Seime įsikurs „Jūros ambasada“

Uostas ir jūra

„Jeigu ne Jūs atvažiuojate prie jūros, jūrą atvežame pas Jus!“ – vedama tokio šūkio, projekto „Jūros ambasada“ komanda įvairiuose Lietuvos miestuose skleidžia žinią apie Klaipėdą – jūrinį miestą ir Lietuvą – jūrinę valstybę. Šį penktadienį jūros ambasadoriai keliasi į Vilnių, Seimą, kur vyks Europos jūros dienai dedikuota konferencija „Jūra – Lietuvos saugumui ir pažangai“.

Joje pranešimus skaitys kone dvi dešimtys pranešėjų. Renginyje, kuriame užsiregistravo dalyvauti apie 200 dalyvių, bus pristatomi svarbiausi jūrinėje srityje plėtojami projektai ir inovacijos, akcentuojami buvimo jūrine valstybe pranašumai.

„Pernai mūsų veiklos koncentravosi Klaipėdoje, tačiau šiais metais projekto geografija sparčiai plečiasi. Mums labai svarbu, kad apie Klaipėdą ir jos neribotas galimybes išgirstų ir miestuose, kurie yra tolėliau nuo jūros. Klaipėdos miesto ir uosto specifika, jūrinės specialybės, kurių galima mokytis vieninteliame šalies uostamiestyje, su jūra susijusios profesijos – visa tai atskleidžiama išvažiuojamuose vizituose, kurių epicentre – jauni žmonės, ateityje galėsiantys atrasti Klaipėdą, kaip galimybių miestą. Visus kviečiame pasinerti į virtualią realybę, kuri atskleidžia plaukimo laivu pojūčius, nukelia į Klaipėdos uostą, Lietuvos jūrų muziejų, leidžia pamatyti, kur yra statomi laivai“, – pranešime cituojama projekto vadovė Dovilė Ringis.

Nuo metų pradžios „Jūros ambasada“ aplankė kelis šimtus moksleivių, svečiuotasi Klaipėdos Sendvario progimnazijoje, į virtualią jūrinę realybę buvo pakviesti Švyturio arenoje vykusios Studijų mugės, Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje rengto kūrybinio konkurso „Mano miestas Klaipėda“ dalyviai. Kartu su projekto partneriais iš Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro ir Baltijos jūrų skautų organizacijos, žinia apie jūrą nuvežta į Šilalės Dariaus ir Girėno progimnaziją. Drauge su Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos atstovais aplankyta Mažeikių Merkelio Račkausko, Mosėdžio gimnazijos. Jūriniai virtualios realybės akiniai pristatyti ir didžiausioje šalyje mokymo įstaigų įstaigų mugėje „Karjera ir studijos“ Vilniaus Litexpo centre.

Pernai kartu su projekto partneriu, Klaipėdos universitetu, surengtas jūrinis forumas moksleiviams „Jūros ambasados akademija“. Konferencija, kurioje dalyvavo jūrinės srities mokslininkai, uoste dirbantys verslininkai, jūrines inovacijas kuriantys klaipėdiečiai sutraukė apie pustrečio šimt moksleivių.

Didelio susidomėjimo sulaukta ir Jūros šventėje, kurioje jūros ambasadoriai dalyvaus ir šiais metais. „Jūros ambasada“ šiemet kelsis ir į Klaipėdos paplūdimius, kur pirmą kartą organizuojamas paplūdimio aitvarų festivalis „Vėjų vėjai“ – aitvarų šventė rengiama birželio 3 dieną Melnragės Neįgaliųjų paplūdimyje.

Projektą „Jūros ambasada” įgyvendina asociacija Lietuvos jūrinis klasteris, jis iš dalies finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros programos „Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimas”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

„Atviros Klaipėdos“ laidos – visos Lietuvos mokytojams

„Atviros Klaipėdos“ sukurtas edukacinių laidų ciklas apie Klaipėdos krašto istoriją „Istorinės Klaipėdos pėdos“ ir šiais metais pristatytas Lietuvos pedagogams skirtame ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Laiškai iš jūros

„Atvira Klaipėda“ kvies į pažintis su jūros žmonėmis

Šiais metais, minint šimto metų sukaktį, kai Klaipėdos kraštas buvo prijungtas prie Lietuvos ir šalis tapo pilnateise jūrine valstybe, naujienų ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

Svarbu

„Atvira Klaipėda": istorinis projektas sulaukė įvertinimo

Tradiciškai pranešdamas apie tai, kaip „Atvirai Klaipėdai” sekėsi praėjusį, šįkart noriu tik pasidžiaugti kolegės Dovilės Ringis, kuri dar pernai mūsų ...
2023-06-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This