Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos BIG prekybos centro lankytojai tapo kraupaus įvykio liudininkai – čia, pirminiais duomenimis, žuvo pro daugiaaukščio balkoną iškritęs 15-metis.

Palmiros Mart nuotr.

Kelios minutės po 13 val. į įvykio vietą atskubėjusios visos miesto specialiosios tarnybos vaikinui niekuo padėti nebegalėjo.

Pasak liudininkų, 15-metis iš šalia esančio, spėjama, 23-ojo aukšto laiptinės balkono nukrito ant pagalbinių prekybos centro patalpų stogo, iš kur jį, užlipę gaisrinėmis kopėčiomis, nukėlė atvykę ugniagesiai. Jo kūnas 14.30 val. dar gulėjo prie prekybos centro.

Nepatvirtintais duomenimis, „Varpo” gimnazijos moksleivis šiame name negyveno ir savo gyvenimą baigė savižudybe, prieš tai žinute apie tokį savo sprendimą pranešęs savo draugui.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdoje įsikūrusi „Vilties linija“ visą parą teikia emocinę pagalbą suaugusiesiems nemokamu telefonu 116123, vaikams ir paaugliams – 116111.

18 Comments

  1. Klaipēdietē

    Mokytojai ,auklētojai yra ta visuomenēs dalis,kuri ugdymo įstaiguose yra atsakinga už vaikų auklējim.Geras pedagmogas turi gerai pažinti kiekviena vaika ,matyti jo charakterika ,pasikeitusi vaiko elgesī savo dēstomajame dalyke ir mēginti išsiaiškinti kas su vaiku negerai,taip pat yra klasēs auklētojai ,kurie užklasinēje veikloje turi dirbt su vaiku ir jei pastebi vaiko nenora mokytis,tai yra nuotaikos kaita,tam tikra niūruma,tam tikra užsīskleidima vaiko .Auklētojas turētu informuoti tēvus apie tai,tēvai būdami darbuose ,juk ir patiki vaikus pedagogams ,nes darbai ,rutina ,greitai gyvenimo tempas gali ir prystikti laiko tēvams ,tai pastebēti.Taip pat mokyklose nemažai patyčiu ne tik iš bendraamžių ,bet ir kai kurių mokytoju.Ta reikētu išgyvendimti ,tai yra vaikų patyčias mokyklose.Taip Gerb.RIMA ,pedagogas,auklētojas dirbdamas iš širdies vaiko svyruojančias emocijas ,turi pastebēti ,nors klasēje ir 30 mokiniu.Turi pedagogai daugiau kalbētis ir dirbti su vaikais,o ne atbūti tam tikra laika .

    Reply
    • se

      Lietuvoje jau 30 metų vyksta reformų reformos švietime. Rezultatas: iki 40 proc. neišlaiko matematikos valstybinio egzamino, vidurinio išsilavinimo srityje lietuviukai vieni labiausiai atsilikę ES , mokinių patyčios nemažesnės, nei sovietų laikais. Kaimynai estai perėmė suomių švietimo sistemą ir dabar su jais lenktyniauja pasaulio penketukuose. Tuo tarpu Lietuvoje tęsiasi reformų reformos.

    • Jonas

      Ar vaikai neturi tėvų? Pasak Jūsų, tegul rūpinasi svetimi…

  2. Anonimas

    Buvo svetimas tarp svetimų. LT jau dešimtmečius yra savižudybių Euro top’uose. Taip pat esame pirmūnai pagal patyčias mokyklose, smurtą artimoje aplinkoje, alkoholizmą, avarijas keliuose. LT visuomenė turi didelių giliai įsišaknijusių problemų, kurios visos turi būti sprendžiamos kompleksiškai šeima-mokykla-aplinka -valdžia rate.

    Reply
    • Rima

      Taip. Tolerancijos- 00

      Tik lozunguose.
      Praktiškai gal jau turėtume baudas turėti. Gal per kišenes paveikus – nasrai, veizolai …”išsinarintų”

    • Petras

      Savižudybėse esam pirmi, bet kituose dalykuose nesąmones pezi.

    • Anonimas

      Petras yra tikrasis tarpusavio bendravimo lygio mūsų visuomenėje atspindys. Petro komentaras išryškino dar kelias problemas mūsuose – nemokėjimą diskutuoti bei tolerancijos stoką, nepakantumą kito nuomonei.

  3. Klaipėdiškė

    Kol mokyklose klestės patyčios niekas nepasikeis ir pirmoj eilėj patyčios prasideda nuo mokytojų, bet visi apsimeta, kad niekas nevyksta. Labai gaila vaiko, labai gaila artimųjų, užuojauta ir duok Dieve jiems stiprybės tai ištverti.

