Savivaldybė už pusę milijono nori pirkti aštuonis butus (2)

Miestas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-08-31

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbiamų derybų būdu susitarė už beveik pusę milijono eurų pirkti 8 butus iš privačių asmenų socialinio būsto fondui plėtoti bei Politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimų sugrįžimo į Lietuvą ir jų aprūpinimo gyvenamosiomis patalpomis programai vykdyti. Ši programa finansuojama iš valstybės, o pirkiniai socialinio būsto fondui plėtoti – iš savivaldybės biudžeto.

Miesto tarybai svarstyti pateiktas sprendimo projektas pirkti penkis butus Malūnininkų g. 4. Brangiausio iš jų – 36,11 kv. m ploto – kaina siekia 72 150 eurų, už pigiausią –  31,03 kv. m ploto – ketinama sumokėti 62 tūkst. eurų. Šie pirkiniai skirti socialinio būsto fondui plėtoti.

Speciali komisija dar nusprendė siūlyti Savivaldybės administracijos direktoriui pirkti butus, esančius Jūrininkų pr. 6, I. Simonaitytės g. 34 ir Debreceno g. 57. Šie butai būtų skirti Politinių kalinių ir tremtinių bei jų šeimų sugrįžimo į Lietuvą ir jų aprūpinimo gyvenamosiomis patalpomis programai vykdyti. Tarp jų esantis 61,71 kv. m ploto butas su rūsiu yra ir pats brangiausias: jo kaina siekia 87 tūkst. eurų.

Duomenys apie asmenis, iš kurių butai perkami, bei butų numeriai yra viešai neskelbtini.

Šių metų birželio mėnesio duomenimis, iš viso Klaipėdos savivaldybė turi 605 socialinius būstus, 44 yra išnuomoti ukrainiečiams. Eilėje socialiniam būstui gauti Klaipėdoje šiuo metu laukia 556 asmenys. Paskutinis savivaldybės užsakymu šiais metais baigtas statyti socialinis būstas – namas sklype Rambyno g. 14A.  Jo kaina –  2,64 mln. eurų. Šiame gyvenamajame name įrengta 40 butų.

Žymos: |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Savivaldybė už pusę milijono nori pirkti aštuonis butus”: 2

  1. Močiutė parašė:

    Mano tetis, a.a., jokių butų negavo…grįžo, kūrėsi, kaip išmanė, gyveno….o tie, kurie rinkosi kitą tėvynę, dabar gauna butus….teisybė?

    • Viešinkit "laiminguosius" parašė:

      Gal skelbkite, kiek vėl ukrainiečių gaus, ir kokios perspektyvos vietos gyventojams sulaukti tokių butų. Reiktų skaidrumo ir viešumo. Jo pasigendame.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Savivaldybė biudžetas pilnėja sparčiau nei planuota

Klaipėdos miesto savivaldybės šių metų pirmo ketvirčio biudžeto pajamos planas buvo įvykdytas 106,9 proc. Į savivaldybės iždą subyrėjo apie 5,3 milijono ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Spyglys

Štai kur klausimas*

Spygliui, pamačiusiam operatyvinę nuotrauką iš mero prieangio, kuris, beje, dabar yra užrakintas bei nepasiekiamas ne tik eiliniam klaipėdiečiui, bet ir ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Dėl milijoninių dividendų ir investicijų gali brangti vanduo

Nerimaujant, kad dėl perkrovimo gali sprogti pagrindinė miesto slėginė nuotekų linija ir tuomet nevalytos nuotekos lietųsi tiesiai į Kuršių marias, ...
2024-05-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This