R. Žemaitaitis: be manęs partijos reitingas kris

ELTA

Žygimantas Šilobritas (ELTA)
2023-05-20

Komentarų: 4

Sankcijų už antisemitinius pasisakymus iš partijos susilaukęs buvęs kandidatas į Klaipėdos merus Remigijus Žemaitaitis teigia, kad jo pasitraukimas neigiamai paveiks „Laisvės ir teisingumo” populiarumą. Anot politiko, būtent jo veikla partijoje ir aktyvumas Žemaitijos regione užtikrino apie 6 proc. siekųsį palaikymą savivaldybių tarybų ir merų rinkimų metu.

Remigijus Žemaitaitis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Aš esu vienas iš tų politikų, kuriam ne partija duoda naudą – ir tai yra pakankamai akivaizdu. Nes partija, iki mums ateinant, turėjo vos 1-1,5 proc. balsų. Su mano komandos atėjimu mes turėjome 6 proc. Tai manau, kad tai daug ką pasako, jog ne partija reitingus neša, ne partija pasitikėjimą duoda, o žmogus ir žmonių darbai“, – Eltai teigė R. Žemaitaitis.

„Kiek mano darbas Žemaitijoje davė, tiek partija per tarybos rinkimus balsų ir gavo“, – pridūrė jis.

Visgi, anot jo, partijos sprendimas buvo neteisėtas ir egzistuoja galimybė, kad jis pasikeis.

„Jeigu partija klauso kažkokių tai kitų, o ne teisinių argumentų, tai jų dalykas yra“, – sakė jis.

„Praeis visos etikos komisijos, visi tyrimai, visa kita ir galbūt partija priims kitą sprendimą“, – paminėjo jis.

Politikas taip pat nemano, kad jo pasisakymai socialiniame tinkle „Facebook“ buvo klaidingi, todėl ir toliau laikosi savo pozicijos, bei kaltina partiją „Laisvė ir teisingumas”, kaip palaikančią „teroristines valstybes”.

„Partija, priimdama sprendimą, pripažino, kad palaiko teroristinę valstybę – Izraelį“, – tvirtino jis.

ELTA primena, kad pirmadienį R. Žemaitaitis sukėlė ažiotažą savo pasisakymais „Facebook“ socialiniame tinkle. Politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – IZRAELIS“.

„Po tokių įvykių, nelieka nuostabos, kodėl gimsta tokie pasakymai: lipo žydas kopėčiom ir nukrito netyčiom. Imkit, vaikai, pagaliuką ir užmuškit tą žyduką…“ – rašė parlamentaras.

Po R. Žemaitaičio pasisakymų kilo tarptautinio pasipiktinimo banga: į pareiškimus netruko sureaguoti Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC), pasmerkę Seimo nario teiginius ir reikalaudami viešo atsiprašymo.

R. Žemaitaitis sulaukė kritikos ir Lietuvoje. Seimo narių iniciatyva parlamento Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl netinkamo politiko elgesio, o Vilniaus apylinkės prokuratūra iniciavo ikiteisminį tyrimą dėl, įtariama, neapykantos skatinimo bei kurstymo prieš žmonių grupę dėl jų tautybės.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

4 Comments

  1. Joris

    Niekas nepastebės, jei tos partijos ir neliks. Gali kristi ne tik reitingai, bet ir pati partinė šutvė, nesielvartausime.

    Reply
  2. Tikras povas

    kitaip to žemaitaičio nepavadinsi. Kokie reitingai? Ką šis ponas nuveikė Lietuvai??? Visą gyvenimą buvęs opozicijoje, visada „kietas” kritikuoti, tačiau ką jis pasiūlė gero? NIEKO! Gudrus, nusiperka apie save reportažą kaip jis ūkyje tvarkosi, įkala samanės – taip užsitikrina visų Šilalės, o gal ir visų Žemaitijos kaimiečių simpatijas, juk savas bičas. Pigus šis politikas. Taigi, manevras su žydais nepraėjo.

    Reply
    • gėda

      Kaipėdai, bet jo partija čia gavo daug balsų ir atitinkamai vietų miesto taryboje… pats iškeliavo ir paliko merui vicemerę, kuri vargu ar gali atlikti šias pareigas… gaila, kad praregėjimas ateina pavėluotai… Klaipėdoj dar nėra buvę tokio nemalonaus užkrato

  3. Visgi panašu

    partijai nėra svarbu turėti savo atstovą seime, jei ponas Žemaitaitis seime liko ” be partijos ” ? Seniai galvojau – atsisakymas dirbti miesto taryboje , neva partija ” liepė ” likti seime yra niekinis . Nelabai padoru rinkėjų atžvilgiu.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This