    Reply
    • skaitytojas

      Tai auklėkite vaikus kad nesityčiotų, kodėl kaltinate iškart mokyklą ir mokytojus..patyčios ateina iš šeimų,iš neišauklėtų vaikų tai sklinda

    • .fgs

      Pritariu mokytojai tikrai tyčiojasi. Išvadinti vaiką tėvams į akis nevykėliu, tinginiu ir pan. kažkodėl atrodo normalu. Jei jau mokytojams galima taip drąsiai tyčiotis tai mokiniai tai kartoja kelis kart „pastiprintai”. O jei dar pasižiūri kokiais epitetais vieni kitus vadina politikai, garsūs žmonės tai tėvai vaikus gali auklėt neauklėję – niekas nesikeis.

    • Petras

      Turi įrodymų kad jis būtent dėl patyčių iššoko?

  4. Anonimas

    Buvęs klasiokas mano čia, jis visada sakė kad vieną dieną tai padarys ir iki to ir daejo, nebuvo jis geriausias zmogus bet vistiek gyvybę yra. Auksu kai kažkas sako, kad tai padarys niekas netiki, o kai per vėlu jau liūdna.

    Reply
    • A

      Nors taip ir neatrodo, 15m. nieko jūs apie save o tuo labiau apie kitus dar nežinot, kas geras ar blogas per kitus 15m gali daug kartų apsiversti ?
      Linkiu neskubėti vertinti, bet žinoma bendrauti su tais žmonėmis, su kuriais malonu bendrauti.
      Labai liūdna, jei vaikinas siuntė signalus ir niekas rimtai neįvertino.

  5. Klaipēdietē

    Baisu,kai žūsta jaunas paauglys,tai beprasmē mirtis.Didelē užuojauta,tēvams,artimiesēm.Jei amžinatilsi mires paauglys parašē žinute klasiokiai,kad nusižudys,dar kažkaip ta klasiokē galējo pranešti artimiem,gal dar galējo suskubti paaugli sulaikyti nuo tokio žingsnio.Spēlioti galima ,gal mokykloj vaikas kentē patyčias ,gal lētesnīs vaikas,gal tēvams nepasipasakojo.Gal paauglystē,gal psichologiniai tam tikri elementai,kur paauglit tarpe kartais būna tyčiojamasi iš vaiko,gal emociškai vaikas palūžo,nenorējo,niekam ,nieko pasakot ir tokiu žiauriu būdu pasitraukē iš gyvenimo.Bet jei vaikas lankē mokykla ,tai yra pedagogai ,auklētoja ,turējo pastebēti ,kad kažkas ,ne taip su vaiku,buvo galima kažkaip apsaugoti ,vaika nuo baisaus žingsnio.Tēvai gal nuo kasdieninēs rutinos,galējo ir nepastebēti ,kad su paaugliu kažkas netaip.Dar karta didelē užuojauta artimiem ir stiprybēs apsiprasti su žiauria netektimi,juk laiko atgal neatsuksi ,gyvybēs nesugražinsi.

    Reply
    • Rita

      Tėvai nuo kasdienės rutinos gali nepastebėti savo vaiko problemų, o mokytojai nuo kasdienės darbinės rutinos su 30 vaikų, turinčių įvairiausių charakterių bruožų, turi pastebėti. Ar suprantate, ką rašote?

  6. SOS

    žinoma,galima sakyti,kad šeimoje daugiau dėmesio vaikams reikia,bet dabar mokyklose,o ypač su paaugliais,tai tikrai mažai dirbama

    Reply
  7. Egidijus

    Prie ko čia 15-metis ir „Vilties linija“, skirta suaugusiems? Vaikų linija – psichologinę pagalbą teikianti tarnyba vaikams ir paaugliams kasdien nuo 11 iki 23 val. Nori pasikalbėti?Paskambink numeriu – 116111.

    Reply
    • Rikou

      Egidijau, pagalbos reikia ne tik vaikams.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atidarė Gamtamokslinių tyrimų laboratoriją

Ar kada nors susimąstėte, kiek jūsų seilėse yra antimikrobinių fermentų? O ar mokėtumėte vos iš kelių ingredientų pasigaminti „Dramblių pastos“? ...
2023-09-22
Skaityti daugiau

Švietimas

Ne visų uostamiesčio mokyklų klasės perpildytos

Nors daugelis didžiųjų miestų pedagogų, tarp jų – ir klaipėdiečiai – skundžiasi perpildytomis klasėmis ir tai, kaip teigiama, yra viena ...
2023-09-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo

Kaip mokysime literatūros? Klaipėdos mokytojai dalinosi savo patirtimis

Jau nuo šio rudens mokyklose bus pradėtos diegti atnaujintos bendrosios ugdymo programos, kurios tiek mokytojams, tiek mokiniams ir jų tėvams ...
2023-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This