„Bolt Drive“ žengia į Klaipėdą ir Palangą

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-06-19

Automobilių dalijimosi platforma „Bolt Drive“ skelbia, jog tęsia plėtrą ir tokią paslaugą pristato Klaipėdoje bei Palangoje.

Į uostamiesčio gatves jau išvažiavo 100 naujų automobilių, o iki metų pabaigos planuojama pasiūlą toliau didinti. Šiuo metu Klaipėdoje ir Palangoje galima rinktis iš skirtingų „Audi“ modelių.

„Lietuva yra pirmoji šalis, kur mūsų automobilių dalijimosi paslauga yra prieinama net keturiuose miestuose. Tai ne tik iššūkis mūsų komandai, bet ir visai kitas paslaugos prieinamumo lygis vartotojui. Natūralu, kad vasarą tikimės ilgų kelionių kiekio platformoje augimo“, – pranešime cituojamas Svajūnas Aliukonis, „Bolt Drive“ operacijų vadovas Lietuvoje.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” direktorius Gintaras Neniškis teigia, kad mažinti kelionių automobiliais ir pačių automobilių kiekį uostamiestyje yra viena iš svarbių užduočių, o daugiau galimybių dalintis jais – praktiška priemonė ją įgyvendinti.

„Daugiau dalinimosi paslaugų Klaipėdoje lemia atsakingesnį ir ekonomiškesnį keliavimą mūsų mieste. Drauge su viešuoju transportu, dviračiais, el. paspirtukais ir tiesiog ėjimu pėsčiomis, kelionės dalinimosi automobiliais turėtų keisti miestiečių įpročius. Tik turėdami gyventojui patrauklų transporto priemonių pasirinkimą, galime tikėtis sumažinti automobilių kiekį”, – sako G. Neniškis.

Praėjusiais metais „Bolt” atliktos apklausos duomenimis, 34 proc. automobilių savininkų Klaipėdoje mano, kad nuosavo automobilio kaina neatsiperka, 28 proc. mąsto priešingai, o didžioji dalis (48 proc.) apie tai nėra susimąstę. Tuo pačiu 47 proc. apklaustų klaipėdiečių savo automobiliu darbo dienomis naudojasi iki 1 valandos per parą, 39 proc. – ne kiekvieną dieną.

Statistikos departamento duomenimis, Klaipėdos mieste 1 tūkst. gyventojų tenka 390 automobiliai, Palangos mieste – 458.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje - nauja parkavimo programėlė

Palangos gyventojai ir atvykstantys poilsiautojai šią vasarą turės daugiau galimybių atsiskaityti už parkavimą – nuo gegužės 15 dienos mieste pradeda ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pagerbti didžiausi Palangos mokesčių mokėtojai 

Minint Pagarbos mokesčių mokėtojams dieną, Palangoje tradiciškai pagerbti daugiausiai mokesčių į miesto biudžetą sumokėję verslininkai bei privataus apgyvendinimo paslaugų teikėjai. ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Palangoje atidarytas ekstremalaus sporto aikštynas

Palangos jaunuoliai nuo šiol turi dar vieną erdvę, skirtą aktyviam laisvalaikiui – savaitgalį kurorte atidarytas ekstremalaus sporto aikštynas. Aldo Kazlausko ...
2024-05-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This