Tauralaukyje planuojami dar šeši daugiabučiai

Verslas

Sovietmečiu Tauralaukyje būta vadinamojo tarybinio ūkio, į kurį vasarą padirbėti buvo varomi moksleiviai, rudenį – studentai.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę, ši tuomet nedidelė gyvenvietė buvo prijungta prie Klaipėdos miesto, o pastarąjį dešimtmetį čia tiesiog verda individualių bei daugiabučių namų statyba.

Šiuo metu visuomenei susipažinti yra pateikti šešių daugiabučių gyvenamųjų namų, Medeinos g. 2, „Dvaro slėnio” kvartale, projektiniai pasiūlymai. Statytojas (užsakovas) – UAB „Uno“. Projektinius pasiūlymus parengė UAB „DU KART DU”.

Projektuotojų vizualizacija

Planuojamų keturių aukštų pastatų cokoliniuose aukštuose yra suprojektuoti garažai, pagalbinės sandėliavimo patalpos, katilinė ir butai. Antžeminiuose aukštuose – dviejų – trijų kambarių butai. Į butus patenkama iš koridoriaus, įrengto centrinėje daugiabučio namo dalyje. Trečiajame aukšte yra projektuojami butai su antresolėmis.

Stogas – šlaitinis, jo danga – čerpės. Projektuojami daugiabučiai namai neviršija G2 zonai nustatyto aukščio – 15 metrų. Namai projektuojami atsižvelgiant į nurodytą užstatymo zoną, sklypo perimetru. Teigiama, kad perimetrinis sklypo užstatymas užtikrina gerą pastatų apšvietimą.  

Projektuotojų vizualizacija

Gyvenamieji namai projektuojami be rūsių, įrengiami cokoliniai aukštai, kurių grindų altitudė projektuojama aukščiau rekomenduojamos minimalios altitudės, nurodytos detaliajame plane. Pamatai – monolitiniai juostiniai, atsižvelgus į sklypo gruntą bei jo savybes. Automobilių parkavimas planuojamas sklypo viduje, išlaikant norminius aikštelių atstumus iki gyvenamųjų namų.

Žemės sklypo plotas – 10,6 tūkst. kv. m.  Leistinas užstatymo tankumas– 45 %. Užstatymo intensyvumas – 180%.  Medeinos gatvėje yra nutiesti centralizuoti vandentiekio, dujų, buitinių ir lietaus nuotekų bei elektros tinklai. 

Numatomų pastatų statybos zonoje saugotinų želdinių nėra. Planuojamas želdynų plotas nuo viso sklypo ploto – 40 %. 

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki gegužės 22 d. adresu Bažnyčių g. 6-1, Klaipėdoje, darbo dienomis nuo 10 iki 17 val., iš anksto susitarus tel. +37069803380, arba internetinėje svetainėje čia.

Pasiūlymus galima teikti iki gegužės 22 raštu, adresu Bažnyčių g. 6-1, Klaipėda,  el. p. lyguketuri@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks gegužės 23 d. 15 val. Prisijungimas https://teams.live.com/meet/9426727041835

1 Comment

  1. Erikas

    Ar yra svarstoma apie Tauralaukio g. platinimą-rekonstrukciją? Naujakurių transportas ateityje galutinai užkimš gatvę.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This