲ JAU MIESTELIUISE , BEMAŽ NERASI , O ČIA KUR LANKOSI TURISTAI , SVEČIAI .. .TOKIE ŠIŪKŠLYNAI

  3. Dana parašė:

    Kada pagaliau atjungsite sildyma. Langvai pradaryti, kainos uz sildyma kosmines Klaipedoje. Kur Jusu galvos ?? Protaukit kazkiek.

  4. Rita parašė:

    Kodėl atjungėt šildymą Pilies1?Kodėl reikia jungtis elektrinius šildytuvus, jei sezonas nebaigtas?

    • Aš esu parašė:

      Gal jums ir vasarą reikia šildymo , ar gal esate gaunantys kompesaciją už šildymą

    • Dana parašė:

      Kas gauna kompensacijas tie ir nori kad neatjungtu sildyma jie nori kad ir vasara sildytu. Valdzia durna kad moka tas kompensacijas. Milijonus isleidzia jiems. Kokia neteisybe. Vieni gauna kiti ne. Kas gauna tas ir neivertina. Kodel Klaipedos vadovybe neisjungia ta sildyma visai isprotejo. Pamirso turbut.

  5. Rita parašė:

    Pilies 1 jau trys dienos atjungtas šildymas, nors sezonas nesibaigęs. Reikia šildytis elektriniu radiatorium. Kažkokia nesamonė.

  6. Gyventojas parašė:

    Atju nkite, ir kuo greičiau, kam lauką šildyti, langai atidari. Reikia būti ne vien vadovais, bet taikytis prie visuomenės.

  7. Laukiam! parašė:

    Per ilgai tarpuvaldis užtruko. Senoji valdžia nebedirba, slepia darbelius ir renkasi daiktus. O naujoji dar tikros valdžios negavo. Vis kažko tebelaukiam: tai šildymo atjungiant, tai žiemos barstymus surenkant. Realių judesių pagaliau!

    • Ilgai laukus, dar palauk... parašė:

      Velniop tą šildymo junginėjimą. Sumontuoti automatinius reguliatorius visuose namuose ne kad locka, o per prievartą. Ir galės kūrenti ištisus metus.

  8. Zose parašė:

    I Taivana vaziavo ana valdzia,mat taip pavargo lektuve,kad atjunkti silumos nepajegi.Geda!

    • Tegu bus šilta... parašė:

      Iš kur tas skubėjimas atjungti šilumą. Dar daug šaltų dienų bus. Kam šaldyti ir po to sargdinti žmones? Kai oras sušila automatiškai atsijungia šildymas.

  9. skaitytojas parašė:

    O siaubeli,kam čia taip pinigučių reikia vis dar ir dar,kepina,langai atidari,šildome lauko orą…pasirodo,net atjungti sunku , pagal įstatymą jau turėjo…

  10. Kam parašė:

    KAM TUŠTINTI GYVENTOJŲ PINIGINES, ATJUNKITE TĄ ŠILDYMĄ !

  11. Rasa. parašė:

    Tegu dar pabuna siluma,labai grazus katinad….

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Pradėti šilumos tinklų hidraulininiai bandymai: karšto vandens gyventojai neturės vos vieną parą

Nuo gegužės 13-osios „Klaipėdos energija“ pradėjo vykdyti kasmetinius centralizuotos šilumos tinklų hidraulinius bandymus, kurių metu vartotojams nebus tiekiama šilumos energija ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Verslas

Pasibaigęs šildymo sezonas buvo pigesnis

Ką tik pasibaigęs šildymo sezonas Klaipėdoje ir Gargžduose buvo pigesnis nei prieš metus. Tai lėmė gamtinių dujų ir biokuro, naudojamų ...
2024-05-06
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This