Rajono meras pristatys Savivaldybės veiklą

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas jau kitą savaitę rinkėjams ir Savivaldybės bendruomenei pristatys ataskaitą apie Savivaldybės veiklą 2017 m. Šį kartą kalbame apie tai, ką pavyko nuveikti per praėjusius metus.

Kaip vertinate praėjusių metų Tarybos ir Savivaldybės administracijos darbą?

Per trečiuosius kadencijos metus valdančioji dauguma, sudaryta iš trijų partijų atstovų – Socialdemokratų, Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovų kartu su Savivaldybės administracija dėjo visas pastangas, kad 2017 metais savivaldybės biudžete numatytos priemonės būtų sėkmingai įgyvendintos.

2017 metų biudžetas buvo patvirtintas labai įtemptas, nes dėl užsitęsusių viešųjų pirkimų procedūrų kai kurių darbų ir paslaugų faktinį apmokėjimą teko perkelti į 2018 metus. Siekiant pagerinti skirtų lėšų panaudojimą, nedidelės vertės darbus Savivaldybės taryba pavesdavo pirkti ir pačioms įstaigoms, todėl ženkliai paspartėjo darbų atlikimo terminai, o Savivaldybės administracijos skyriai daugiau dėmesio ir žmogiškųjų resursų galėjo skirti sudėtingiems bei didelės vertės pirkimams.

Savivaldybės tarybos komitetai, komisijos, Savivaldybės administracijos darbuotojai, biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovai bei jų vadovaujami kolektyvai stengėsi dirbti darniai ir sutelktai, kad Klaipėdos rajono savivaldybė ir toliau liktų pirmaujančiųjų gretose pagal įvairius socialinius bei ekonominius rodiklius. Prie ženklaus gyvenimo kokybės savivaldybėje gerėjimo savo indėlį įnešė ir nevyriausybinis sektorius bei verslas.

Kokius pagrindinius atliktus darbus galėtumėte išskirti?

Nemažai darbų ne tik įvykdėme, bet ir pradėjome. Tikiuosi, kad visi pradėti darbai bus nuosekliai ir atsakingai vykdomi, kad kitąmet galėtume įvertinti praėjusių ir šių metų įdirbį.

2017 m. buvo pradėti Gobergiškės pradinio skyriaus pastato modernizavimo darbai, pastatytas pastatas ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams prie Slengių mokyklos-daugiafunkcio centro, kartu su Švietimo ministerijos lėšomis atlikti Endriejavo pagrindinės mokyklos ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos specialiojo skyriaus pastatų modernizavimo darbai, įrengta jaunimo vasaros estrada.

Kartu su Vokietijos „Lions“ klubu pastatėme bendruomeninius vaikų globos namus, kuriuose jau šiemet apsigyveno vaikai. Kartu su Europos Sąjungos paramos lėšomis nupirkta dešimt socialinių būstų.

Daugiau lėšų skirta kelių priežiūrai ir plėtrai. Užbaigti Gargždų m. Užuovėjos gatvės rekonstravimo darbai, tęsiami kelio Klaipėda−Karklė−Dargužiai rekonstrukcijos darbai, o pėsčiųjų tako Placio gatvėje nuo Pajūrio regioninio parko lankytojų centro link jūros statybos ir apšvietimo įrengimo darbai jau užbaigti. Pradėta kelio Kiškėnai−Lėbartai−Ketvergiai rekonstrukcija, įgyvendinti Gargždų miesto 176 gyvenamųjų namų kvartalo elektros sistemos sutvarkymo darbai.

Užbaigti ir Girkalių kultūros namų ir pastato Žadeikiuose modernizavimo darbai, pradėtas Dovilų etninės kultūros centro pastato modernizavimas.

2017 m. įrengta 10 pusiau požeminių komunalinių atliekų surinkimo aikštelių Gargždų mieste, o 30 jų suprojektuota visame Klaipėdos rajone. Endriejavo seniūnijoje ir kultūros centre įrengtas geoterminis šildymas. Parengti techniniai lietaus nuotekų surinkimo sistemų projektai Gargždų ir Priekulės miestuose, Dovilų, Kretingalės, Jakų ir Vėžaičių miesteliuose. Iš ES lėšų AB „Klaipėdos vanduo“ vykdo ir vykdys geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtrą Veviržėnuose, Judrėnuose, Plikiuose, Girkaliuose, Drevernoje, Priekulėje, Lapiuose, Kvietiniuose, Trušeliuose, Mazūriškėse, Klipščiuose, Kalotėje, Ketvergiuose, Kalviuose. Tai ženkliai pagerins Klaipėdos rajono gyventojų gyvenimo kokybę.

Visiems Tarybos nariams – valdančiosios daugumos ir opozicijos atstovams, Savivaldybės administracijos darbuotojams reiškiu nuoširdžią padėką už nuoširdų ir konstruktyvų darbą Savivaldybės žmonių labui. Rajono gyventojus kviečiu į Savivaldybės veiklos ataskaitos pristatymus, kurių metu detaliau apžvelgsime nuveiktus darbus.

 

                                                                                                                                                                                            Kalbino Ernesta Strakšytė

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Karjerų tvenkinius apjuos pėsčiųjų takai

Klaipėdoje rajone, Slengių kaime, aplink du buvusių karjerų tvenkinius per trejetą metų norima nutiesti pėsčiųjų takus. Tvenkiniai, tarp kurių esama ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Spyglys

Buvęs rajono meras dažo fontaną*

Spyglys supranta, kad buvusiems meras gyvenimas nėra saldus. Štai buvęs Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas vadovauja įmonei, kuri specializuojasi fontanų ...
2022-06-30
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Nepamainoma eksmero įmonė

Net keletą kartų skelbtą viešąjį konkursą įrengti fontaną Drevernos kaime laimėjo UAB „Gargždų komunalinės paslaugos”, kuriai vadovauja buvęs Klaipėdos rajono ...
2022-01-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This