„Klaipėdos nafta” pirmą ketvirtį užbaigė su nemažu pelnu

Verslas

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” (KN) pranešė, kad per pirmą šių metų ketvirtį uždirbo 6,6 mln. eurų grynojo pelno, kai pernai tuo pačiu metu buvo patyrusi 2,8 mln. eurų nuotolį.

Įmonės naftos terminalų pajamos sudarė 7,8 mln. EUR ir yra 21,9% didesnės lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2022 m. (6,4 mln. EUR). Teigiama, kad tokių pajamų didėjimui įtakos turėjo 98% didesnės pajamos iš talpyklų krovos. Nors biodegalų krovos apimtys, lyginant su 2022 m. I ketvirčiu išliko stabilios, biodegalų (daugiausia etanolio) saugojimo paslaugų paklausa lėmė beveik 2 kartus didesnes pajamas iš biodegalų segmento. Taip pat, 2023 m. I ketvirtį KN toliau dalyvavo mazuto tiekimo „Vilniaus šilumos tinklams“ logistinėje grandinėje.

Reguliuojamos įmonės suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) veiklos pardavimo pajamos sudaro 12,7 mln. EUR ir yra 2,5 mln. EUR arba 24,5% didesnės lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2022 m. (10,2 mln. EUR). Pajamos iš komercinės SGD veiklos per 2023 m. I ketv. siekia 1,6 mln. EUR ir yra 23,1% didesnės lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2022 m. (1,3 mln. EUR). Komercinės SGD veiklos segmentą sudaro verslo vystymo projektai, įskaitant SGD terminalo operavimą Açu uoste Brazilijoje, ir SGD paskirstymo stoties Klaipėdoje veikla.

Teigiama, kad Klaipėdos SGD terminalo užimtumas viršijo tokių Europoje esančių objektų  užimtumo vidurkį: per pirmąjį ketvirtį SGD terminalas išdujino ir perkrovė 9 TWh gamtinių dujų arba 145 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This