Tarybos sekretore meras paskyrė „valstietę”

Politika, Svarbu

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus asmeninio (politinio) pasitikėjimo pagrindu savivaldybės Tarybos sekretoriato sekretore paskyrė seną savo bendražygę Juliją Veresovą, tačiau viešai apie tai nepranešė. Jie abu prieš ketvertą metų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vėliava dalyvavo savivaldos rinkimuose.

Feisbuko nuotr.

A. Vaitkus tuomet buvo išrinktas Tarybos nariu, o J. Veresovai sekėsi prasčiau: rinkėjų sprendimu ji valstiečių sąraše smuktelėjo per porą vietų žemyn. Vėliau dirbo „valstietės” Seimo narės Ligitos Girskienės padėjėja. 

1985 metais gimusi J. Veresova savo „Facebook” paskyroje rašo, kad mokėsi Jūreivystės mokykloje, Klaipėdos kolegijoje ir Klaipėdos universitete. 

Tai jau antra mero pasirinkta asmeninio politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja: pirmąja tapo Asta Anilionė-Lipovec, kandidatavusi ir į miesto Tarybą komiteto „Ištikimi Klaipėdai” sąraše. Ji taip pat rinkėjų valia rinkimų sąraše smuktelėjo dviem vietomis žemyn. Apie šios politinio pasitikėjimo tarnautojos paskyrimą savivaldybė pranešė viešai.

Nors formaliai „valstiečių” ir A. Vaitkaus komandos keliai išsiskyrė, jie vėl dirba kartu. „Facebook” nuotr.

Savivaldybė nustatė, kad pasirenkant Tarybos posėdžių sekretorę ji turi turėti vienerių metų darbo patirtį ir aukštąjį išsilavinimą. Sekretorė Tarybos posėdžių protokolų nerašys – tai daro kvalifikuoti Tarybos sekretoriato skyriaus specialistai. 

Meras, paskirdamas J. Versovą į darbą, apibrėžė jos pareigybės funkcijos ir užduotis. Sekretorė turės padėti merui vesti posėdžius, rengti Tarybos sprendimus ir teikti dėl jų išvadas.

Ar šios kandidatūros pasirinkimas buvo politinio Klaipėdą valdančios daugumos susitarimo pasekmė, ar asmeninis mero sprendimas, atsakyti į šį klausimą J. Veresova „Atvirai Klaipėdai” nesiryžo. Tik pasakė, jog Tarybos posėdžių sekretorės pareigas pradėjo eiti gegužės 17 dieną.

Koalicinėje sutartyje buvo rašoma, kad  savivaldybės tarybos posėdžių sekretorius bus komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ atstovas.

J. Veresova jau debiutavo gegužės pabaigoje vykusio miesto Tarybos posėdžio metu.

J. Veresova įsikūrė mero dešinėje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Paskutinius 8 metus Tarybos sekretoriaus pareigas ėjo Modestas Vitkus, į šias pareigas paskirtas mero Vytauto Grubliausko. Jis iš šių pareigų atleistas V. Grubliauskui baigus kadenciją.

9 Comments

  1. Baba iš pietinės Klaipėdos

    Meras angliškai nemoka. Bet su rusų kalba jam viskas gerai – ir priimtina ir maloni ausiai. Bet ir nuotraukikė rodo, kad visiems su tuo viskas gerai – ploja baltais marškinukais.

    Reply
  2. grikių_košė

    Vos aparpuolio negavau pamačius tą foto.. Creepy.

    Reply
  3. Petras

    Tai juk neatsitkinai rinkimų metu buvo foto su rusų vėliava….

    Reply
    • Taigi

      Kaitinat publiką? Ar save?

  4. Labai

    įdomu ir su kuo tas meras darys žadėtus miestui pokyčius?

    Reply
  5. Linas

    Et, neturi meras komandos, neturi…Čia tai visai nei į tvorą, nei į mietą

    Reply
  6. KAŽKOKS VISIŠKAS SUSIPRATIMAS

    Eilinis, tradiciškai labai geras A. Vaitkaus politinio pasitikėjimo ir pasirinkimo pavyzdys. Pradedam vėl mokytis rusiškai. Jooo…

    Reply
    • Nejuokinkit voverių

      Valstiečiu partija.. Trukdo konservliberams?? Prie ko čia Rusija?? Jūs gal geografijos nesimoket?? Pirma: visa ale ukrainiečių gvardija, suguzejusi į Klaipėdą , tai rusai su Ukrainos pasu.Ir jie to net neslepia.Antra: Rusija galinga pasaulio arenoje ir su kaimynais reikia diplomatijos.Nuo lojimo ant visų ir visur būna tik ekonominis krachas ir karai.Mokekit gyventi diplomatiškai!!

    • klaunei

      rusija galinga pasaulio arenoje,? ?nejuokink voveriu,tai tik nusigyvenusiu mažu okupuotu tautu zbrodas..

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This