Sugrąžino galimybę parkuoti automobilius privačiame sklype (2)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-08-04

Iniciatyvą spręsti gyventojų ir verslininko konfliktą parodžiusi Klaipėdos miesto savivaldybė pasiekė kompromisinį susitarimą: artimiausiu metu bus nuimtos Taikos pr. 47 juosiančios tvoros ir gyventojams bus atstatyta galimybė parkuoti automobilius įprastoje vietoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Džiaugiamės, kad pavyko rasti kompromisą. Mums paprašius verslininkas geranoriškai sutiko nedelsiant nuimti jo nuosavybę juosiančias tvoras ir leisti kaimyniniuose namuose gyvenantiems žmonėms savo automobilius parkuoti minėto sklypo vietoje“, – sako Klaipėdos miesto savivaldybės meras Arvydas Vaitkus.

Verslą ir jo iniciatyvas palaikantis meras šioje situacijoje vis dėlto stoja į gyventojų pusę.

 „Verslas negali pakenkti gyventojų gyvenimo kokybei. O čia kaip tik toks atvejis, kai tarsi iš dangaus į prieš kelis dešimtmečius pastatytą kvartalą „nukrenta“ devynaukštis, neabejotinai paveiksiantis čia gyvenančių žmonių kasdienybę. Nestabdome verslo ir naujų investicijų mieste, tačiau verslas turi gerinti miesto gyventojų kokybę, o ne ją bloginti, privalo vykti dialogai ir ieškoma visoms pusėms priimtinų sprendimų. Taip pat su daugiabučio vystytoju sutarta, kad jei vykdant daugiabučio statybas bus sunaikinta žalioji veja, turės būti parengtas atstatymo planas“, – teigia A. Vaitkus.

Siekdama kiek įmanoma sklandesnio dialogo su gyventojais ir verslininku, miesto savivaldybė nuolat informuos gyventojus apie jiems aktualius procesus įgyvendinant šį projektą.

Klaipėdos miesto savivaldybė lygiagrečiai ieško alternatyvių galimybių įrengti parkavimo vietas šalia daugiabučių Taikos prospekte, nes būtent parkavimo vietų trūkumas kelia didžiausią gyventojų nepasitenkinimą.

Žymos: |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Sugrąžino galimybę parkuoti automobilius privačiame sklype”: 2

  1. Ja-ja parašė:

    O kada bus panaikinti užtvarai pietiniame rajone prie didžiųjų prekybcentrių? Ne viena dešimtis stovėjimo vietų ten „užmarinuota”, o gyventojai su automobiliais turi grūstis perpildytuose kiemuose ar pravažiavimuose tarp jų.

  2. Raima parašė:

    Problema ne ta,kad jo sklype statomi.automobiliai o tai,kad užblokavo privažiavima i kito namo aut.statymo aikštele.Reikejo tiek laiko laikyti užblokuota privažiavima,kol valdžia susiprato,kad daromas pažeidimas,kas darosi su jūsų loginių mąstymu…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Kolektyvas nepadėjo: Slaugos ligoninei vadovaus Aušra Nikolajevienė  

Nors Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės kolektyvas dar balandžio pradžioje raštu kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybą bei merą, prašydami jų įstaigos ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This